تعرفه روکش دندان در سال ۱۴۰۳

روکش‌ دندان از دیرباز راه‌حل کاربردی و موثری برای بازگرداندن ظاهر و عملکرد دندان‌های آسیب دیده بوده است. امروزه، روکش به عنوان یک روش ترمیمی شناخته می‌شود که معمولاً بعد از عصب کشی و تراشیدن مینای دندان به کار می‌رود. روکش شبیه به دندان واقعی است و طرح لبخند شما را بدون هیچ مشکلی به مانند قبل زیبا و جذاب می‌کند. با این حال، وقتی دندانپزشک به شما می‌گوید که به روکش دندان نیاز دارید، ممکن است دو سوال به ذهن شما خطور کند؛ اول اینکه چه نوع روکشی مناسب است؟ و دوم اینکه قیمت روکش دندان چقدر است؟ در این مقاله از وبسایت «طبیبی‌نو» به هزینه روکش دندان می‌پردازیم.

تعرفه روکش دندان در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

قیمت روکش دندان تا حد زیادی به سه عامل از جمله نوع ماده ساخت روکش، تجربه دندانپزشک و موقعیت مکانی مطب یا کلینیک وابسته است. هر یک از این عوامل تاثیر مستقیمی در قیمت هر واحد روکش دندان دارند. به عنوان مثال، انواع مختلفی از مواد در روکش استفاده می‌شوند که هر کدام از نظر دوام و کیفیت متفاوت از دیگری هستند. در ادامه به هزینه روکش دندان عصب کشی شده براساس نوع متریال اشاره می‌کنیم:

روکش تمام سرامیکی

روکش تمام سرامیکی محبوب‌ترین نوع روکش است که امروزه کاربرد دارد. این روکش به طور کامل از سرامیک ساخته می‌شود. روکش سرامیکی طبیعی‌ترین ظاهر را ارائه می‌دهند. این روکش از نظر شکل، اندازه و رنگ با دندان‌های شما مطابقت دارد. روکش تمام سرامیکی بهترین گزینه برای ترمیم دندان‌های جلویی هستند. پس وقتی می‌خواهید قیمت روکش دندان جلو را استعلام بگیرید، بهتر است به سراغ روکش سرامیکی بروید.

همچنین هیچ فلزی در روکش تمام سرامیکی استفاده نمی‌شود؛ اما این روکش به اندازه روکش‌های فلزی قوی نیست. روکش سرامیکی برای مدت طولانی دوام می‌آورد، اما باید به خوبی از آنها مراقبت کنید. افرادی که دندان قروچه دارند یا با عادت فشردن دندان‌ها در زمان عصبانیت دسته و پنجه نرم می‌کنند، باید به سراغ روکش دیگری بروید.

روکش سرامیکی-فلزی (PFM)

روکش سرامیکی-فلزی(PFM)  یکی دیگر از انواع روکش‌های دندان پرکاربرد است. این روکش هم استحکام (به دلیل ساختار فلز) و هم زیبایی (به دلیل پوشش سرامیکی) را ارائه می‌دهند. روکش‌های سرامیکی-فلزی بیش از ۵۰ سال است مورد استفاده قرار می‌گیرند، پس جواب خود را پس داده‌اند و طول عمر بالایی دارند. همچنین مهمترین مزیت این روکش، قیمت کمتر نسبت روکش سرامیکی است.

فلز موجود در روکش سرامیکی-فلزی که اغلب از نیکل است، اغلب باعث ایجاد رنگ خاکستری در خط لثه می‌شود. این مشکل ممکن است ظاهر ۱۰۰ درصد سفید و طبیعی روکش سرامیکی را ارائه ندهد. برای افرادی که دندان‌های خود را به هم فشار می‌دهند (ناشی از دندان قروچه یا عصبانیت)، این نوع روکش می‌تواند گزینه بهتری برای آنها باشد.

روکش زیرکونیا

زیرکونیوم یک ماده نسبتا جدید است که استحکام فلز را با زیبایی روکش‌های سرامیکی ترکیب می‌کند. روکش زیرکونیا با ایجاد ظاهری طبیعی و دوام بالا، بهترین روکش محسوب می‌شود؛ اما هزینه آن نسبت به قیمت روکش دندان سرامیکی و PFM بالاتر است. فلز مورد استفاده از آلیاژ زیرکونیوم است که استحکام بالا را تضمین می‌کند.

میزان پریدگی، ترک خوردن و شکستگی در روکش زیرکونیا نسبت به بقیه مواد کمتر است. این روکش واکنش‌های آلرژیک و رنگ خاکستری در خط لثه ایجاد نمی‌کند؛ اما زیرکونیوم یک روکش مات محسوب می‌شود که نسبت به ظاهر طبیعی دندان‌ها که برق هستند، مغایرت دارد. این موضوع را می‌توان تنها عیب این روکش دانست.

در جدول زیر می‌توانید قیمت هر واحد روکش دندان را بدون خدمات دیگر دندانپزشکی مانند عصب کشی، جراحی لثه و غیره مشاهده کنید:

نوع روکش حداقل هزینه
روکش سرامیکی از ۴ میلیون تومان به بالا
روکش سرامیکی- فلزی (PFM) از ۳ میلیون تومان به بالا
روکش زیرکونیا از ۵ میلیون تومان به بالا

عوامل موثر در قیمت روکش دندان

همانطور که قبل‌تر بیان کردیم، قیمت روکش دندان یکسره تابع سه عامل اصلی است. با این حال، عوامل جانبی دیگری نیز هستند که در هزینه کلی روکش دندان تاثیر می‌گذارد. در ادامه به این عوامل اشاره می‌کنیم:

  • اندازه روکش دندان: روکش‌های بزرگ‌تر معمولاً هزینه بیشتری نسبت به روکش‌های کوچک‌تر دارند، زیرا مواد بیشتری در ساخت روکش بزرگ‌تر استفاده می‌شوند.
  • محل قرارگیری دندان: قیمت روکش دندان پشتی معمولاً بیشتر از روکش دندان‌های جلویی است. بدین دلیل که دسترسی به دندان‌های پشتی سخت‌تر است.
  • موقعیت دندانپزشکی: هزینه روکش دندان بسته به موقعیت مکانی مطب متفاوت باشد. قیمت روکش دندان اغلب در مناطق بالایی شهر و شهرهای بزرگ‌تر بیشتر است.
  • تجربه دندانپزشک: یک دندانپزشک با تجربه‌تر احتمالاً هزینه بیشتری را برای خدمات دندانپزشکی دریافت می‌کند و در عین حال، بالاترین کیفیت را ارائه می‌دهد.
  • جراحی لثه: دندانپزشک برای نصب روکش به جراحی لثه دارد، روشی که در آن بخشی از لثه در دندان مورد نظر بریده می‌شود تا روکش به خوبی در محل قرار گیرد.

نکته: اگر دندان‌های دیگر شما در شرایط بدی باشند، ممکن است قبل از انجام روکش دندان به ترمیم یا جرم گیری نیاز داشته باشید. این خدمات هزینه‌های شما را افزایش می‌دهد.

کدام نوع روکش انتخاب مناسبی است؟

ابتدا باید میزان بودجه و نیازهای خود را بررسی کنید. اگر بودجه زیادی دارید و می‌خواهید بهترین متریال روکش را روی دندان‌های خود داشته باشید، روکش زیرکونیا گزینه خوبی است. اگر زیبایی دندان‌ها و طبیعی بودن آنها برایتان اهمیت دارد، روکش تمام سرامیکی را در نظر بگیرید. اگر هم دندان قروچه دارید و می‌خواهید هزینه کمتری بپردازید، روکش سرامیکی-فلزی برای شما عالی است. با این حال، توصیه می‌کنیم قیمت روکش دندان را در دندانپزشکی‌ها و کلینیک‌های مختلف استعلام بگیرید.

آیا هزینه روکش دندان شامل بیمه می‌شود؟

اکثر بیمه‌ها هزینه روکش دندان را پوشش می‌دهند، زیرا یک روش ترمیمی ضروری برای بهبود عملکرد و ظاهر دندان آسیب دیده است. با این حال، ممکن است محدودیت‌هایی در پوشش بیمه وجود داشته باشد. مهم است که با ارائه دهنده خدمات بیمه خود صحبت کنید تا ببینید بیمه شما تا چه مقدار هزینه را پوشش می‌دهد و شامل چه نوع روکش ‌ایی می‌شود. ناگفته نماند، هزینه روکش دندان با بیمه تامین اجتماعی کاهش پیدا نمی‌کند، زیرا این بیمه هیچگونه خدمات دندانپزشکی را پوشش نمی‌دهد.

کلام آخر

قیمت روکش دندان بسته به نوع روکش، تجربه پزشک و سایر موارد متفاوت است. هر دندانپزشکی یک تعرفه مخصوص به خود را ارائه می‌دهد و بهترین کار این است که از چند جای مختلف استعلام قیمت بگیرید. با این حال، توصیه می‌کنیم همیشه به سراغ دندانپزشکان مجرب بروید تا بالاترین کیفیت را در اختیار شما قرار دهند. اگر روکش دندان کیفیت لازم را نداشته باشد یا به درستی در محل قرار نگیرد، باید برای رفع این مشکلات هزینه‌های بیشتری بپردازید. توصیه می‌کنیم از وبسایت «طبیبی‌نو» برای جستجو و انتخاب بهترین دندانپزشک استفاده کنید.

سوالات متداول

هزینه روکش دندان عصب کشی شده چقدر است؟

هزینه روکش دندان به همراه عصب کشی از ۵ میلیون به بالا شروع می‌شود.

هزینه روکش دندان با بیمه تامین اجتماعی چقدر می‌شود؟

هزینه عصب کشی دندان با بیمه تامین اجتماعی پوشش داده نمی‌شود

هزینه روکش دندان جلو چقدر می‌شود؟

هزینه روکش دندان جلو از ۳ میلیون به بالا شروع می‌شود.