آیا سرطان مغز استخوان کشنده است؟

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

بر اساس تحقیقات متخصص مغز و اعصاب سرطان مغز استخوان با ایجاد جهش و رشد غیرطبیعی سلول‌های درون مغز استخوان ایاد می‌شود. هنوز دلیل قطعی و علمی ابتلای افراد به این بیماری مشخص نشده است. با این همه عامل ژنتیک و تماس با برخی از مواد های شیمیایی از دلایل اصلی آن به شمار می‌رود.

شیمی درمانی، پرتودرمانی و پیوند مغز استخوان از روش‌های درمان این نوع از سرطان به شمار می‌روند. یک از سوالات مهم بیماران درگیر با سرطان مغز استخوان و خانواده‌های آن‌ها شانس زنده ماندن بعد از ابتلا است. این پرسش که آیا سرطان مغز استخوان کشنده است!؟

مهم‌ترین سوال برای این افراد محسوب می‌گردد. بیماری سرطان مغز استخوان شامل دو نوع خوش خیم و بدخیم است. طبیعت شانس بیمارانی که مبتلا به نوع خوش خیم این بیماری هستند برای درمان بیشتر است.

درصد زنده ماندن بیماران سرطان مغز استخوان به فاکتورهای دیگری مانند وضعیت جسمی و روحیه و سن فرد بستگی دارد. البته نمی‌توان ریسک کشنده بودن این بیماری را انکار کرد. اما امروزه با درمان‌های پیشرفته موجود تعداد زیادی از بیماران مبتلا به سرطان مغز استخوان بهبود پیدا می‌کنند.

آیا سرطان مغز استخوان کشنده است؟

به سرطانی که سلول‌های مغز استخوان را درگیر می‌کند با نام سرطان مغز استخوان شناخته می‌شود. این بیماری مزمن انواع مختلفی دارد و شانس زنده ماندن بیمار تا حدی به نوع سرطان مغز استخوان وابسته است.

بنابراین برای تحلیل میزان کشنده بودن سرطان مغز استخوان باید درباره انواع مختلف آن به صورت جداگانه نظر داد.

بر اساس گفته های وب سایت www.verywellhealth.com:

“Some types of cancer, such as chronic lymphocytic leukemia, have a relatively good prognosis, while other types, such as acute myeloid leukemia, have a poorer prognosis. Advances in treatment in recent years have improved the outlook for some types of bone marrow cancer.”

آیا سرطان مغز استخوان می‌تواند جان شما را تهدید کند؟ این مقاله راهنمایی جامع درباره علائم، خطرات و گزینه‌های درمانی این بیماری ارائه می‌دهد.

لوسمی یا سرطان خون

بهترین دکتر مغز و اعصاب یکی از انواع سرطان مغز استخوان نوع لوسمی یا سرطان خون است که همه بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

این سرطان گلوبول‌های سفید خون را درگیر کرده و دارای دو نوع است.

  • لوسمی لنفوسیتی حاد که در کودکان بیشتر از بزرگسالان شایع است. نرخ بقا در این نوع سرطان مغز استخوان در کودکان بالای ۸۵ درصد و در بزرگسالان در حدود ۴۰ درصد است.
  • لوسمی میلوئیدی حاد که بیشتر در افراد مسن مشاهده می‌شود. نرخ بقا راین سرطان برای افراد مسن ۱۰ درصد و در کودکان بیش از ۶۵ درصد است. بنابراین در پاسخ به این سوال که آیا سرطان مغز استخوان کشنده است باید به نوع بیماری و سن بیمار توجه کرد.
  • لوسمی مزمن میلوئید که از انواع بسیار نادر سرطان مغز استخوان محسوب می‌شود. این سرطان از مغز استخوان شروع شه و به خون و سایر بافتها سرایت می‌کند. نرخ بقای ۵ ساله در این بیماری به کمک داروهای پیشرفته تا ۹۰ درصد است.

مولتیپل میلوما

اگر سلول‌های پلاسما به طور غیرطبیعی رشد کرده و تکثیر شوند سرطان مولتیپل میلوما ایجاد می‌شود. این نوع از شایع‌ترین انواع سرطان مغز استخوان می‌باشد و نرخ بقای ۵ ساله آن ۵۵ تا ۶۵ درصد است.

البته اگر این نوع سرطان زودهنگام شناسایی شود نرخ بقا در آن تا ۷۵ درصد نیز افزایش پیدا می‌کند. امروزه با درمان‌های پیشرفته‌ای مانند ایمونوتراپی و پیوند مغز استخوان امید به زندگی این بیماران بیشتر شده است.

لنفوم

این نوع سرطان مغز استخوان در لنفوسیت‌ها ایجاد می‌شود و وارد جریان شده به سایر بافت‌ها سرایت می‌کنند.

اگر این نوع سرطان در مراحل اولیه شناسایی شود در حدود ۹۰ درصد شانس بقا دارد. در مراحل پیشرفته این بیماری نیز شانس زنده ماندن بیمار بین ۷۰ تا ۸۰ درصد محاسبه می‌شود.

عوامل موثر در کشنده بودن سرطان مغز استخوان

اینکه آیا سرطان مغز استخوان کشنده است یا نه و نرخ بقا در آن چقدر است، به چند عامل مهم وابسته می‌باشد. اطلاع از عوامل موثر بر پیش آگهی به طور چشمگیری روی درمان و بقای بیمار اثرگذار است.

سرطان مغز استخوان ممکن است تهدیدی جدی باشد، اما آیا کشنده است؟ اینجا علائم، پیش‌آگهی و راه‌های درمانی این بیماری را بررسی می‌کنیم.

نوع سرطان مغز استخوان

بدون شک اصلی‌ترین عامل در بقای بیمار سرطانی نوع سرطان مغز استخوانی است که با آن درگیر است. لنفوم بسته به نوع و میزان درگیری بیمار گاهی به طور کامل درمان می‌شود.

اما میلوم مولتیپل نوع مزمن و پیش رونده‌ای از سرطان مغز استخوان است که فعلا درمان قطعی ندارد. با این حال نرخ بقای بیماران در آن بین ۵۰ تا ۷۰ درصد تخمین زده می‌شود.

نوع حاد لوسمی در صورت عدم درمان به موقع می‌تواند ظرف چند هفته یا چند ماه بیمار را از پا در آورد. با این حال درمان‌های مدرن مانند پیوند مغز استخوان درصد زنده ماندن این بیماران را بیشتر کرده است.

سن بیمار سرطانی

سن از دیگر فاکتورهای مهم در نرخ بقای بیمارانی است که به سرطان مغز استخوان دچار شده‌اند. به بیان دیگر اینکه آیا سرطان مغز استخوان کشنده است یا خیر به سن بیمار بستگی دارد.

در اغلب موارد بیمارانی که کمتر از ۵۰ سال دارند بهتر به درمان‌های موجود پاسخ می‌دهند. در نتیجه درصد زنده ماندن بیماران سرطان مغز استخوان جوان‌تر بیشتر از افراد مسن است.

مرحله تشخیص

اینکه سرطان زودهنگام یا دیر تشخیص داده شود نیز روی نرخ بقای بیمار اثرگذار خواهد بود. اگر قبل از گسترش سرطان به سایر بخش‌ها و بافت‌های بدن تشخیص داده شود شانس زنده ماندن بیمار بیشتر است. تشخیص زودهنگام سرطان موجب می‌شود بدن پاسخ بهتری به درمان بدهد.

روش‌های درمان سرطان

روش‌های متعددی برای درمان انواع سرطان مغز استخوان وجود دارد. دسترسی بیمار به روش‌های همه روش‌های درمان به ویژه روش‌های پیشرفته درمان در درمان سرطان مغز استخوان موثر است.

از جمله روش‌های درمانی که به بهبود انواع سرطان مغز استخوان کمک می‌کنند عبارتند از:

  • شیمی درمانی
  • پیوند مغز استخوان
  • ایمونوتراپی و استفاده از داروهای هدفمند
  • پرتو درمانی

تاثیر درمان‌ها بر بقا بیماران سرطان مغز استخوان با هم متفاوت است، برای درمان در این حوزه می توانید با بهترین متخصص مغز و اعصاب در تهران و متخصص مغز و اعصاب کرج در ارتباط باشید.

وضعیت عمومی سلامت بیمار

بیمارانی که وضعیت بدنی سالم‌تری داشته باشند به درمان‌های انجام شده بهتر پاسخ می‌دهد. شانس زنده ماندن و بهبود در بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیف یا بیماری‌های مزمن مانند دیابت دارند کمتر است.

در نتیجه وضعیت بدنی بیمار در اینکه آیا سرطان مغز استخوان کشنده است اثر نقش مهمی دارد.

علائم سرطان مغز استخوان و تشخیص آن

توجه به علائم اولیه سرطان مغز استخوان در تشخیص زودهنگام بیماری اهمیت دارد. رنگ پریدگی پوست و درد استخوان‌ها از اولین نشانه‌های این بیماری هستند. در برخی از بیماران، سرطان مغز استخوان با کاهش ناگهانی وزن بروز پیدا می‌کند.

سایر علائم انواع سرطان مغز استخوان در جدول زیر درج شده است.

نوع سرطان مغز استخوان علائم و نشانه‌های ابتلا
مالتیپل میلوم ضعف و خستگی- عفونت- خونریزی و کبودی- تشنگی شدید- تکرر ادرار
لوسمی تب و لرز- ضعف و خستگی- عفونت‌های شدید و مکرر- نقاط قرمز رنگ ریز روی پوست- تعریق‌های شبانه
لنفوم ورم در ناحیه گردن، کشاله ران و بازوها- بزرگ شدن غدد لنفاوی- دردهای عصبی و بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن

انواع سرطان خون را ز روش‌های تشخیصی مختلفی مانند آزمایش خون و آزمایش‌های مربوط به متابولیک می‌توان تشخیص داد. بعلاوه نمونه برداری از مغز استخوان هم به عنوان روش تشخیصی پیشرفته و تکمیلی محسوب می‌گردد.

آیا سرطان مغز استخوان قابل درمان است؟

سرطان مغز استخوان از انواع بسیار جدی این بیماری محسوب می‌شود. قطعا روند درمان این نوع سرطان نیز پر چالش و دشوار خواهد بود. با این همه نمی‌توان از پیشرفت‌های علم و تکنولوژی برای بهبود و درمان سرطان مغز استخوان چشم‌پوشی کرد.

میزان درمان‌پذیری بیمار و روحیه و انگیزه وی برای بهبود روی شانس با موثر است. درمان‌های نوین تا حد زیادی در بهبود و درمان انواع سرطان مغز استخوان موفقهستند.

بنابراین می‌توان گفت سرطان مغز استخوان الزاما کشنده نیست و امکان به بهبود و درمان دارد. با توجه به پیش آگهی‌ها می‌توان شانس درمان انواع سرطان مغز استخوان را افزایش داد.

آیا سرطان مغز استخوان کشنده است؟ در این مقاله بررسی می‌کنیم که چگونه این بیماری به بدن آسیب می‌زند و چه درمان‌هایی برای کاهش خطرات آن وجود دارد.

آمار و نتایج علمی در مورد سرطان مغز استخوان

برای پاسخ دقیق‌تر اینکه آیا سرطان مغز استخوان کشنده است یا خیر می‌توان به آمار و تحقیقات علمی مراجعه کرد. تحقیقات علمی به وضوح نشان می‌دهند که رووش‌های تشخیص و درمان سرطان در سال‌های اخیر پیشرفت زیادی کرده است.

استفاده از سلول‌های T مهندسی شده نتایج امیدوار کننده‌ای داشته است. این سلول‌ها در ساخت داروهایی پیشرفته برای درمان سرطان میلوم استفاده می‌شوند. رشد صعودی نرخ بقای بیماران سرطان مغز استخوان تاییدی برای این تحقیقات می‌باشد.

چگونه از سرطان مغز استخوان پیشگیری کنیم؟

چون علت دقیق سرطان مغز استخوان هنوز مشخص نشده برای پیشگیری از آن نیز نمی‌توان یک راه‌کار قطعی ارائه کرد.

اما می‌توان با اجتناب از عوامل خطر، ریسک ابتلا به این نوع از سرطان را تا حدی کاهش داد. راه‌های احتمالی پیشگیری از سرطان مغز استخوان عبارتند از:

  • عدم مصرف دخانیات
  • داشتن رژیم غذایی سالم
  • عدم تماس با مواد د شیمیایی
  • قرار نگرفتن در معرض تشعشعات
  • داشتن فعالیت بدنی منظم و ورزش

همچنین کسانی که در خانواده سابقه سرطان، باید به صورت دوره‌ای بررسی‌های و غربالگری‌های لازم را انجام دهند. این کار به تشخیص زود هنگام سرطان مغز استخوان و اثربخشی بیشتر درمان‌ها کمک می‌کند.

نتیجه‌گیری

یکی از انواع جدی و خطرناک سرطان، تومور مغز استخوان است. اینکه آیا سرطان مغز استخوان کشنده است به چندین فاکتور مختلف بستگی دارد. خوش خیم یا بدخیم بودن سرطان و زمان تشخیص آن از عوامل موثر در نرخ بقا هستند.

همچنین دسترسی بیمار به انواع درمان‌های پیشرفته مانند شیمی درمانی و پیوند مغز استخوان نیز در بهبود وضعیت وی اثرگذار است. برای کسب آگاهی‌های بیشتر در زمینه سرطان مغز استخوان باید به سراغ مطالعه منابع معتبر بروید.

آینده درمان سرطان با توجه به پیشرفت‌های علمی بسیار روشن ارزیابی می‌گردد. برای پرسش سوالات خود درباره سرطان و رزرو وقت مشاوره آنلاین از طریق سایت طبیبی نو اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *