آیا تنبلی تخمدان باعث کم شدن خون قاعدگی می‌شود؟

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

علت خونریزی کم در پریودی می‌تواند نشانه‌ی مشکلاتی در بدن بانوان باشد. تنبلی تخمدان، اضافه وزن و استرس از جمله فاکتورهایی هستند که باعث کم خون شدن پریود در خانم‌ها می‌شوند. اطلاع از علل کم شدن خون قاعدگی در خانم‌ها گام مهمی در رفع مشکل پیش آمده برای سلامتی آن‌ها می‌باشد. تنبلی تخمدان یکی از شایع‌ترین علت‌های خونریزی کم در دوران قاعدگی محسوب می‌شود. این بیماری به دلیل اختلالات هورمونی ایجاد شده و بیشتر در سنین باروری زنان را درگیر می‌کند. البته علت دقیق این بیماری هنوز به صورت دقیق شناسایی نشده است اما تشخیص زودهنگام آن درمانش را تسریع می‌کند. اضافه وزن، آکنه و خطر دیابت نوع ۲ از عوارض احتمالی تنبلی تخمدان در زنان می‌باشد. از این رو با تشخیص به موقع و درمان کامل این بیماری با عوارض آن درگیر نخواهید شد. مشاوره با پزشک متخصص زنان و چکاپ‌های دوره‌ای بهترین اقدام برای تشخیص به موقع و درمان تنبلی تخمدان است.

تنبلی تخمدان چیست؟

 این بیماری می‌تواند در خلق و خوی فرد نیز اثرات منفی زیادی به جای گذارد. زیرا ناشی از اختلالات هورمونی بوده و زنان را در سنین باروری درگیر می‌کند.

آیا تنبلی تخمدان باعث کم شدن خون قاعدگی می‌شود؟

۱- تعریف و علائم تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی‌کیستیک نوعی اختلال هورمونی شایع در زنان می‌باشد. در این بیماری کیست‌های کوچک یا کیسه‌های پر از مایع در تخمدان فرد رشد می‌کنند. نشانه‌ها و علائم مختلفی وجود دارند که به ما در تشخیص تنبلی تخمک کمک می‌کنند. از جمله این علائم می‌توان به:

  • کیست تخمدان
  • کسالت و سستی
  • مشکلات خواب
  • ریزش مو
  • آکنه مقاوم به درمان
  • مستعد بیماری دیابت شدن
  • قاعدگی‌های نامنظم
  • کم خون شدن پریودی

اشاره کرد. گاهی به توجهی به این نشانه‌ها می‌تواند موجب عدم تشخیص این بیماری و درمان نشدن آن گردد.

۲- علت‌های هورمونی تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان به عنوان یک نوع مشکل هورمونی در بدن زنان در سنین باروری شناخته می‌شود. به همین دلیل برای درمان این بیماری از برخی داروهای هورمونی کمک گرفته می‌شود. وقتی سطح هورمون مردانه به نام آندروژن در بدن زنان بالا رود موجب برهم خوردن تعادل هورمونی می‌شود. در نتیجه تخمک‌گذاری‌ها نامنظم یا متوقف می‌گردد. علت خونریزی کم در پریودی زنان مبتلا به تنبلی تخمدان برهم خوردن تعادل هورمونی است.

۳- ارتباط بین تنبلی تخمدان و خونریزی کم در پریودی

کم خونی در دوران قاعدگی به دو صورت بروز پیدا می‌کند. اول کاهش دوره خونریزی پریودی و دیگری حجم کم خون در دوره قاعدگی می‌باشد. به طوریکه برای چند روز خونریزی قاعدگی به شکل لکه‌بینی می‌باشد. با توجه به اهمیت این موضوع می‌توانید توضیحات بیشتر را از مقالات خارجی دنبال کنید.

گاهی اوقات، نارسایی اولیه تخمدان با یائسگی زودرس اشتباه گرفته می شود. اما آنها یکسان نیستند. افراد مبتلا به نارسایی اولیه تخمدان ممکن است برای سال ها پریودهای نامنظم یا گاه به گاه داشته باشند. حتی ممکن است باردار شوند. اما افرادی که دچار یائسگی زودرس هستند پریود نمی شوند و نمی توانند باردار شوند.

آیا تنبلی تخمدان باعث کم شدن خون قاعدگی می‌شود؟

چرا خونریزی پریودی کم می‌شود؟

دلایل زیادی وجود دارند که موجب کم شدن حجم خون در دوران عادت ماهانه خانم‌ها می‌شود. اصلی‌ترین دلایل کم شدن خون پریود در بانوان عبارتند از:

  • تغییرات سطح استروژن: کاهش یافتن سطح هورمون استروژن در بدن بانوان موجب می‌شود خونریزی کمتری در قاعدگی داشته باشند. استروژن به دلایل مختلفی مانند قرار گرفتن در دوران پیش از یائسگی در بدن زنان کاهش پیدا می‌کند.
  • تغییر در هورمون پروژسترون: قطع شدن ترشح این هورمون در بدن زنان موجب شروع دوره عادت ماهانه می‌شود. بنابراین ترشح بی‌موقع این هورمون می‌تواند باعث کاهش دوره قاعدگی و کم شدن خون پریودی گردد.
  • تنبلی تخمدان: سندروم تخمدان پلی‌کیستیک مهم‌ترین علت خونریزی کم در پریودی محسوب می‌شود.
  • حاملگی خارج از رحم: پریودهای خفیف در بعضی از موارد نشان دهنده یک خطر و مشکل جدی در بدن زنان هستند. حاملگی خارج از رحم از دلایلی است که موجب کم شدن خون قاعدگی می‌گردد.

دیابت کنترل نشده و نارسایی اولیه تخمدان نیز از دیگر عوامل موثر در کاهش حجم خون در قاعدگی می‌باشند. اصولا هر عاملی که موجب برهم خوردن تعادل هورمونی در بدن زنان شود روی عادت ماهانه نیز اثر می‌گذارد. اغلب موارد عدم تعادل هورمونی در زنان با کاهش حجم خون قاعدگی بروز پیدا می‌کند. تغییر در سیکل عادت ماهانه نیز از دیگر تبعات برهم خوردن تعادل هورمون‌های استروژن و پروژسترون در بدن است.

ارتباط بین تنبلی تخمدان و خونریزی کم در پریودی

شروع دوره قاعدگی در زنان نیاز به تخمین و ترشحات هورمونی به خصوصی دارد. وجود تنبلی تخمدان در زنان این تعادل هورمونی در بدن را بر هم می‌زند. به همین خاطر زنانی که به این بیماری مبتلا هستند با تغییراتی در سیکل عادت ماهانه خود مواجه می‌شوند. از مهم‌ترین تغییرات عادت ماهانه کاهش حجم خون پریودی و کوتاه شدن دوره قاعدگی می‌‍باشد. روند قاعدگی با ابتلا به تنبلی تخمدان تغییر کرده که کاملا مشهود است. در برخی از بانوان سندروم تخمدان پلی‌کیستیک موجب می‌شود خونریزی کمی در دوران قاعدگی داشته باشند. اما در برخی دیگر از بانوان مبتلا به این بیماری با شدت گرفتن خونریزی در عادت ماهانه بروز می‌کند. یکی از تفاوت‌های مهم در خونریزی پریودی زنان سالم با مبتلا به تنبلی تخمدان حجم خون می‌باشد. بعلاوه بیماری تنبلی تخمدان موجب بی‌نظمی در سیکل عادت ماهانه زنان می‌گردد. این تغییرات به دلیل کم و زیاد شدن سطح هورمون‌ها در بدن در دوران قاعدگی می‌باشد. بنابراین اگر با تغییراتی مانند کم شدن خون پریودی و کوتاه شدن دوره عادت ماهانه مواجه‌اید به پزشک متخصص مراجعه کنید. زیرا تشخیص زودهنگام این بیماری درمان را ساده‌تر و موثرتر می‌کند. همچنین از بروز عوارض ناشی از تنبلی تخمدان نیز جلوگیری می‌شود. روش‌های تشخیصی نشان می‌دهند که کم شدن خونریزی پریودی به تنبلی تخمدان مربوط است یا خیر. بلافاصله بعد از تشخیص بیماری نیز درمان مناسب آن توسط پزشک متخصص شروع خواهد شد.

دیگر علل خونریزی کم در پریودی

علت خونریزی کم در پریودی همیشه ابتلا به بیماری تنبلی تخمدان نیست. بلکه دلایل مختلف هورمونی و غیرهورمونی دیگری هم به بروز این بیماری در زنان منتهی می‌شوند. از جمله مهم‌ترین علت‌های کم شدن خون در دوران عادت ماهانه می‌توان به:

  • وزن: افرادی که دربازه‌ی زمانی کوتاهی وزن زیادی کم کرده باشند اغلب با کاهش حجم خونریزی در دوره قاعدگی مواجه می‌شوند. داشتن اضافه وزن هم از دیگر فاکتورهای موثر روی کم شدن خون قاعدگی به شمار می‌رود.
  • استرس: استرس زیاد اغلب روی ترشح هورمون‌های مختلف بدن اثر می‌گذارد. بنابراین اغلب افراد در صورت تجربه استرس شدید با کم شدن خون در قاعدگی یا عقب افتاده زمان آن مواجه می‌شوند.
  • مشکلات تیروئید: هورمون تیروئید از دیگر عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار روی خونریزی قاعدگی زنان است. مشکلات تیروئید موجب کم شدن خون پریودی یا پریود نشدن برای ماه‌ها می‌شود. برای تشخیص مشکلات تیروئید و درمان آن‌ها بهتر است به پزشک متخصص غدد مراجعه کند.
  • استفاده از روش‌های کنترل بارداری هورمونی: اگر از شیوه‌های هورمونی برای کنترل بارداری استفاده می‌کنید احتمال کم خون شدن قاعدگی در شما وجود دارد. بهتر است در این مورد با پزشک متخصص مشورت کنید.

سندرم کوشینگ که یک بیماری ژنتیکی نادر محسوب می‌شود هم موجب کاهش خونریزی در پریودی می‌گردد. توجه داشته باشید که کم شدن ناگهانی خون پریودی می‌تواند نشانه‌ی حاملگی هم باشد. پزشک متخصص زنان در این زمینه می‌تواند راهنکایی‌های مناسبی به شما ارائه دهد.

آیا تنبلی تخمدان باعث کم شدن خون قاعدگی می‌شود؟

نتیجه‌گیری

علت خونریزی کم در پریودی می‌تواند ناشی از بیماری تنبلی تخمدان باشد. تنبلی تخمدان یک بیماری نسبتا رایج در زنان در سنین باروری محسوب می‌شود که به دلیل اختلالات هورمونی ایجاد می‌شود. کم شدن حجم خون در قاعدگی و کوتاه شدن دوره عادت ماهانه از جمله نشانه‌های این بیماری هستند. لکه‌بینی به جای خونریزی از حالت‌های شایع قاعدگی در مبتلایان به این بیماری می‌باشد. برای تشخیص به موقع و درمان این بیماری باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. معاینات دوره‌ای در زنان توسط پزشک کمک می‌کند تنبلی تخمدان در مراحل ابتدای‌ خود شناسایی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *