کلسترول بالا و درد پاشنه پا چه ارتباطی با هم دارند؟

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

کلسترول بالا از جمله بیماری‌هایی است که در سال‌های اخیر بسیاری از افراد را درگیر کرده است. این بیماری عوارض متعددی نظیر درد پاشنه پا به همراه دارد. شاید در وهله اول تعجب کنید که چه ارتباطی بین کلسترول بالا و درد پاشنه پا وجود دارد؟!

بر اساس گفته سایت footdoc:

It appears that what’s bad for the heart is bad for the tendons.

به نظر می‌رسد هر چیزی که برای قلب مضر است، برای تاندون‌ها هم مضر باشد.

در پاسخ باید گفت که این دو مشکل به صورت مستقیم با یکدیگر مرتبط نیستند. کلسترول بالا منجر به کاهش گردش خون در بدن می‌شود. با کاهش گردش خون فرآیند خونرسانی به پاشنه پا نیز کاهش یافته و ایجاد درد می‌کند. بعلاوه بالا بودن کلسترول، بافت‌های همبند به خصوص تاندون‌ها را ملتهب کرده و به پاشنه پا آسیب می‌زند.

البته همیشه درد پاشنه پا به دلیل بالا بودن میزان کلسترول نیست. اگر درد پاشنه پا با نشانه‌های دیگری مثل سردی و تورم پاها همراه باشد احتمال بالا بودن کلسترول وجود دارد. مراجعه به دکتر متخصص ارتوپد تهران  به تشخیص به موقع و درمان مناسب بیماری کمک می‌کند.

ارتباط بین کلسترول بالا و درد پاشنه پا

کلسترول نوعی چربی زرد رنگ است که در بدن نقش حیاتی ایفا می‌کند. کسانی که کلسترول بالایی دارند و به درد پاشنه پا مبتلا می‌شوند باید برای درمان به پزشک مراجعه کنند. برای درمان این نوع از دردهای پاشنه پا اول باید کلسترول را کنترل نمود.

تعریف کلسترول و انواع آن

کلسترول ماده‌ای مومی شکل است به همراه خون در همه بدن حرکت می‌کند. این ماده که در کبد ساخته می‌شود و برای تشکیل لایه‌های غشای سلولی مورد نیاز است. بعلاوه کلسترول برای تولید هورمون‌های خاص و ویتامین D در بدن ضروری استفاده می‌شود.

لیپوپروتئین‌های خون وظیفه‌ی حمل کلسترول در بدن را بر عهده دارند. کلسترول انواع مختلفی دارد که با نام‌های کلسترول خوب، بد و تری گلیسیرید شناخته می‌شوند. آشنایی با انواع این ماده به درک بهتر ارتباط کلسترول بالا و درد پاشنه، کمک می‌کند. انواع کلسترول خون عبارتند از:

  • کلسترول خوب (HDL): این نوع کلسترول توسط لیپوپروتئین‌هایی با چگالی بالا در خون جریان دارند. جذب چربی اضافه و انتقال آن به کبد از وظایف HDL می‌باشد. این نوع کلسترول بدون انباشت از بدن خارج می‌شود. هقدر میزان کلسترول خوب در خون بالاتر باشد خطر ابتلا به بیماری قلبی و چاقی کمتر خواهد بود.
  • کلسترول بد (LDL): این نوع کلسترول توسط لیپو پروتئین‌های کم چگالی در خون جریان دارند. لیپوپروتئین‌های کم چگالی باید کلسترول را به بافت‌هایی که از آن تغذیه می‌کنند برسانند. بالا بودن کلسترول بد احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را بیشتر می‌کند.
  • تری‌گلیسیرید (VLDL): این کلسترول با لیپوپروتئین‌هایی با چگالی بسیار کم در خون منتقل می‌شوند. تری‌گلیسیریدها در واقع تامین کننده انرژی ما برای فعالیت‌های روزانه هستند. بالا رفتن بیش از اندازه این نوع کلسترول نیز می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری قلبی را در فرد بالا ببرد.

درد پاشنه پا می‌تواند علامتی از مشکلات سلامتی دیگر مانند کلسترول بالا باشد. با این راهنمایی‌ها از ارتباط این دو مشکل آگاه شوید و روش‌های درمانی را بیابید.

چگونه کلسترول بالا می‌تواند باعث درد پاشنه پا شود؟

کلسترول بالا به صورت غیرمستقیم موجب درد در ناحیه پاشنه پا می‌گردد. وقتی کلسترول بد خون بالا باشد گرفتگی در عروق خونرسان بدن ایجاد می‌شود.

در نتیجه خون کافی به پاشنه پا نمی‌رسد و به مرور ایجاد درد در این ناحیه می‌کند. انسداد عروق پا را می‌توان از عوامل مهم و اصلی بروز درد پاشنه معرفی کرد. همچنین بالا بودن کلسترول ریسک ابتلا به دیابت را نیز بالا می‌برد. نوروپاتی یکی از عوارض دیابت است که موجب آسیب به عصب‌های پا می‌شود. از این رو فرد دچار درد در ناحیه پاشنه پا خواهد شد.

تاثیر کلسترول بر التهاب و آسیب به تاندون آشیل

ارتباط دیگری که بین کلسترول بالا و درد پاشنه پا وجود دارد مربوط به التهاب تاندون آشیل می‌باشد. مقدار زیاد کلسترول در خون موجب می‌شود التهاب در بافت‌های همبند بدن می‌گردد. در نتیجه تاندون آشیل دچار ضعف شده و درد پاشنه ایجاد می‌شود. کلسترول بالا موجب استرس اکسیداتیو در بدن می‌شود. در این عارضه رادیکال‌های آزاد بیشتر از آنتی اکسیدان‌ها وجود دارند. در نتیجه به بافت‌ها و سلول‌های بدن صدمه وارد می‌شود.

علائم و نشانه‌های کلسترول بالا که ممکن است منجر به درد پاشنه پا شود

کلسترول بالا در بدن با علائم و نشانه‌هایی قابل تشخیص است. در صورت درمان به موقع این بیماری می‌توان از عوارض بعدی آن همچون درد پاشنه پا جلوگیری کرد. البته درد در ناحیه پاشنه پا جدی‌ترین خطر و عارضه کلسترول بالا به شمار نمی‌رود. بیماری‌های قلبی و عروقی ناشی از بالا بودن کلسترول به مراتب خطر و آسیب بیشتری به بدن وارد می‌کنند. نشانه‌های کلسترول بالا به دو دسته علائم عمومی و نشانه‌های مرتبط با مشکلات پا دسته‌بندی می‌شوند.

اگر از درد پاشنه پا رنج می‌برید، ممکن است کلسترول بالا عامل آن باشد. با خواندن این مطلب، علت‌ها و درمان‌های موثر برای کاهش درد را پیدا کنید.

 علائم عمومی کلسترول بالا

اندازه مناسب کلسترول در بدن کمتر از ۲۰۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر است. بالا بودن کلسترول در بسیاری از موارد علامت مشخصی ندارد. با این حال نشانه‌های زیر در کسانی که کلسترول بالای ۲۰۰ دارند می‌تواند بروز کند:

  • درد در قفسه سینه
  • درد در ساق پا موقع راه رفتن
  • خستگی غیرعادی
  • تنگی نفس
  • ایجاد برآمدگی‌های پوستی کوچک به ویژه روی دست‌ها، اطراف چشم و زانو
  • حالت تهوع و استفراغ
  • سرگیجه
  • سوء هاضمه
  • بیماری قلبی و عروقی

البته ممکن است همه این نشانه‌ها در فردی که کلسترول بالا دارد بروز نکند. همچنین برخی از علائم کلسترول نظیر مشکلات قلبی و عروقی با ابتلای طولانی مدت بروز می‌کنند. کلسترول بالا و درد پاشنه پا نیز در پاره‌ای از اوقات به هم مرتبط هستند. بنابراین لازم است با مشاهده علائم گفته شده به پزشک متخصص مراجعه گردد. نکته مهم اینکه کلسترول بالا در مراحل اولیه می‌تواند پنهان باشد. بنابراین انجام چکاپ‌های دوره‌ای برای تشخیص به موقع این بیماری توصیه می‌شود.

 علائم مرتبط با مشکلات پاها

برخی از نشانه‌های بالا بودن کلسترول در پاها بروز پیدا می‌کنند. مهم‌ترین نشانه کلسترول بالا در پاها درد در ناحیه پاشنه است. این درد اغلب بعد از مدت نسبتا طولانی ابتلا به کلسترول بالا ایجاد می‌شود. از دیگر علائم کلسترول بالا که به پاها مرتبط است می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • احساس سردی در پاها
  • تورم پا
  • درد در بخش‌های مختلف پا نظیر ساق و پاشنه
  • گرفتگی عضلات پا
  • نوروپاتی دیابتی
  • تغییر در ظاهر و پوست پا

درد و تورم در پاها اگر به علت کلسترول بالا باشد در حین راه رفتن بروز می‌کند. تغییرات پوستی و ظاهری نیز به شکل لکه‌های قهوه‌ای یا زرد رنگ ایجاد می‌شوند. برای اینکه مطمئن شوید این نشانه‌ها مربوط به بیماری کلسترول است باید به پزشک متخصص مراجعه کنید، بهترین پزشکان ارتوپد ایران و بهترین دکتر ارتوپد اصفهان را از طبیبی نو بخواهید. زیرا برخی از این نشانه‌ها در بیماری‌های دیگری نیز مشاهده می‌شود.

روش‌های درمان و کنترل کلسترول بالا برای کاهش درد پاشنه پا

اگر کلسترول بالا و درد پاشنه پا به هم مرتبط باشند نیاز به درمان بیماری اصلی است. بنابراین باید به روش‌های مختلفی برای بهبود کلسترول بالا اقدام کرد تا درد پاشنه پا نیز رفع گرد. چندین روش درمان مختلف از درمان‌های پزشکی تا اصلاح سبک زندگی به کاهش کلسترول بد خون کمک می‌کنند.

ارتباط بین کلسترول بالا و درد پاشنه پا چیست؟ در این مقاله به علل این مشکل و راه‌های موثر برای درمان و پیشگیری از آن پرداخته‌ایم.

 اصلاح سبک زندگی

عادت‌های غذایی ناسالم رتبه اول در ابتلا به بیماری کلسترول بالا را دارد. به همین دلیل در وهله اول باید روی رژیم غذای خود تمرکز کرد و از چربی‌های بد دوری کنیم. ورزش و تحرک داشتن هم از دیگر عوامل مهم در کاهش کلسترول بد خون است. توصیه می‌شود تغییرات زیر را در سبک زندگی خود ایجاد کنید:

  • مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه
  • استفاده از چربی‌های غیر اشباع
  • مصرف دانه‌ها و مغزیجات مفید برای چربی خون
  • ورزش منظم و روزانه
  • استفاده از ماهی یه ویژه ماهی‌ سالمون در رژیم غذایی
  • اجتناب از خوراکی‌های فرآوری شده

رژیم غذای سالم و ورزش منظم با کاهش کلسترول در پاشنه ناشی از آن را رفع می‌کنند.

داروهای موثر در کاهش کلسترول و درمان مشکلات پا

اگر درد پاشنه پا به علت کلسترول بالا باشد از داروهای مسکن مانند استامینوفن می‌توان برای تسکین درد استفاده کرد. همچنین به کمک داروهای کاهش کلسترول نظیر:

  • استاتین‌ها از قبیل فلوواستاتین، لووستاتین، پیتاواستاتین
  • فیبرات‌ها همچون فنوفیبرات

میزان کلسترول بد خون کاهش پیدا می‌کند. برخی از گیاهان دارویی هم برای پایین آوردن سطح کلسترول در خون موثر هستند. از جمله این گیاهان دارویی می‌توان به:

  • آویشن
  • سیاه دانه
  • سماق
  • ترکیب جعفری، گشنیز و شوید و سیر

اشاره نمود.

درمان‌های خانگی و روش‌های طبیعی برای کاهش التهاب

 کلسترول بالا و درد پاشنه پا را با برخی از درمان‌های خانگی می‌توان درمان کرد. کمپرس سرد و گرم از روش‌های تسکید درد پاشنه پا در منزل است. همچنین ماساژ درمانی و طب فشاری نیز به بهبود درد پاشنه پا کمک زیادی می‌کنند. در ماساژ پا می‌توان از روغن سیاه دانه برای اثربخشی بیشتر استفاده کرد. در صورت بالا بودن کلسترول لازم است به پزشک متخصص مراجعه شود. زیرا درمان کامل درد پاشنه پا با کاهش سطح کلسترول خون و کنترل آن امکان‌پذیر است.

نتیجه‌گیری

کلسترول بالا از بیماری‌های شایعی است که عوارض متعددی مانند درد پاشنه پا به همراه دارد. کلسترول بالا و درد پاشنه پا را با روش‌های مختلفی مانند اصلاح سبک زندگی و دارو درمانی می‌توان کنترل کرد. همچنین استفاده از داروهای گیاهی مانند دمنوش آویشن و سیاه دانه در کاهش کلسترول بد خون و بهبود درد پاشنه پا موثر هستند.

درمان به موقع کلسترول در پیشگیری و بهبود درد پاشنه پا اهمیت بالایی دارد. به همین دلیل توصیه می‌شود برای تشخیص و درمان کلسترول بالا به پزشک متخصص مراجعه شود. طبیبی نو پل ارتباطی شما با بهترین پزشکان متخصص کشور است. برای رزرو اینترنتی نوبت و مشاوره‌های آنلاین با بهترین دکترها از طریق سایت این مجموعه اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *