شناخت راهکاری سریع برای از بین بردن بی حسی دندان

راهکار های سریع برای از بردن بی حسی دندانپزشکی

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

بی‌حس شدن لب یکی از احساسات ناخوشایندی است که پس از اجرای پروسیجرهای درمانی به وجود می‌آید و ممکن است تا چندین ساعت ادامه‌دار باشد. به دلیل بروز اختلال در کارهای روزمره مثل نوشیدن، صحبت کردن و خندیدن، بسیاری از افراد به دنبال روش‌های از بین بردن بی حسی لب بعد از دندانپزشکی هستند.

اما واقعا برای از بین بردن بی حسی دندان چه باید کرد؟ روش‌هایی مثل اعمال کمپرس سرد و گرم، ماساژ ملایم و استفاده از داروهای ضدالتهاب، می‌توانند در رفع بی حسی لب دندانپزشکی موثر باشند. در این مطلب روش‌های موثر برای حل بی حس شدن لب بعد از دندانپزشکی را بررسی می‌کنیم.

علت‌های بی حسی لب و دندان بعد از دندانپزشکی

در بسیاری از پروسیجرهای درمانی دندانپزشکی، مثل درمان ریشه یا کشیدن دندان، دندانپزشک از روش‌های مختلف اعمال بی‌حسی استفاده می‌کند. بسته به نوع عمل، این بی‌حسی ممکن است نیمه‌موقت، موقت یا طولانی‌مدت باشد. همین امر سبب می‌شود که در برخی مواقع، اثر بی‌حسی زبان و لب، تا ساعت‌ها پس از انجام درمان نیز باقی بماند.

در طی پروسیجرهای دندان‌پزشکی از داروهایی مثل لیدوکائین و پروکائین برای ایجاد بی‌حسی استفاده می‌شود. شایع‌ترین مشکلاتی که بر اثر تزریق بی‌حسی پدید می‌آیند شامل بی‌حس بودن طولانی مدت لثه، فک یا لب می‌شوند.

راهکار های موثر برای از بین بردن بی حسی دندان پس از دندانپزشکی در طبیبی نو

روش‌های خانگی و طبیعی برای رفع بی حسی لب و دندان

با استفاده از چند روش خانگی و طبیعی می‌توان بی حس شدن دندان و لب بعد از دندانپزشکی را کاهش داد. در ادامه برخی از محبوب‌ترین موارد برای از بین بردن بی حسی لب بعد از دندانپزشکی را بررسی می‌کنیم:

استفاده از آلوئه‌ورا برای تسکین

ژل آلوئه‌ورا دارای خواص ضدالتهابی و تسکین‌دهنده است و روش خوبی برای کاهش بی حسی لب بعد از درمان محسوب می‌شود. اعمال این ژل بر روی لب به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، سبب افزایش میزان گردش خون و در نتیجه بهبود عملکرد حسی لب می‌شود.

ماساژ ملایم لب برای افزایش جریان خون

یکی دیگر از روش‌های از بین بردن بی حسی دندان خانگی، ماساژ دادن ناحیه بی‌حس است. با ایجاد فشار ملایم و ماساژ دادن ناحیه آسیب دیده، میزان خونرسانی به این بخش‌ها را افزایش می‌دهید. ممکن است در ابتدا این کار سبب ایجاد حس گزگز یا سنگینی صورت بشود. با این حال به مرور زمان دردی را احساس می‌کنید که نشان‌دهنده از بین رفتن بی‌حسی است. تکنیک‌های ماساژ برای بی حسی لب را از پزشک خود جویا شوید.

استفاده از کمپرس سرد و گرم بر روی محل بی‌حس

استفاده از هر دو نوع کمپرس گرم و سرد می‌تواند به کاهش میزان ورم و تسکین بی‌حسی لب کمک کند. بهتر است هر کدام از این کمپرس‌ها را چند بار در هر روز و هر بار به مدت چند دقیقه در زمان استراحت خود بر روی محل بی‌حس قرار دهید.

بهترین روش برای از بین بردن بی حسی دندان پس از دندانپزشکی چیست؟

خوردن غذاهای نرم برای رفع بی‌حسی

نکته مهم دیگر برای بهبود بی‌حسی لب و دندان، مصرف غذاهای نرم و اجتناب از جویدن است. تا چند روز اول پس از اعمال بی‌حسی از غذاهای رقیق و نرم مثل سوپ استفاده کنید تا میزان تورم و التهاب لب تشدید نشود.

درمان‌های پزشکی برای رفع بی حسی لب و دندان

برای درمان فوری بی‌حسی لب باید به روش‌های پزشکی رجوع کنید. پزشک شما باید تمهیداتی مثل تجویز دارو برای بی حسی دندان را برای از بین بردن بی‌حسی لب و دندان‌ها در نظر بگیرد. در صورتی که بی حسی موقت بعد از دندانپزشکی سبب تورم بسیار زیاد و علائم شدید باشد، معمولا پزشک دارویی مثل دگزامتازون را تجویز می‌کند. این دارو در کمترین زمان ممکن، میزان ورم و التهاب را کاهش می‌دهد.

از سوی دیگر مصرف مکمل‌های ویتامینی مثل B12 سبب بهبود و بازیابی عصب می‌شود و شرایط بهتری را برای بازگشت حس به لب‌ها ایجاد می‌کند. رفع بی حسی با ویتامین B12 از کم خطر ترین روش‌های پزشکی برای بازگرداندن حس لب است. به طور کلی آنتی بیوتیک‌ها و سایر داروهای مورد تجویز پزشک نقش موثری در تسکین التهاب و از بین بردن بی‌حسی لب‌ها دارند.

چه زمانی باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟

طبق نوشته‌های ژورنال Spetsas Buist:

“اگر بی‌حسی لب بیشتر از چند روز پس از انجام پروسیجر درمانی طول بکشد، باید به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید. جراح یا دندانپزشک شما می‌تواند میزان آسیب احتمالی به عصب را بررسی و اقدام مناسب برای درمان بی حسی دندان بعد از دندانپزشکی را آغاز کند.”

معمولا بازه زمانی استاندارد برای بهبود خود به خودی بی‌حسی لب حدود یک هفته در نظر گرفته می‌شود. طولانی شدن بی‌حسی معمولا به دلیل التهاب عصب بعد از دندانپزشکی رخ می‌دهد. در صورتی که عصب لب و دندان دچار آسیب شده باشد، ممکن است در اثر بی حسی بعد از جراحی دندان، فرد به جراحی ثانویه احتیاج پیدا کند.

راهکارهای خانگی چهت از بین بردن سریع بی حسی دندان

پیشگیری از بی حسی دندان در آینده

سوال بسیاری این است که چطور باید از بی‌حسی دندان پیشگیری کرد. با اجرای برخی اقدامات ساده می‌توانید به راحتی از ایجاد بی‌حسی طولانی مدت لب و دندان‌ها جلوگیری کنید. اولین نکته برای این اقدامات پیشگیرانه، رعایت دقیق اصول بهداشت دهان و دندان است. در چنین شرایطی میزان احتیاج به دندان‌پزشک به حد چشمگیری کاهش پیدا می‌کند و خبری از اثرات نامطلوب داروی بی‌حسی نیست.

از سوی دیگر اگر برای درمان مشکلات دندان‌های خود باید به دندانپزشک مراجعه کنید، بهتر است از یک پزشک ماهر وقت بگیرید. هر چه مهارت و تجربه پزشک در اجرای تکنیک‌های درمانی دندان بیشتر باشد، احتمال آسیب عصبی به لب و دندان کاهش پیدا می‌کند. پیش از اجرای هر گونه عمل، برنامه درمانی خود را با دندانپزشک هماهنگ سازید و بر روی اهمیت بی‌حسی لب تاکید کنید.

نتیجه‌گیری

جهت از بین بردن بی حسی موقت دندانپزشکی می‌توان از روش‌های خانگی و دارویی استفاده کرد. اعمال کمپرس سرد یا گرم، رژیم غذایی نرم، ماساژ لب برای بی حسی و استفاده از ژل آلوئه‌ورا از بهترین روش‌های خانگی برای بازگشت حس لب هستند. تجویز انواع داروهای آنتی بیوتیک، ضد التهاب و ویتامین‌ها نیز می‌تواند سبب کاهش بی حسی دندان و لب شود. در نهایت توجه داشته باشید که در صورت عدم اثربخشی روش‌های از بین بردن بی حسی لب بعد از دندانپزشکی، جهت معاینه باید به پزشک خود مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *