بهترین قرص کلسیم برای پوکی استخوان چیست؟

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

پوکی استخوان به عنوان یکی از بیماری‌های شایع در جهان، قادر است با کاهش تراکم و استحکام استخوان‌ها شما را با عوارضی چون شکستگی، اختلالات حرکتی و… مواجه سازد. این بیماری بیشتر در افراد بالای ۵۰ سال و به ویژه در زنان (بعد از یائسگی) بروز پیدا می‌کند.

یکی از مهم‌ترین دلایل پوکی استخوان کاهش جذب کلسیم در استخوان‌ها است و این امر با مصرف قرص‌های مکمل جلوگیری می‌شود. در این مطلب به معرفی بهترین قرص کلسیم برای پوکی استخوان پرداخته و راهکارهایی را برای حفظ سلامت استخوان‌ها ارائه خواهیم کرد.

اینکه چه قرصی برای پوکی استخوان بهتر است به مواردی چون نیاز بدن، میزان جذب، ترکیبات قرص و… بستگی دارد. عمده مکمل‌های استخوانی حاوی کلسیم و ویتامین D هستند.

طبق مطالعات انجام شده رسیدن میزان لازم این مواد به بدن در کنار رژیم غذایی و فعالیت بدنی مناسب می‌تواند سرعت پیشرفت بیماری را به‌طور چشم‌گیری کند نماید.

بهترین قرص‌های کلسیم برای پیشگیری از پوکی استخوان

قرص مکمل شما باید بر اساس نیاز و شرایط بدن تعیین شود. اگر کلسیم مورد نیاز بدن از طریق رژیم غذایی تامین نشود، اولین راهکار استفاده از مکمل‌های استخوانی است، این موارد می تواند سبب پیشگیری از پوکی استخوان شود.

این مکمل‌های حاوی ترکیباتی از جمله کلسیم سیترات، کلسیم کربنات، فسفات کلسیم یا کلسیم گلوکونات هستند. در ادامه دو نوع از پرفروش‌ترین و بهترین قرص کلسیم برای سلامت استخوان را بررسی می‌کنیم:

قرص‌های حاوی کلسیم سیترات

سیترات از اجزای اصلی بافت استخوان است و کلسیم سیترات یک نمک آلی به شمار می‌رود که حلالیت بالایی در آب دارد. این ترکیب به راحتی در بدن جذب می‌شود و یکی از پرطرفدارترین مکمل‌های موجود در بازار است. در ادامه چند مزیت این قرص کلسیم را مشاهده می‌کنید:

  • کلسیم سیترات به واسطه خاصیت اسیدی، سریع‌تر هضم می‌شود و معده درد ایجاد نمی‌کند.
  • این ترکیب می‌تواند همراه یا جدا از غذا مصرف شود و محدودیت کمتری دارد. (بهترین وقت: بعد از غذا)
  • عوارض گوارشی این ترکیب به نسبت کمتر است.

محصولات سوپراکل نیچرز اونلی، رامونا، یوروویتال، کلسیترا سوپرابیون، کلسیم سیترات و ویتامین دی ۲۱ سنتری و… گزینه‌های مناسب حاوی این ترکیب هستند.

در انتخاب قرص کلسیم مناسب برای پوکی استخوان دچار سردرگمی هستید؟ اینجا بهترین گزینه‌ها را با توضیحات کامل پیدا کنید.

قرص‌های حاوی کلسیم کربنات

کلسیم کربنات نیز نوعی نمک آلی است که در قالب پودر و قرص به فروش می‌رسد. این ترکیب باید یک تا سه ساعت بعد از صرف وعده‌های غذایی مصرف شود که PH معده بالا بوده و حلالیت زیاد است. در ادامه برخی از ویژگی‌های این قرص را بررسی می‌کنیم:

  • کربنات کلسیم به واسطه ترکیب قلیایی جذب سریعی در معده ندارد و ممکن است باعث معده درد در افراد حساس شود.
  • ارزش غذایی مکمل‌های حاوی کلسیم کربنات (به واسطه برخورداری از بالاترین مقدار کلسیم) بیشتر است.
  • قیمت قرص‌های این نوع اقتصادی‌تر است و مصرف بیشتری در بین خریداران دارند.

محصولات استئوکینون هولیستیکا، یونی فلکس لیبرتی، کلسی فید دنیا دارو، کلسیم ۵۰۰ جالینوس و… از انواع بهترین مکمل برای پوکی استخوان در این دسته‌بندی به شمار می‌روند.

تجربه بیماران در رابطه با قرص‌های کلسیم

طبق نظرات ثبت شده توسط بیماران، قرص‌های کلسیم سیترات برای افرادی که دچار معده درد، نفخ، سنگ کلیه و… هستند بهتر است.

اگر فرد فراموش‌کاری در مصرف دارو هستید نیز به واسطه محدودیت مصرف کمتر کلسیم سیترات، خریداری آن به شما پیشنهاد می‌شود. با این وجود تاثیرگذاری مشابه این دو ترکیب و قیمت اقتصادی مکمل کلسیم کربنات، مصرف آن را منطقی می‌کند.

اهمیت کلسیم برای سلامت استخوان‌ها

حدود ۹۹% کلسیم موجود در بدن، در استخوان و دندان‌ها ذخیره می‌شود و می‌توان آن را یک ماده اساسی در حفظ ساختار و تراکم استخوان‌ها به شمار آورد.

از همان دوران کودکی مصرف کلسیم کافی جهت افزایش تراکم استخوان‌ها حائز اهمیت است و این امر تا زمان پیری و برای حفظ استحکام استخوان ادامه می‌یابد.

کلسیم موجود در استخوان به عنوان مخزنی برای حفظ کلسیم موجود در خون نیز عمل می‌کند و حضورش برای سلامت اعصاب و ماهیچه‌های بدن نیز ضروری است.

نیاز روزانه به کلسیم

در هر یک از دوره‌های زندگی، بدن به مقدار متفاوتی از کلسیم به صورت روزانه نیاز دارد. البته این میزان با توجه به ژنتیک، بیماری‌های زمینه‌ای، داروهای مصرفی، جنسیت و… نیز متفاوت خواهد بود.

سایت International Osteoporosis Foundation میانگینی از نیاز روزانه کلسیم را طبق نظر موسسه پزشکی ایالات متحده به شکل زیر بیان می‌کند:

سن میزان کلسیم مورد نیاز برحسب میلی گرم در هر روز
قبل از شش ماهگی ۲۰۰
۶ تا ۱۲ ماه ۲۶۰
۱ تا ۳ سال ۷۰۰
۴ تا ۸ سال ۱۰۰۰
۹ تا ۱۸ سال ۱۳۰۰
۱۹ تا ۵۰ سال ۱۰۰۰
۵۱ تا ۷۰ سال زنان ۱۲۰۰

مردان ۱۰۰۰

بالای ۷۰ سال ۱۲۰۰

این میزان کلسیم باید به کمک منابع غذایی غنی از کلسیم مانند لبنیات، سبزیجات برگ‌دار، مغز و دانه‌ها، ماهی و… تکمیل شود. در صورت نیاز  نیز قرص‌های مکمل کمبود موجود را جبران خواهند کرد.

آشنایی با بهترین قرص‌های کلسیم برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان. راهنمای انتخاب مکمل مناسب با تایید پزشکان

 تأثیر ویتامین D در جذب کلسیم

شاید شما یا اطرافیانتان، در طول روز مقدار مناسبی از کلسیم را مصرف کنید اما باز هم به بیماری‌های پوکی استخوان دچار شوید. دلیل این امر کمبود مواد دیگر به خصوص ویتامین D در بدن است. این ویتامین نقش مهمی در جذب کلسیم از طریق دستگاه گوارش دارد و بدون حضور آن کلسیم کافی در بدن ذخیره نخواهد شد.

نبود ویتامین D عاملی برای نرمی و ضعف استخوان است. در ادامه مقدار مورد نیاز روزانه بدن را مشاهده می‌کنید: (هر ۱۵ میکروگرم ۶۰۰ واحد بین الملل است.)

  • کودکان زیر یک سال ۲۰ میکروگرم
  • تا ۷۰ سالگی ۱۵ میکروگرم
  • بالای ۷۰ سال ۲۰ میکروگرم

روش‌های تامین ویتامین D

ویتامین D مورد نیاز بدن را می‌توان با قرار گرفتن در معرض نور خورشید (از طریق پوست) جذب کرد. مواد غذایی از جمله زرده تخم مرغ، روغن ماهی، لبنیات غنی‌شده و قارچ نیز منابع این ویتامین هستند، تغذیه در دوران پوکی استخوان بسیار تاثیرگذار بر روند این بیماری است. با این حال در صورت کمبود ویتامین D، استفاده از مکمل‌های ویتامینی آسان‌ترین روش رفع این نیاز خواهد بود.

ویژگی‌ها و ترکیب‌های مؤثر در قرص‌های کلسیم

کلسیم برای حفظ ساختار و سلامت استخوان‌ها لازم است ولی کافی نیست! برای جذب، حفظ و تاثیرگذاری کلسیم در استخوان به ویتامین و مواد معدنی دیگری نیز نیاز خواهد بود که باید توسط رژیم غذایی یا مکمل‌ها در بدن تامین شوند. مکمل‌های کلسیم طراحی شده به‌طور معمول حاوی چندین ماده دیگر نیز هست تا اثرگذاری مکمل به حداکثر برسد. در ادامه این ترکیبات (به جز کلسیم و ویتامین D) و نقش آن‌ها در درمان پوکی استخوان را بررسی می‌کنیم:

ترکیب تاثیر آن در سلامت استخوان
منیزیم کمک به بیش از ۳۰۰ آنزیم در بدن و موثر بر بهبود عملکرد سلول‌های استخوان‌ساز – کمک به تثبیت کلسیم در استخوان و افزایش تراکم استخوانی
روی (زینک) موثر در رشد و ترمیم بافت‌های بدن و سنتز پروتئین و کلاژن (اجزای اصلی ماتریکس استخوانی) – تنظیم فعالیت سلول‌های استخوان‌ساز و بهبود تراکم استخوان
ویتامین K (به ویژه K2) کمک به فعال‌سازی پروتئین‌های موثر در ذخیره‌سازی کلسیم – جلوگیری از رسوب کلسیم در بافت‌های نرم و هدایت آن به استخوان‌ها و کاهش خطر پوکی استخوان
فسفر دومین ماده معدنی فراوان در بدن (به خصوص استخوان و دندان) و تشکیل‌دهنده ساختار استخوان در کنار کلسیم – مهم برای فعالسازی فرایندهای متابولیکی و سنتز پروتئین‌های استخوانی و جلوگیری از پوکی استخوان
بور بهبود جذب کلسیم و ویتامین دی در بدن و کاهش التهاب استخوان ضعیف
مس مفید برای ساخت کلاژن و الاستین در پروتئین اصلی ماتریکس استخوانی – تقویت بافت استخوانی و تسریع ترمیم آسیب‌های استخوانی – موثر در فرایند جذب و مصرف آهن و تولید سلول‌های قرمز خون جهت تامین اکسیژن بافت‌های استخوانی

انتخاب بهترین مکمل کلسیم با توجه به نیازهای فردی

ترکیبات زیادی تاکنون برای مکمل‌های تقویت استخوان طراحی شده است. انتخاب بهترین قرص کلسیم برای پوکی استخوان باید بر اساس شرایط فردی از جمله سن، جنسیت، سبک زندگی، بیماری‌ها، کمبودها و… انجام شود.

با توجه به اینکه حضور بیش از حد برخی مواد معدنی در بدن مانند کمبود آن‌ها مضر است، بهتر است انتخاب مکمل را با توجه به نتایج آزمایش و مشورت با متخصص روماتولوژی انجام دهید. آسان‌ترین روش برای این کار استفاده از مشاوره آنلاین با پزشکان فعال در طبیبی نو است.

با این حال چند ترکیب رایج برای گروه‌های مختلف را در ادامه معرفی می‌کنیم:

  • زنان باردار و شیرده: ترکیب کلسیم + ویتامین D + منیزیم + ویتامین K
  • سالمندان: مکمل‌های کلسیم سیترات + ویتامین D (+ ویتامین K)
  • افراد مبتلا به بیماری پوکی استخوان: مکمل کلسیم + ویتامین D + منیزیم
  • گیاه‌خواران: مکمل‌های حاوی کلسیم سیترات
  • افراد با مشکلات کلیوی: مکمل‌هایی با دوزهای پایین و تحت نظر پزشک

پوکی استخوان را جدی بگیرید! بهترین قرص‌های کلسیم برای حفظ سلامت استخوان‌ها را همین حالا بشناسید

عوارض جانبی و مراقبت‌های لازم هنگام مصرف مکمل‌های کلسیم

تا اینجا با اهمیت تقویت استخوان با کلسیم آشنا شدیم، اما مصرف صحیح مکمل نیز حائز اهمیت است.

همیشه قویترین داروی پوکی استخوان بهترین گزینه موجود نیست. در ادامه به خطرات احتمالی مصرف بیش از حد مکمل‌های استخوانی می‌پردازیم:

  • سنگ کلیه: بر اثر رسوب کلسیم اضافی در کلیه
  • مشکلات گوارشی (به ویژه کلسیم کربنات): مصرف مکمل بدون توجه به رژیم غذایی و حل نشدن قرص در معده
  • هیپرکلسیمی: افزایش سطح کلسیم خون و ایجاد خستگی، تهوع، درد یا مشکلات قلبی
  • تداخل با سایر مواد معدنی: کاهش آن و روی در بدن در صورت مصرف همزمان مکمل‌ها

انتخاب بهترین قرص برای پوکی استخوان بر اساس نظر پزشک و توجه به دستور مصرف آن، رعایت دوز مصرفی و نوشیدن آب کافی همراه با مکمل می‌تواند تا حد زیادی از بروز این عوارض جلوگیری نماید.

نتیجه‌گیری

تنوع ترکیبات مکمل‌های موجود در بازار زیاد است و انتخاب بهترین قرص کلسیم برای پوکی استخوان به امری تخصصی تبدیل شده است.

در این مطلب نکاتی را درباره معیارهای بهترین مکمل برای پوکی استخوان شرح دادیم، با این حال بهتر است برای دریافت بهترین نتیجه و جلوگیری از عوارض جانبی، با یک متخصص مشورت کنید.

نوبت ویزیت از پزشکان به سه شکل حضوری، تلفنی یا آنلاین در طبیبی نو انجام می‌شود و شما به کامل‌ترین پزشکان ارتوپد، روماتولوژیست و… دسترسی خواهید داشت، بهترین دکتر روماتولوژی اصفهان و دکتر روماتولوژی شیراز را از طبیبی نو بخواهید.

سیستم طرح سوال رایگان و آنلاین طبیبی نو نیز موقعیتی مناسب برای رفع سوالات شما درباره بهترین قرص برای پوکی استخوان و موضوعات دیگر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *