برای شروع درد زایمان چه باید کرد؟

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

انقباضات یا به اصطلاح درد زایمان در حقیقت ناشی از منقبض و شل شدن ماهیچه‌های رحم هستند تا جنین به سمت کانال زایمان هدایت شود. اکثر زنانی که به اواخر دوره بارداری خود نزدیک می‌شوند، نگرانی‌های زیادی در مورد شروع درد زایمان دارند و می‌پرسند که برای شروع درد زایمان چه باید کرد.

روش‌های طبیعی و پزشکی متفاوتی جهت آماده‌سازی برای زایمان وجود دارند که باید زیر نظر متخصص داخلی از آن‌ها استفاده شود. در این مطلب توضیحاتی را در مورد روند روش‌های طبیعی و مصنوعی القای زایمان یا همان چگونگی شروع درد زایمان ارائه می‌دهیم.

روش‌های طبیعی برای شروع درد زایمان

در شرایط طبیعی، پزشکان متخصص زنان و زایمان یا ماماها، روش‌های خانگی ساده‌ای را به مادران در هفته‌های آخر بارداری جهت القای درد زایمان توصیه می‌کنند. ممکن است بپرسید که با استفاده از این روش‌ها چگونه درد زایمان شروع می‌شود؟

این تکنیک‌ها به شکل فیزیکی یا با ترشح‌ هورمون‌های مختلف مثل اکسی‌توسین و پروستاگلاندین‌ها، یعنی عوامل شروع درد زایمان، بدن زن را برای زایمان طبیعی آماده می‌کنند. در لیست زیر برخی از رایج‌ترین روش‌های طبیعی برای شروع درد زایمان طبیعی را آورده‌ایم:

  • پیاده‌روی
  • ماساژ
  • رابطه جنسی
  • تحریک نوک سینه

شروع درد زایمان می‌تواند استرس‌زا باشد. با نکات عملی و اقدامات مهمی که باید انجام دهید آشنا شوید.

روش‌های پزشکی برای شروع درد زایمان

بسیاری از خود می‌پرسند که برای شروع درد زایمان چه باید کرد؟ پیشرفت علم مامایی سبب شده است که تکنیک‌های دارویی و فیزیکی زیادی برای القای زایمان پزشکی به وجود بیاید. ابتدا خطرات القای زایمان به روش پزشکی توسط متخصص بررسی می‌شود و در صورت صلاحدید وی، روش دارویی مورد نظر برای مادر باردار اجرایی خواهد شد. در جدول زیر رایج‌ترین روش‌های القای درد زایمان را آورده‌ایم:

تکنیک‌های پزشکی القای زایمان کاربردها روش استفاده مزایا خطرات
اکسی توسین تحریک یا شروع انقباضات زایمانی

 

به صورت آمپول در داخل سرم و تنظیم دقیق قطره‌ها توسط ماما یا پزشک تسریع فرایند زایمان

کوتاه شدن فاصله بین انقباضات

احتمال تاکی سیستول شدن (انقباضات بیش از حد و طولانی‌مدت)

رحم و کاهش خونرسانی به جنین

پروستاگلاندین‌ها آماده‌سازی دهانه رحم به صورت ژل، قرص یا تزریق واژینال نرم و نازک ساختن دهانه رحم برای عبور ساده‌تر جنین تحریک بیش از حد رحم و افت ضربان قلب جنین
بالون کاتتر باز شدن دهانه رحم قرار گرفتن یک کاتتر داخل دهانه رحم و پر کردن آن با محلول نمکی تسریع و تسهیل فرایند زایمان احتمال خونریزی، عفونت یا پارگی کیسه آب
استریپ پرده‌های جنینی ترشح هورمون‌های تحریک‌کننده انقباضات جدا کردن کیسه آمنیوتیک از دیواره رحم توسط پزشک تسریع روند زایمان، افزایش تعداد و مدت انقباضات احتمال خونریزی و عفونت

چالش‌ها و نگرانی‌ها در شروع درد زایمان

نگرانی‌ها و دغدغه‌های مادران باردار در مورد روند زایمان طبیعی، عوارض آن، احتمال نیاز به سزارین و داروها کاملا طبیعی است.

سایت معتبر thebump در مورد نگرانی‌های مادران می‌گوید: “اکثر بیمارستان‌ها و مراکز زایمان برای رسیدگی به شرایط اضطراری به روش‌هایی آماده هستند که از نتایج خوب پشتیبانی کنند. به علاوه، بیشتر این متغیرهای نگران‌کننده در دوران بارداری شناسایی می‌شوند، بنابراین فضای کمتری برای غافلگیری از آنچه می‌ترسید وجود خواهد داشت.”

پیشنهاد می‌کنیم که با انتخاب یک پزشک حاذق، تیم درمانی خبره و بیمارستان مجهز، روند زایمان را به یک تجربه خوب تبدیل کنید می توانید با متخصص داخلی اصفهان و متخصص داخلی مشهد در طبیبی نو آشنا شوید . با ارائه توضیحات لازم مواردی مثل ترس از سزارین یا درد زایمان از بین می‌رود و با راهکارهایی مثل زایمان بدون درد و شرایطی برای مدیریت اضطراب آشنا می‌شوید.

تأثیر تغذیه و رژیم غذایی بر شروع درد زایمان

بر اساس برخی از باورها، مصرف بعضی از مواد غذایی می‌توانند سبب تحریک زایمان و شروع روند زایمان شوند. برای مثال گفته می‌شود مصرف آناناس، روغن کرچک و غذاهای تند می‌تواند سبب تحریک درد زایمان شود.

نمی‌‌توان تاثیر تغذیه بر زایمان را نادیده گرفت، اما باید دقت کنید که رژیم غذایی بارداری اهمیت زیادی دارد و کوچک‌ترین تغییری در آن می‌تواند اختلالاتی را به وجود بیاورد. بنابراین جهت جلوگیری از مشکلات احتمالی، پیش از مصرف هر یک از موارد گفته شده، با پزشک متخصص مشورت کنید.

درد زایمان شروع شده؟ نگران نباشید! با این راهنمای سریع، آرامش خود را حفظ کرده و مراحل لازم را به درستی طی کنید

زمان مناسب برای شروع درد زایمان

وجود انقباضات رحمی پیش از موعد زایمان طبیعی یا حتی پس از آن می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. به طور کلی بهترین زمان شروع درد زایمان یا جهت القای آن بعد از ۳۹ هفته است.

این زمان کم‌خطرترین موقعیت را برای جنین ایجاد می‌کند و او از نظر تکاملی رشد کافی داشته است. از سوی دیگر آمارها نشان می‌دهند که برنامه‌ریزی برای زایمان در ۳۹ هفته کمترین عوارض را برای مادران داشته است.

با این حال در صورت صلاحدید ماما یا پزشک ممکن است قبل از ۳۹ هفته یا بین هفته‌های ۳۷ تا ۳۹، اینداکشن یا القای زایمان صورت بگیرد.

برای مثال اگر مادری با سن بارداری ۳۷ هفته و ۳ روز، دچار پارگی کیسه آب، باز شدن دهانه رحم، خونریزی، کاهش حرکت جنین یا انقباض شده باشد، احتمال ختم بارداری زودتر از موعد تعیین شده وجود دارد.

روش‌های کنترل درد در طول زایمان

از دیگر نگرانی‌های مادران باردار در مورد روند زایمان طبیعی می‌توان به دردناک بودن این پروسه اشاره کرد. خوشبختانه امروزه روش‌های زیادی برای کنترل درد زایمان وجود دارد که از بین آن‌ها می‌توان به روش‌های دارویی مدیریت درد یا تسکین طبیعی درد اشاره کرد.

در لیست زیر رایج‌ترین تکنیک‌های تسکین درد زایمان و نحوه عملکرد آن‌ها را شرح داده‌ایم:

  • بی‌حسی اپیدورال: تزریق ماده بی‌حسی در فضای بین بیرون غشای پوشاننده نخاع و مایع نخاعی جهت کاهش درد توسط متخصص بیهوشی
  • ماساژ: ماساژ و تحریک نقاط فشاری برای کاهش درد مثل بین انگشت اشاره و شست، بالای کیف‌ها، کف دست، بالای مچ پا و …
  • تکنیک‌های تنفسی: استفاده از تکنیک‌های تنفسی برای افزایش آرامش و کاهش درد
  • استفاده از گاز انتونوکس: استنشاق گاز انتونوکس برای کاهش درد انقباضات زایمان
  • تکنیک‌های حرکتی: حرکاتی مثل چرخاندن لگن جهت تغییر حالت بهتر مفاصل، تسریع روند و تسکین درد هنگام زایمان

از نشانه‌های شروع درد زایمان تا اقدامات اورژانسی، در این مقاله همه چیز را برای مدیریت بهتر این لحظات حساس یاد بگیرید.

عوارض و خطرات روش‌های مختلف شروع درد زایمان

همان‌طور که گفته شد، خطرات القای زایمان باید در طی این روند مورد بررسی قرار بگیرند. سهل‌انگاری در انتخاب خطرات داروهای القای زایمان یا روش‌های درمان درد زایمان می‌تواند در مواردی جان نوزاد و مادر را به خطر بیندازد یا عوارض خطرناکی را به جا بگذارد.

پارگی رحم، افت ضربان قلب جنین، بدحالی مادر، خونریزی، عفونت و انجام سزارین اورژانسی تنها بخشی از خطرات و مشکلات زایمان هستند. به همین دلیل ضروری است که با انتخاب یک پزشک حاذق و شرکت در کلاس‌های آمادگی برای زایمان، در مورد روند آن اطلاعات کافی را به دست بیاورید.

جمع‌بندی و نکات نهایی

یکی از دغدغه‌های مادران باردار این است که برای شروع درد زایمان چه باید کرد. این مسئله به لطف پیشرفت علم پزشکی برطرف شده است و می‌توان با انواع روش‌های تحریک زایمان طبیعی به شکل پزشکی و غیرپزشکی، القای زایمان را آغاز کرد. انتخاب روش مناسب برای شروع زایمان طبیعی باید توسط یک پزشک یا مامای حاذق و با توجه به شرایط جسمی مادر و جنین صورت بگیرد.

اگر می‌خواهید در کمترین زمان ممکن یا حتی از داخل منزل، اطلاعات کاملی در مورد انتخاب روش زایمان و مشاوره زایمان طبیعی به دست بیاورید، می‌توانید از سامانه نوبت دهی اینترنتی طبیبی نو استفاده کنید. طبیبی نو شرایطی را در اختیار شما قرار می‌دهد که بدون کوچک‌ترین معطلی بتوانید وقت مشاوره پزشکی بارداری با بهترین فوق تخصص داخلی تهران ا را به شکل حضوری، آنلاین یا تلفنی تنظیم کنید. طبیبی نو شرایطی را فراهم کرده که بتوانید بدون پرداخت هزینه نیز از متخصصان جهت تصمیم‌گیری در مورد زایمان سوال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *