آیا روماتیسم قلبی باعث مرگ می‌شود؟

روماتیسم قلبی و خطرات آن

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

روماتیسم قلبی نوعی بیماری عفونی قلب می‌باشد که بر اثر ابتلا به عفونت باکتریایی استرپتوکوک به وجود می‌آید. عدم درمان به موقع این بیماری موجب می‌شود عضلات و عروق قلب ضعیف شده و درگیر عفونت شوند. عوارض این بیماری این پرسش را ایجاد می‌کند که آیا روماتیسم قلبی باعث مرگ می‌شود؟

این بیماری هم در بزرگسالان و هم در کودکان مشاهده شده است. علائم شایع روماتیسم قلبی شامل تپش قلب، تنگی نفس و درد در قفسه سینه می‌باشد. این بیماری با آسیب به دریچه‌های قلب جریان خون را مختل می‌کند. بر اثر مختل شدن جریان خون، خطر نارسایی قلبی و سکته مغزی افزایش پیدا می‌کند.

بنابراین مرگ بر اثر روماتیسم قلبی را باید یکی از خطرات جدی این بیماری دانست. درمان این بیماری بسته به شدت و وخامت آن از دارو درمانی تا جراحی قلب متغیر است. از روماتیسم قلبی با درمان به موقع گلودردهای استرپتوکوکی و رعایت بهداشت دهان و دندان می‌توان پیشگیری کرد.

حقایقی درباره بیماری روماتیسم قلبی

براساس تحقیقاتی که در who انجام شده است:

  • بیماری قلبی روماتیسمی شایع‌ترین بیماری اکتسابی قلب در افراد زیر ۲۵ سال است.
  • این بیماری حدود ۵۵ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده و سالانه تقریباً ۳۶۰ هزار نفر را به کام مرگ می‌کشاند، که اکثریت آن‌ها در کشورهای با درآمد کم یا متوسط زندگی می‌کنند.
  • بیماری قلبی روماتیسمی در اثر آسیب به دریچه‌های قلب ایجاد می‌شود که ناشی از یک یا چند دوره تب روماتیسمی است. تب روماتیسمی یک واکنش التهابی خودایمنی به عفونت گلو است که توسط استرپتوکوک‌های گروه A (فارنژیت استرپتوکوکی یا گلودرد استرپتوکوکی) ایجاد می‌شود.
  • این بیماری معمولاً در دوران کودکی رخ می‌دهد و می‌تواند منجر به مرگ یا ناتوانی مادام‌العمر شود.
  • بیماری قلبی روماتیسمی را می‌توان با پیشگیری از عفونت‌های استرپتوکوکی از طریق مقابله با فقر و بهبود شرایط زندگی و مسکن، یا درمان سریع عفونت‌های استرپتوکوکی با آنتی‌بیوتیک‌ها در صورت بروز، پیشگیری کرد.

روماتیسم قلبی چیست؟

روماتیسم قلبی نوعی بیماری عفونی التهابی است که عضلات و ماهیچه‌های قلب را درگیر و تضعیف می‌کند. در این بیماری دریچه قلب بر اثر ابتلا به تب روماتیسمی آسیب می‌بیند. تب روماتیسمی در نتیجه عفونت استرپتوکوک در بیماری‌هایی مانند گلودرد استرپتوکوک و مخملک ایجاد می‌شود.

این بیماری اغلب در افرادی مشاهده می‌شود که به صورت مکرر به عفونت استرپتوکوکی مبتلا شده اما درمان نشده باشند. در واقع روماتیسم قلبی یک بیماری خود ایمنی ثانویه بر اثر عفونت باکتریایی می‌باشد. ادامه پیدا کردن عفونت استرپتوکوکی باعث ایجاد زخم و باریک شدن دریچه قلب در فرد خواهد شد.

از جمله نشانه های روماتیسم قلبی را می توانید در طبیبی نو مطالعه کنید.

علت مرگ بر اثر روماتیسم قلبی

این بیماری در صورت عدم درمان به موقع می‌تواند عوارض بسیار شدید و خطرناکی را ایجاد کند. از جمله عوارض مهم و جدی بیماری روماتیسم قلبی می‌توان به:

  • اندوکاردیت یا نارسایی قلبی: این عارضه به تدریج موجب تنگ شدن و نشتی در دریچه قلب می‌شود.
  • پارگی دریچه قلب: این عارضه بیماری روماتیسم قلبی یک فوریت پزشکی به حساب می‌آید و نیاز ترمیم دریچه از طریق جراحی دارد.
  • بلوک قلبی: این عارضه نوعی اختلال در ریتم قلب می‌باشد و خطرات جدی برای فرد به همراه دارد.
  • پریکاردیت: بیماری روماتیسم قلبی باعث ایجاد التهاب در بافت دور قلب یا پریکاردیت می‌شود. برهم خوردن ریتم قلب از دلایل مهم سکته‌های مغزی ناگهانی در افراد است.

اشاره کرد. بنابراین اگر این بیماری به موقع شناسایی و درمان نشود ممکن است حتی به مرگ بیمار نیز منتهی شود. در مراحل حاد این بیماری قلب قادر به پمپاژ کردن خون برای تامین نیازهای بدن نخواهد بود.

به همین دلیل احتمال مرگ ناگهانی بیمار بر اثر سکته مغزی یا قلبی وجود دارد. مراجعه به موقع به پزشک متخصص می‌تواند از بروز عوارض جدی این بیماری در فرد جلوگیری کند.

علائم و نشانه‌های روماتیسم قلبی

با توجه به خطر مرگ بر اثر روماتیسم قلبی باید نسبت به تشخیص و درمان به موقع آن اقدام کرد. علائم این بیماری در دو بخش علائم شایع و علائم پیشرفته بیماری طبقه‌بندی می‌شوند. از علائم شایع روماتیسم قلبی می‌توان به:

  • درد قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • تورم در اندام‌ها
  • ارتوپنه یا مشکلات تنفسی هنگام دراز کشیدن

روماتیسم قلبی یکی از دلایلی است که می توانید که احتمال مرگ را افزایش می دهد.

اشاره کرد. اما برخی دیگر از علائم این بیماری نشان از شدن و پیشرفت آن دارند و جدی‌تر هستند. علائم پیشرفته روماتیسم قلبی عبارتند از:

  • ضربان غیرطبیعی قلب
  • تورم در قفسه سینه
  • سکته قلبی
  • سنکوپ

مراجعه به موقع به پزشک و شروع درمان مناسب کمک زیادی به بهبود بیماری می‌کند. پس نشانه‌ها و علائم بیماری روماتیسم قلبی را جدی بگیرید و به موقع به پزشک متخصص مراجعه کنید.

عوارض روماتیسم قلبی: از نارسایی قلبی تا مرگ

برای اینکه بدانیم آیا روماتیسم قلبی باعث مرگ می‌شود یا نه باید با عوارض آن آشنا شویم. جدی‌ترین و خطرناک‌ترین عارضه‌های ناشی از روماتیسم قلبی شامل موارد زیر هستند.

نارسایی قلبی

روماتیسم قلبی موجب می‌شود دریچه قلب بیمار باریک و ضعیف شود. در برخی از موارد نیز بر اثر این بیماری در دریچه قلب نشتی ایجاد می‌شود. این عارضه در پروسه پمپاژ خون از قلب به دیگر اندام‌ها مشکلات زیادی ایجاد می‌کند.

اندوکاردیت باکتریایی

از دیگر عوارض جدی و مهم این بیماری عفونت پوشش داخلی قلب با نام اندوکاردیت باکتریایی است. وقتی دریچه قلب بر اثر این بیماری آسیب ببیند عفونت باکتریایی نیز ایجاد می‌شود.

مشکلات ضربان قلب و سکته مغزی

از خطرناک‌ترین عارضه‌های روماتیسم مشکلات ضربان قلب است که منجر به سکته مغزی ناگهانی در فرد می‌شود. سکته مغزی ناشی از این بیماری از دلایل مهم مرگ بر اثر روماتیسم قلبی می‌باشد.

سالانه در حدود ۳۰۰ هزار نفر در اثر ابتلا به این بیماری در سراسر جهان جان خود را از دست می‌دهند.
پیشگیری از روماتیسم قلبی و مشکلات ناشی از آن

با توجه به عوارض جدی روماتیسم قلبی و خطر مرگ بر اثر آن بهتر است راه‌های پیشگیری را بشناسیم. از آنجایی که این بیماری بر اثر عفونت استرپتوکوکی ایجاد می‌شود درمان به موقع آن با آنتی‌بیوتیک ضروری است. مصرف آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده توسط پزشک باید تا پایان دوره درمان و رفع عفونت ادامه یابد.

روماتیسم قلبی چیست؟ و نشانه های روماتیسم قلبی چی است؟

از مصرف سرخود آنتی‌بیوتیک و بدون تجویز پزشک برای درمان عفونت استرپتوکوک خودداری کنید. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نیز ریسک ابتلا به عفونت باکتریایی استرپتوکوکی ر ا بیشتر می‌کند. پس برای جلوگیری از بیماری روماتیسم قلبی باید روی بهداشت دهان و دندان حساسیت بیشتری به خرج داد. برای جلوگیری از بازگشت دوباره بیماری بهتر است تحت نظارت پزشک متخصص قرار بگیرید.

نتیجه‌گیری: اهمیت آگاهی و درمان به موقع روماتیسم قلبی

بیماری روماتیسم قلبی با عوارض جدی خود می‌تواند به مرگ بیمار هم منجر گردد. به همین دلیل برای پیشگیری از مرگ بر اثر روماتیسم قلبی بهتر است نسبت به درمان به موقع آن اقدام شود. اگر بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود با مصرف یک دوره آنتی‌بیوتیک به طور کامل درمان می‌گردد. اما در مراحل پیشرفته بیماری روماتیسم قلبی حتی به جراحی دریچه قلب نیاز خواهد بود.

مراجعه به موقع به پزشک متخصص در صورت مشاهده علائم هشدار کمک زیادی به بهبود بیماری می‌کند. همچنین معاینات دوره‌ای به پزشک و تکمیل دوره درمان را نیز باید جدی گرفت. پیشگیری از بیماری روماتیسم قلبی با درمان عفونت‌های استرپتوکوکی و رعایت بهداشت دهان و دندان امکان‌پذیر است. از این رو مراجعات منظم و دروه‌ای به دندانپزشک ریسک ابتلا به روماتیسم قلبی را کاهش می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *