سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

یکی از شایع‌ترین تغییرات پس از انجام ایمپلنت دندان، تغییر رنگ بافت لثه از صورتی به سفید است. در بسیاری از شرایط، سفید شدن لثه جزئی است؛ اما گاهی شدت آن ممکن است سبب نگرانی شما شود. اما آیا سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت یک مسئله جدی و خطرناک است؟ مهم‌ترین علت سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت، کاهش جریان خون در بافت این عضو است. بنابراین جای نگرانی وجود ندارد و به مرور زمان لثه به رنگ طبیعی خود برمی‌گردد. با این حال می‌توانید برای کسب اطمینان بیشتر، با دندانپزشک خود مشورت کنید. در این مطلب به بررسی دلایل و نکات مهم سفید شدن لثه بعد از جراحی ایمپلنت می‌پردازیم.

 سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت چیست؟

تغییر رنگ لثه یکی از عوارضی است که در دوره نقاهت ایمپلنت به چشم می‌خورد. معمولا این تغییر رنگ از روز دوم یا سوم بعد از کاشت ایمپلنت قابل مشاهده است. در اکثر موارد سفید شدن لثه بعد از جراحی ایمپلنت به دنبال کشش نخ بخیه ایجاد می‌شود. در چنین حالتی، پس از گذشت چند روز، این کشش برطرف شده و رنگ لثه به حالت طبیعی برمی‌گردد.

در موارد دیگر، قرار گرفتن لایه ممبرین بر روی لثه سبب می‌شود که این عضو سفیدتر به نظر برسد. ممبرین در واقع لایه کوچکی است که وظیفه ثابت نگه داشتن پودر استخوان بر جای خود را دارد.

ایمپلنت های دندانی رنگ لثه های شما را تغییر نمی دهند. این اتفاق به سادگی امکان پذیر نیست. اما این مشکل معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که قسمت بالایی ایمپلنت فلزی از طریق بافت لثه شما نمایان شود. اگر بافت لثه شما در زمان جراحی کاشت ایمپلنت بسیار نازک بوده باشد، ممکن است این اتفاق بیفتد.

منبع

سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت

علت‌های سفید شدن لثه بعد از جراحی ایمپلنت

چرا به دنبال ایمپلنت دندان، لثه‌ها سفید می‌شوند؟ فارغ از کشش بخیه‌ها و وجود لایه ممبرین بر روی لثه، دلایل دیگری برای سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت وجود دارند.

التهاب لثه

تورم بعد از ایمپلنت و التهاب لثه بعد از جراحی یکی از علل رایج سفید شدن این عضو است. در جریان اجرای ایمپلنت، فشاری به بافت‌ لثه و مخاط دهان وارد می‌شود که جریان خون را کاهش داده و نکروز سطحی ایجاد می‌کند. همین امر سبب التهاب شده و لثه بعد از جراحی سفید می‌شود.

عفونت لثه

از دلایل نگران‌کننده سفید شدن لثه بعد از جراحی ایمپلنت باید به عفونت لثه اشاره کرد. این واکنش بدن به جسم خارجی می‌تواند به دنبال تجمع باکتری‌ها در محل ایمپلنت ایجاد شود. این علت سفید شدن لثه بعد از جراحی با گذر زمان بدتر می‌شود و برای رفع آن باید به دندانپزشک  خود مراجعه کنید.

فشار ناشی از ایمپلنت و نخ بخیه

فشاری که از سوی ایمپلنت و بخیه‌ها بر روی لثه وارد می‌شود، میزان خونرسانی به بافت را محدود می‌کند. در حقیقت در این شرایط ایمپلنت‌ها باعث تغییر رنگ می‌شوند. جای نگرانی وجود ندارد؛ چرا که پس از مدت کوتاهی این مسئله رفع شده و رنگ لثه دوباره به حالت قبلی خود برمی‌گردد.

سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت

علائم سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت

به طور کلی سفید شدن لثه بعد از جراحی ایمپلنت در شرایط عادی، علائم خاصی ندارد. اگر ایمپلنت در قسمت تحتانی فک قرار گرفته باشد، ممکن است این تغییر رنگ نیز به چشم نیاید. از سوی دیگر سفید شدن لثه به دلیل وجود عفونت با علائم مختلف زیر همراه است:

  • تورم
  • لثه‌های سفید و متورم
  • درد
  • بوی نامطبوع دهان
  • تب
  • لق شدن ایمپلنت
  • خستگی
  • شدید بودن خونریزی بعد از جراحی

اگر به این عوارض ایمپلنت دندان دچار شدید، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید. با استفاده آنتی‌بیوتیک‌های مناسب می‌توانید از پخش شدن عفونت در سایر قسمت‌های بدن جلوگیری کنید.

چگونه از سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت پیشگیری کنیم؟

خوشبختانه می‌توانید با رعایت برخی نکات ساده، از رنگ پریدگی لثه و عفونت آن پس از انجام ایمپلنت جلوگیری کنید. با اجرای مراقبت‌های بعد از ایمپلنت، زخم با سرعت بیشتری بهبود پیدا کرده و هیچ‌گونه از عوارض ناخوشایند پدید نمی‌آیند.

  • رعایت بهداشت دهان و دندان: پس از اجرای ایمپلنت استفاده از مسواک و نخ دندان باید با احتیاط بیشتری صورت بگیرد. با این حال اجرای صحیح روش‌های مراقبت از ایمپلنت سبب بهبود زخم می‌شود.
  • استفاده از دهانشویه: بعد از جراحی ایمپلنت و با دستور پزشک می‌توانید از دهانشویه‌های آنتی باکتریال استفاده کنید تا میزان رشد باکتری در سطح زخم ایمپلنت را به حداقل برسانید. استفاده از محلول آب نمک با تجویز پزشک، گزینه خوبی برای درمان تورم لثه است.
  • استفاده از غذای مناسب: جهت کاهش تحریک لثه، از غذاهای نرم و سبک مثل سوپ و پوره سیب زمینی استفاده کنید. مصرف غذاهای شیرین و اسیدی پس از جراحی ایمپلنت ممنوع است.
  • مصرف داروها: داروهای تجویزی توسط دندانپزشک را در زمان مناسب و طبق دستور پزشک مصرف کنید.
  • عدم مصرف دخانیات: در طول مدت بهبود زخم لثه از مصرف هرگونه دخانیات مثل سیگار پرهیز کنید.
  • هیدراته بودن بدن: با نوشیدن میزان آب کافی در طی روز، بدن را به خوبی هیدراته کنید؛ چرا که خشکی دهان، زخم لثه را تحریک می‌کند.

درمان سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت

روش درمان لثه سفید پس از انجام ایمپلنت به علائم و وضعیت فرد بستگی دارد. در اکثر موارد با درمان انتظاری با بازه یک تا دو هفته، التهاب بهبود یافته و میزان خونرسانی بیشتر می‌شود. در نتیجه لثه به حالت قبلی خود باز خواهد گشت. با این حال اگر مواردی مثل عفونت، عامل اصلی سفید شدن لثه باشند، باید راهکارهای دیگری را در نظر گرفت.

در چنین شرایطی باید با مراجعه به دندانپزشک، وضعیت لثه‌ را مورد بررسی قرار دهید. با مصرف آنتی بیوتیک‌های خوراکی یا موضعی می‌توانید فرایند بهبود عفونت را تسریع کنید. در مراحل پیشرفته عفونت که نکروز عمقی اتفاق افتاده و به بافت لثه آسیب رسیده، ممکن است به جراحی ثانویه لثه نیاز باشد. در طی این پروسه درمانی، جراح دندانپزشک بافت مرده را برداشته و نواحی آسیب‌دیده را ترمیم می‌کند.

سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت

نتیجه‌گیری

ممکن است شما دغدغه سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت را داشته باشید. این مسئله به دنبال کاهش خونرسانی به لثه و بر اثر عوامل مختلفی مثل کشش نخ بخیه یا فشار ایمپلنت ایجاد می‌شود. در بسیاری از مواقع این عارضه جدی نیست و با گذشتن دوره زمانی مشخصی بهبود پیدا می‌کند. با این حال برای جلوگیری از ایجاد شرایط نگران‌کننده، باید مراقبت‌های بعد از انجام ایمپلنت را جدی بگیرید. پس از انجام این پروسه باید به شکل منظم وضعیت لثه و دندان را بررسی کنید و توسط دندانپزشک خود معاینه شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *