مراقبت‌های بعد از عصب کشی دندان

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

عصب کشی دندان روشی کارآمد برای از بین بردن التهاب و عفونت بافت نرم داخلی آن (پالپ) است. برای اینکه دوره نقاهت فرد بعد از عصب کشی کوتاه‌تر باشد باید مراقبت‌ بعد از عصب کشی را جدی گرفت. بیمار بعد از پایان کار دندانپزشک کمی درد و التهاب در دندان عصب کشی شده احساس می‌کند. مراقبت‌های بعد از عصب کشی دندان به کاهش عوارض و درد ناشی از آن کمک زیادی می‌کند.

با از بین رفتن باکتری‌های خطرناک داخل پالپ و کانال ریشه بعد از عصب کشی، دندان تا حدی حساس می‌شود. این حساسیت دندان تا چند روز بعد از عصب کشی نیز باقی می‌ماند. اگر دستورالعمل‌ها و نکات بهداشتی بعد از عصب کشی را جدی بگیرید حساسیت‌های پیش آمده بهبود می‌یابد. رعایت بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از بروز عفونت و تغذیه مناسب اصلی‌ترین اقدامات مراقبتی بعد از عصب کشی هستند. برای کنترل درد عصب کشی و عفونت‌های احتمالی از داروهایی که دندانپزشک تجویز کرده استفاده کنید.

چرا مراقبت‌های پس از عصب کشی دندان مهم است؟

بعد از عصب کشی باید روی بهداشت دهان و دهان، در کنار جلوگیری از عوارض احتمالی درمان تمرکز کرد.

۱- اهمیت مراقبت بعد از عصب کشی برای سلامت دهان و دندان

مقالات بین‌المللی نشان می‌دهند که مراقبت‌های بهداشتی دهان و دندان باعث می‌شود از آسیب دیدن بیشتر دندان‌ها پیشگیری شود. در نتیجه سایر دندان‌ها به مشکل عفونت یا پوسیدگی دچار نمی‌شوند. همچنین بهداشت دهان و دندان بعد از عصب کشی از ایجاد مجدد عفونت جلوگیری خواهد کرد. مراقبت‌های بهداشتی شامل مسواک زدن اصولی، استفاده از نخ دندان ودهانشویه‌های مناسب می‌شود. با رعایت این موارد مانع تشکیل رسوبات و ترشحات نامطلوب در دهان و دندان خود می‌شوید. می‌کنید.

Until endodontic treatment (denervation) is completed, it would be best to avoid chewing in that area as there is a risk of fracture. At the same time, you should visit the dentist every 6 months, so that your treatment can be checked radiographically.

۲- نقش مراقبت‌های بهداشتی در جلوگیری از عوارض عصب کشی

رعایت توصیه‌های بعد از عصب کشی دندان کمک می‌کند تا از عوارض احتمالی آن در امان باشید. اگر به توصیه‌های دندانپزشک خود عمل نکنید با مشکلات متعددی بعد از عصب کشی مانند:

  • بازگشت عفونت
  • تشدید تورم و التهاب
  • طولانی شدن و شدت گرفتن درد عصب کشی

مواجه خواهید شد.

راقبت‌های بعد از عصب‌کشی دندان

نکات ضروری برای مراقبت‌های بعد از عصب کشی

مراقبت‌های بعد از عصب کشی دندان با هدف پیشگیری از عفونت و جلوگیری از فشار روی دندان انجام می‌شود.

۱- نکات بهداشتی برای جلوگیری از عفونت

یکی از کارهای مهم و اصلی بعد از عصب کشی دندان حفظ بهداشت دهان است. چراکه تمیز نگه داشتن دهان مانع ایجاد عفونت و مشکلات دهانی می‌گردد. تجمع باکتری‌ها در دهان یکی از عوامل بسیار مهم در ایجاد عفونت باشد. به همین خاطر باید با روش‌های مختلفی از جمله مصرف آنتی‌بیوتیک و تمیز کردن دهان از آن جلوگیری کرد. اهمیت پیشگیری از عفونت بعد از عصب کشی به دلیل عوارض و خطرات ناشی از آن است. تورم، التهاب و درد ناشی از عفونت از اصلی‌ترین عوارض عدم رعایت بهداشت دهان بعد از عصب کشی هستند. به همین خاطر توصیه می‌شود از دخانیات در دوران نقاهت بعد از عصب کشی دوری کنید. همچنین غرغره کردن محلول آب نمک می‌تواند در ضد عفونی کردن دهان موثر باشد. رعایت بهداشت دهان از اصلی‌ترین مراقبت‌های بعد از عصب کشی محسوب می‌شوند. البته برخی اوقات استفاده از مسواک و نخ دندان به دلیل درد و التهاب بعد از عصب کشی با محدودیت‌هایی مواجه می‌شود. در این مورد حتما با دندانپزشک متخصص مشورت کنید تا راه‌کارهای لازم را به شما ارائه کند.

۲- مراقبت از دندان عصب کشی شده هنگام غذا خوردن

دندانی که به تازگی عصب کشی شده دچار حساسیت بیشتری نسبت به فشار و لمس است. به همین خاطر غذا خوردن و جویدن می‌تواند باعث ایجاد درد و التهاب در آن گردد. بهتر است بلافاصله بعد از عصب کشی دندان اقدام به خوردن غذا نکنید. به ویژه خوردن غذاهایی که سفت هستند و نیاز به فشار بیشتری برای جویدن دارند به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. نوشیدنی‌های خیلی گرم یا خیلی سرد هم می‌توانند باعث تحریک و حساسیت دندان عصب کشی شده شوند. پس به سراغ نوشیدنی‌هایی بروید که دمای متعادلی دارند، تا دوره نقاهت دندان طی شود. همچنین تا از بین رفتن کامل اثر داروهای بی‌حسی که برای عصب کشی استفاده می‌شوند غذا نخورید. زیرا بی‌حس بودن دندان بر اثر داروهای بی‌حسی امکان وارد کردن فشار زیاد روی آن را زیاد می‌کند. به آرامی غذا خوردن یکی از مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از عصب کشی دندان محسوب می‌شود. به ویژه در درمان ریشه فشار آوردن به دندان می‌تواند تمام درمان روت کانال را با شکست مواجه کند. غذاهایی برای روزهای اول بعد از عصب کشی دندان انتخاب کنید که نرم باشند. اگر ناخواسته فشار بسیار زیادی به دندان عصب کشی شده وارد کردید حتما با دندانپزشک تماس بگیرید.

۳- اهمیت استفاده از مسواک و نخ دندان

توجه به دستورالعمل‌های پس از درمان ریشه و عصب کشی اهمیت بالایی دارد. این دستورالعمل‌ها در واقع حاوی دستوراتی هستند که به بهبود  سریع و دور ماندن از خطرات احتمالی عصب کشی کمک می‌کنند. مسواک زدن و استفاده از نخ دندان از نکات مراقبتی بعد از عصب کشی محسوب می‌شوند. زیرابه جلوگیری از عفونت بعد از عصب کشی دندان کمک می‌کنند. در کنار مسواک زدن از نخ دندان بعد از عصب کشی غافل نشوید. با مسواک زدن نمی‌توان تمام آلودگی‌های پنهان شده بین دندان‌ها را از بین برد. نخ دندان کمک می‌کند تا با حذف آلودگی‌های باقی مانده در دهان از تجمع باکتری‌ها جلوگیری شود. در نتیجه بهداشت دهان حفظ شده و عفونت ایجاد نمی‌شود.

کنترل درد و حساسیت پس از عصب کشی

یکی از عوارض مهم عصب کشی دندان درد بعد از آن است. در مراقبت بعد از عصب کشی چند روش برای کنترل و تسکین درد به بیمار پیشنهاد داده می‌شود.

۱- داروهای مسکن و روش‌های طبیعی کاهش درد

داروهای مختلفی از جمله ایبوپروفن، ناپروکسن و استامینوفن برای تسکین درد بعد از عصب کشی تجویز می‌شوند. استامینوفن و ایبوپروفن را بدون نسخه پزشک هم می‌توانید خریداری کنید.

۲- استفاده از کمپرس سرد و گرم برای کاهش التهاب

در کنار دارو درمانی، استفاده از کمپرس سرد و گرم هم به کاهش التهاب و هم تسکین درد کمک می‌کند. برای بهبود عصب کشی دندان کافی است ۵ دقیقه از کمپرس یخ روی گونه خود استفاده کنید.

۳- چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

گاهی اوقات درد عصب کشی حتی با مصرف داروهای مسکن بهبود نمی‌یابد. یا درد برای مدت طولانی ادامه‌دار می‌شود و حالت ضربان‌دار می‌گیرد. در این شرایط لازم است به دندانپزشک مراجعه کنید تا معاینات بیشتری صورت گیرد.

راقبت‌های بعد از عصب‌کشی دندان

تغذیه مناسب پس از عصب کشی دندان

انتخاب غذای مناسب به ویژه در روزهای اول، از مراقبت‌های بعد از عصب کشی دندان است.

۱- بهترین غذاها برای روزهای اول بعد از عصب کشی

غذاهای نرم با دمای متعادلی از بهترین انتخاب‌ها برای روزهای اول بعد از عصب کشی دندان هستند. تخم مرغ آبپز، پوره سیب‌زمینی، سوپ و فرنی از بهترین غذاها برای روزهای اول هستند.

۲- غذاهایی که باید از آن‌ها اجتناب کنیم

غذاهای سفت مانند مغزیجات، ته دیگ و هویج از خوراکی‌هایی هستند که نباید بعد از عصب کشی دندان خورد. چای و قهوه داغ و نوشیدنی‌های خیلی سرد نیز گزینه مناسبی برای بعد از عصب کشی دندان نیستند.

۳- چگونه تغذیه مناسب می‌تواند به بهبود سریع‌تر کمک کند؟

رعایت رژیم غذایی مناسب یکی از راره‌های حفظ سلامت دهان و دهان است. نوشیدن مقادیر مناسبی آب کمک می‌کند رطوبت دهان حفظ گردد. همچنین کاهش مصرف مواد غذایی شیرین در بروز عفونت در دهان موثر می‌باشد.

عوارض احتمالی پس از عصب کشی دندان و راهکارهای مدیریت آن

۱- دلایل درد طولانی بعد از عصب کشی

طولانی شدن درد بعد از عصب کشی اغلب به دلیل وجود عفونت است. دلایل دیگری که این مشکل را بعد از عصب کشی ایجاد می‌کنند عبارتند از:

  • التهاب لثه
  • ارتفاع پانسمان
  • عصب کشی ناکامل

۲- نشانه‌های عفونت پس از عصب کشی و نحوه درمان آن

علائمی مانند:

  • دردهای ضربان‌دار
  • تب
  • التهاب و قرمزی

نشان دهنده عفونت بعد از عصب کشی هستند. برای بهبود عفونت می‌توانید از داروهای آنتی‌بیوتیک با تجویز پزشک استفاده کنید. در صورت ادامه‌دار بودن این علائم و بی‌اثری آنتی‌بیوتیک حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

۳- نحوه جلوگیری از شکسته شدن تاج دندان عصب کشی شده

استفاده از روکش دندان بعد از عصب کشی از شکسته شدن تاج دندان جلوگیری می‌کند. زیرا روکش دندان تا حد زیادی مانع از ایجاد فشار روی دندان عصب کشی شده می‌شود.

مراقبت‌های طولانی مدت برای دندان عصب کشی شده

مراقبت بعد از عصب کشی دندان محدود به چند روز اول نمی‌شود. بلکه لازم است در طولانی مدت هم از دندان عصبی شده مراقبت و محافظت کافی به عمل آید. در غیر این صورت دندان عصب کشی شده دوباره با عفونت یا سایر مشکلات مواجه می‌شود.

۱- اهمیت معاینات منظم دندانپزشکی پس از عصب کشی

معاینات منظم توسط دندانپزشک در جلوگیری از آسیب‌های احتمالی بعد از عصب کشی موثر است. همچنین با بررسی‌های دوره‌ای توسط دندانپزشک پوسیدگی و مشکلات سایر دندان‌ها نیز سریعا شناسایی و درمان می‌شوند.

۲- چگونه بهداشت دهان و دندان را بهبود بخشیم؟

با رعایت رژیم غذایی مناسب، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان بهداشت دهان و دندان خود را بهبود می‌بخشیم. ترک سیگار و دخانیات هم از عوامل مهم و اثرگذار روی بهبود سلامت دندان‌ها می‌باشد.

۳- تاثیر سبک زندگی بر سلامت دندان عصب کشی شده

دندان عصب کشی شده به مراقبت‌های طولانی مدت نیاز دارد تا آسیب نبیند. اگر سبک زندگی ناسالمی داشته باشیم قادر به مراقبت اصولی در دراز مدت از دندان خود نخواهیم بود. راهکارهایی مانند ترک سیگار و مشروبات الکلی و کاهش مصرف قند و شکر در سلامت دندان نقش زیادی دارد.

راقبت‌های بعد از عصب‌کشی دندان

نتیجه‌گیری

مراقبت‌های بعد از عصب کشی دندان شامل چندین بخش مختلف می‌باشد. اولین بخش مربوط به رعایت کامل بهداشت دهان و دندان از طریق مسواک زدن و استفاده از نخ دندان است. دهانشویه‌ها هم در تمیزی بیشتر دهان بعد از عصب کشی کمک زیادی می‌کنند. تغذیه، فاکتور بعدی است که در مراقبت بعد از عصب کشی باید مورد توجه قرار گیرد. غذاهای سفت و خیلی داغ یا خیلی سرد را در روزهای اول بعد از عصب کشی نباید مصرف کرد. استفاده از داروها برای کاهش درد و عفونت نیز بخش دیگری از این مراقبت‌ها به شمار می‌روند. داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک متخصص باید در زمان و دوز تعیین شده مصرف شوند. بعد از عصب کشی دندان باید به صورت دوره‌ای و منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید. وضعیت دندان عصب کشی شده و دیگر دندان‌ها در معاینات دوره‌ای توسط متخصص کاملا مشخص خواهد شد. در نتیجه در مراحل ابتدایی بروز هرگونه مشکل، می‌توان به راحتی درمان‌های لازم را برای دندان عصب کشی شده انجام داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *