بهترین قرص برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص مناسب برای درمان روماتیسم چیست؟

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

آرتریت روماتوئید که معمولا با نام روماتیسم مفصلی شناخته می‌شود، نوعی بیماری التهابی مزمن است که می‌تواند تمام فعالیت‌های فرد را تحت تاثیر قرار دهد. این بیماری با تاثیر بر روی مفاصل و حتی آسیب رساندن به سایر اعضای بدن، زندگی روزمره بیماران را مختل می‌کند. متاسفانه تا به امروز درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد و تنها از داروهای مختلف برای کاهش علائم و کنترل آن‌ها استفاده می‌شود. این داروها شامل داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی، داروهای اصلاح‌کننده روند بیماری، گلوکوکورتیکوئیدها و داروهای بیولوژیکی می‌شوند.

داروهای مناسب برای درمان روماتیسم باید در کنار موارد دیگری مثل تغییر سبک زندگی، کاردرمانی و فیزیوتراپی مورد استفاده قرار بگیرند. این مواد در اکثر مواقع می‌توانند روند پیشرفت بیماری را کندتر کنند و شرایط آسان‌تری را برای بیمار به وجود بیاورند. با این حال انتخاب داروی مناسب برای شروع روند درمان روماتیسم مفصلی و کاهش درد ناشی از این بیماری اهمیت زیادی دارد. آگاهی از انواع داروهای مورد استفاده برای درمان این بیماری، عملکرد و شرایط مصرف آن‌ها می‌تواند مسیر درمان را برای بیماران هموار سازد. در این مطلب قصد داریم بهترین قرص برای درمان روماتیسم مفصلی را معرفی کنیم و مشخصات مهم هر یک را مورد بررسی قرار دهیم.

روماتیسم مفصلی چیست و چرا درمان آن مهم است؟

روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید (Rheumatoid Arthritis) نوعی بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت پوشاننده مفاصل حمله می‌کند. در نتیجه این حملات، در مفاصل التهابی به وجود می‌آید که سبب دردهای شدید می‌شود. بدیهی است که چنین شرایطی می‌تواند عملکرد روزانه فرد را با مشکل مواجه کند و او را از اجرای بسیاری از امورات باز دارد.

به نقل از یکی از مقاله های معتبر سایت news-medical و تحقیقاتی که توسط دکتر Ananya Mandal انجام شده است:

اختلالات روماتیسمی شامل بیماری‌هایی هستند که عضلات، مفاصل و استخوان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند. این بیماری‌ها شایع هستند و تأثیر زیادی بر سلامت بخش بزرگی از جمعیت جهان دارند. شرایط شدیدتر منجر به بیماری‌های روماتیسمی التهابی می‌شوند که باعث تخریب مفاصل و اندام‌ها می‌گردند. این بیماری‌ها یکی از علل اصلی درد شدید، ناتوانی و حتی مرگ محسوب می‌شوند و کیفیت زندگی را کاهش داده و منجر به چندین بیماری همزمان یا عوارض مرتبط می‌شوند.

ممکن است این التهاب مفصل در قسمت‌های مختلف بدن دیده شود و حتی سایر ارگان‌ها را درگیر کند. این بیماری روند پیشرفت سریعی دارد؛ اما ممکن است در اثر ایجاد شرایط مناسب، پیشرفت آن متوقف یا کندتر شود.

در صورت عدم درمان روماتیسم مفصلی، این بیماری می‌تواند سبب ناتوانی‌های جسمی و دردهای شدید غیرقابل تحمل شود. تحقیقات نشان می‌دهند که تشخیص زود هنگام بیماری، یعنی ۶ ماه بعد از اولین علائم، پیش‌آگاهی بهتری دارد. شروع روند درمانی بلافاصله پس از تشخیص می‌تواند تا حد زیادی از پیشرفت سریع بیماری جلوگیری کند.

متاسفانه تا امروز هیچ درمان قطعی برای روماتیسم مفصلی کشف نشده است و بسیاری از متخصصان ترکیبی از رویکردهای درمانی را در نظر می‌گیرند. این موارد شامل تغییر سبک زندگی، اصلاح رژیم غذایی، انجام فیزیوتراپی یا کاردرمانی و استفاده از داروهای موثر روماتیسم است. مصرف داروهای روماتیسم مفصلی، نقش پررنگی در بهبود علائم بیماری و کاهش درد فرد دارد. به همین دلیل ضروری است که بهترین قرص برای درمان روماتیسم مفصلی را بشناسیم.

انواع دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

همان‌طور که گفته شد، هیچ نوع درمان قطعی برای آرتریت روماتوئید وجود ندارد و داروهای موجود سبب کاهش درد روماتیسم می‌شوند. دسته‌بندی‌های مختلفی از داروها برای کاهش التهاب مفاصل و درد این بیماری به کار گرفته می‌شوند که در ادامه هر دسته را بررسی می‌کنیم.

بهترین و مناسبترین داروهایی که می توانید برای درمان روماتیسم مصرف کنیم چیست؟

داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی برای درمان روماتیسم

اولین دسته از داروهایی که برای درمان آرتریت روماتوئید مورد استفاده قرار می‌گیرند، NSAIDs یا داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی هستند. این داروها علاوه بر کاهش میزان درد، می‌توانند التهاب مفاصل را به شکل چشمگیری کاهش دهند. از مهمترین NSAIDها میتوان به ایبوپروفن و ناپروکسن اشاره کرد. البته ممکن است NSAIDهای قوی‌تری مثل سلکوکسیب یا اتوریکوکسیب توسط پزشک تجویز شوند.

مهم‌ترین عوارض جانبی داروهای تجویزی روماتیسم مفصلی، ایجاد مشکلات گوارشی، عارضه‌های قلبی و آسیب به کلیه است. بنابراین در اکثر مواقع داروهای مربوط به معده مانند مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPI) در کنار NSAIDها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

داروهای اصلاح‌کننده روند بیماری در درمان روماتیسم

به عقیده بسیاری از پزشکان، داروهای ضدروماتیسمی اصلاح‌کننده بیماری یا DMARDs بهترین قرص برای درمان روماتیسم مفصلی هستند. این داروها پیشرفت بیماری را کاهش می‌دهند و از پخش شدن بیماری در سایر اندام‌های بدن جلوگیری می‌کنند.

رایج‌ترین DMARDها شامل متوترکسات، لفلونوماید، هیدروکسی کلروکین و سولفاسالازین می‌شوند. عوارض جانبی این دسته از داروهای روماتیسمی برای کاهش درد متغیر است؛ اما معمولا در افراد مصرف‌کننده این داروها آسیب کبدی و عفونت‌های ریوی مشاهده می‌شود.

تاثیر داروهای بیولوژیکی بر روماتیسم مفصلی

داروهای بیولوژیکی روماتیسم از دسته داروهای جدید برای کنترل عوارض روماتیسم هستند که به عنوان اصلاح‌کننده‌های پاسخ بیولوژیکی شناخته می‌شوند. داروهای ضد التهاب مفصلی، انواع متنوعی دارند و معمولا آن‌ها را در کنار متوترکسات تجویز می‌کنند. این داروها به شکل وریدی یا تزریقی مورد استفاده قرار می‌گیرند و عوارض طولانی مدت آن‌ها همچنان ناشناخته است. در لیست زیر برخی از مهم‌ترین داروهای بیولوژیکی موثر در درمان روماتیسم مفصلی را معرفی می‌کنیم:

  • آباتاسپت
  • سروتولیزوماب پگول
  • آدالیموماب
  • اتانرسپت
  • گولیموماب
  • اینفلیکسیماب
  • ریتوکسیماب
  • توسیلیزوماب

عملکرد گلوکوکورتیکوئیدها در بهبود روماتیسم مفصلی

یکی دیگر از دسته‌های دارویی درمان‌های خوراکی روماتیسم، گلوکوکورتیکوئیدها یا کورتون‌ها هستند که نقش مهمی در متوقف ساختن آسیب مفاصل دارند. از مرسوم‌ترین داروی گلوکوکورتیکوئید مورد استفاده در درمان روماتیسم مفصلی می‌توان به بتامتازون، پردنیزون و متیل پردنیزولون اشاره کرد.

با توجه به عوارض جانبی مختلف، این داروها معمولا برای مدت کوتاه مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته دقت کنید که قطع این داروها باید زیر نظر پزشک و تدریجی صورت بگیرد. عوارض احتمالی این دسته از داروها شامل اختلالات متابولیکی، افزایش وزن، واکنش‌های پوستی، فشار خون بالا و اختلالات روانپزشکی مانند افسردگی می‌شود.

بهترین قرص‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

حالا که با انواع داروهای مورد استفاده در درمان روماتیسم مفصلی آشنا شدیم، باید رایج‌ترین و بهترین قرص‌های ضد التهاب مفاصل را بشناسیم. انتخاب بهترین قرص برای درمان روماتیسم مفصلی باید توسط پزشک متخصص، با در نظر گرفتن شرایط بیمار و داروهای موجود در بازار صورت بگیرد. برخی از داروها در درمان درد مفاصل، عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهند و همین امر سبب شده است که به شکل رایج مورد استفاده قرار بگیرند. در ادامه بهترین درمان روماتیسم مفصلی را بررسی می‌کنیم:

متوتروکسات؛ بهترین قرص برای درمان روماتیسم مفصلی

متوتروکسات به عنوان بهترین قرص برای درمان روماتیسم مفصلی یا خط اول درمان در نظر گرفته می‌شود. بزرگترین مزایای این دارو شامل اثربخشی سریع آن (بین ۶ تا ۸ هفته)، میزان سمیت کم و هزینه‌های مناسب می‌شوند. از دیگر مزایای بکارگیری این دارو می‌توان به امکان مصرف آن در کنار سایر داروها اشاره کرد.

با این حال این دارو با سرکوب سیستم ایمنی، شانس ابتلا به انواع عفونت‌ها را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر امکان بروز عوارض جانبی مثل تهوع، استفراغ، زخم‌های دهانی و مشکلات کبدی افزایش پیدا می‌کند. دقت کنید که این دارو به عنوان قویترین داروی روماتیسم، در دوران بارداری و حتی شیردهی ممنوعیت مطلق دارد.

نقش هیدروکسی کلروکین در درمان روماتیسم مفصلی

از مزایای هیدروکسی کلروکین می‌توان به اثر طولانی‌مدت، دسترسی آسان و هزینه نسبتا پایین اشاره کرد. از سوی دیگر معایب این دارو شامل نیاز به نظارت دائمی پزشک، خستگی، مشکلات گوارشی، سردرد و مشکلات چشمی مثل آسیب شبکیه می‌شوند.

اگر شما هم از درد روماتیسم رنج می برید با مطالعه مقاله روش های درمان روماتیسم می توانید بهترین راهکار و درمان را پیدا کنید.

تاثیر سولفاسالازین بر روماتیسم مفصلی

سولفاسالازین می‌تواند میزان نیاز به کورتیکواستروئیدها را کاهش دهد و از عوارض جانبی آن‌ها جلوگیری کند. اثرات این دارو طولانی مدت هستند و می‌توان آن را در ترکیب با سایر داروها به کار برد.

با این حال این دارو دارای عوارض جانبی مختلفی مثل مشکلات گوارشی، سردرد و خستگی است. بروز حساسیت را می‌توان یکی دیگر از معایب این دارو دانست. در برخی موارد نادر ممکن است اختلالات خونی و کبدی در اثر مصرف این دارو مشاهده شود.

درمان روماتیسم مفصلی با آباتاسپت

به عقیده بسیاری از افراد، این داروی نسل جدید بهترین قرص برای درمان روماتیسم مفصلی است. داروی بیولوژیکی آباتاسپت با مهار سلول‌ها T سیستم ایمنی، از فعال شدن داروها جلوگیری می‌کند و همین مسئله سبب کاهش چشمگیر التهاب مفاصل می‌شود. با این حال مصرف این دارو عوارض زیادی مثل احتمال ابتلا به عفونت‌های مختلف را به همراه دارد.
هزینه‌های این دارو نسبت به سایر گزینه‌های درمانی بیشتر است و تزریقی بودن آن سبب احتیاج به نظارت مداوم پزشکان می‌شود. در نتیجه با وجود تاثیرات خوب این دارو، معمولا آن را برای بیمارانی با شرایط خاص تجویز می‌کنند.

تاثیرات توسیلیزوماب بر روماتیسم مفصلی

توسیلیزوماب از داروهای بیولوژیکی روماتیسم به شمار می‌رود که اثربخشی سریع و به نسبت طولانی مدتی دارد. با استفاده از این دارو، احتمال نیاز به کورتیکواستروئیدها کاهش پیدا می‌کند و تاثیر خوبی بر بیماری پیشرفته دارد. با این حال عوارض جدی آن مثل اختلالات کبدی، افزایش سطح لیپیدها و واکنش‌های آلرژیک غیرقابل چشم‌پوشی نیست. این دارو نیز هزینه‌ زیادی نسبت به سایر داروها دارد و ممکن است با سایر گزینه‌های درمانی تداخل داشته باشد.

استفاده از روش های سنتی و خانگی برای کاهش درد روماتیسم و بهبود آن در طبیبی نو

دارو‌های گیاهی و طبیعی برای کمک به درمان روماتیسم

بکارگیری طب مکمل در کنار مصرف داروهای شیمیایی می‌تواند در درمان روماتیسم مفصلی موثر باشد. به همین دلیل برخی از موثرترین داروهای گیاهی و طبیعی در درمان روماتیسم را معرفی می‌کنیم:

زردچوبه برای درمان روماتیسم مفصلی

یکی از موثرترین مواد در طب سنتی برای کاهش میزان التهاب بدن، زردچوبه است. بکارگیری این ماده می‌تواند میزان التهاب مفاصل را کاهش داده یا به طور کل متوقف کند. در نتیجه زردچوبه می‌تواند میزان درد را نیز کاهش دهد.

زنجبیل

زنجبیل با داشتن خواص ضدالتهابی و ضددرد، یک ماده مناسب برای بهبود علائم روماتیسم مفصلی است. این ماده آنتی اکسیدان می‌تواند با کاهش استرس اکسیداتیو در بدن، وضعیت مفاصل را بهبود ببخشد.

روغن‌های گیاهی

مصرف روغن‌های گیاهی مختلف مثل روغن زیتون، کنجد، نعناع فلفلی یا رزماری با داشتن خواص ضدالتهابی و بالا بردن گردش خون در محل مفاصل سبب بهبود روماتیسم می‌شود. می‌توانید این روغن‌ها را گرم کنید و با آرامی بر روی محل آسیب‌دیده ماساژ دهید.

امگا ۳

امگا ۳ با داشتن خاصیت ضدالتهابی می‌تواند به کاهش درد روماتیسم و سفتی مفاصل در بیماران روماتیسمی کمک کند. استفاده از این ماده میزان دامنه حرکتی این بیماران را افزایش می‌دهد.

ویتامین D

ویتامین D از دیگر مواد ضروری برای بدن است که به افزایش سلامت مفاصل کمک می‌کند. بکارگیری این ماده در کنار امگا ۳ می‌تواند تا حد زیادی نیاز به استفاده از داروهای کورتیکواستروئیدی را کاهش دهد.

کلسیم

کلسیم یکی از بهترین موادی است که به بهبود بیماری روماتیسم و عوارض ناشی از آن کمک می‌کند. این ماده با جلوگیری از پوکی استخوان، می‌تواند به بهبود عملکرد روزانه فرد کمک کند.

دقت کنید که همه این مکمل‌ها دارای تاثیرات و عوارض منحصر به فرد خود هستند و ممکن است برخی از آن‌ها با داروهای شیمیایی مصرفی سازگار نباشند. به همین دلیل بهتر است پیش از مصرف هر یک از این مکمل‌ها، با پزشک خود مشورت کنید.

رژیم غذایی مناسب برای کاهش علائم روماتیسم مفصلی

همان‌طور که گفته شد، درمان دارویی به تنهایی نمی‌تواند سبب بهبود علائم روماتیسم شود. دغدغه بسیاری از بیماران این است که برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم. در ادامه مواد غذایی مفید و مضر در رژیم غذایی افراد دارای روماتیسم مفصلی را بیان می‌کنیم:

مواد غذایی مفید برای بیماران روماتیسمی

بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید باید از انواع سبزیجات ضدالتهاب مثل اسفناج و هویج که آنتی اکسیدان‌های قوی هستند استفاده کنند. مصرف ماهی‌های چرب، مثل سالمون و ساردین، به دلیل داشتن امگا ۳ یکی دیگر از راه‌های بهبود رژیم غذایی است. بهتر است انواع غلات کامل و برنج قهوه‌ای را جایگزین برنج سفید و غلات تصفیه شوند. مصرف دانه چیا، دانه کتان و گردو در میان‌وعده‌ها می‌تواند برای افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی مفید باشد.

این افراد باید غذاهای خود را با زردچوبه، زنجبیل، روغن زیتون و سیر مزه‌دار کنند. همچنین اضافه کردن حبوباتی مثل نخود، لوبیا و عدس به رژیم غذایی می‌تواند اقدام مناسب برای تسریع روند درمان روماتیسم مفصلی باشد.

مواد غذایی مضر برای بیماران مبتلا به روماتیسم

حذف برخی از غذاها از جدول غذایی برای بهبود بیماری روماتیسم مفصلی ضروری است. بیماران باید از مصرف انواع غذاهای فرآوری شده، خوراکی‌های شیرین و غذاهای شور اجتناب کنند. همچنین توصیه می‌شود که میزان مصرف گوشت قرمز به حداقل برسد. در چنین بیمارانی مصرف الکل و چربی‌های ترانس غذاهای سرخ‌شده ممنوع است.

عکس‌های قرص روماتیسم و نحوه شناسایی دارو‌های معتبر

یکی از مشکلات بزرگی که در تهیه قرص روماتیسم دیده می‌شود، تقلبی بودن دارو است. خوشبختانه راه‌های زیادی برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن داروی روماتیسم مفصلی وجود دارد که در ادامه برخی از کارآمدترین آن‌ها را ذکر می‌کنیم:

بررسی بارکد داروی روماتیسم

پس از خرید دارو، باید بارکد درج شده بر روی بسته‌بندی آن را اسکن کنید. با ثبت عکس قرص روماتیسم بر روی تلفن همراه خود می‌توانید در سریع‌ترین زمان ممکن، اطلاعات دقیق دارو را بررسی کنید.

برچسب اصالت کالا بر روی داروی روماتیسم

از دیگر راه‌های معتبر برای تشخیص تقلبی نبودن داروی ضد روماتیسم، وجود برچسب اصالت کالا است. این برچسب که رنگ زردی دارد، بر روی بسته‌بندی داروها چسبانده می‌شود. با بررسی آن می‌توانید اطلاعاتی را به دست بیاورید که اصالت کالا را تایید می‌کنند.

با بررسی این برچسب می‌توانید شماره تجاری فراورده (GTN)، شناسه رهگیری (UID)، سری ساخت محصول (LOT)، تاریخ انقضا (EXP) و کد اصالت ۱۶ رقمی را مشاهده کنید. امکان بررسی اصالت کالا از سه روش پیامکی، TTAC و تلفنی امکان‌پذیر است.

استعلام قیمت داروی روماتیسم
روش دیگر برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن داروها، استعلام از سایت اطلاعات دارویی سازمان غذا و دارو به نشانی irc.fda.gov.ir است. در صورتی که تفاوت زیادی میان قیمت داروی خریداری شده و قیمت موجود در سایت وجود داشته باشد، امکان تقلبی بودن دارو یا قاچاقی بودن آن وجود دارد.

سؤالات متداول درباره دارو‌ها و درمان روماتیسم مفصلی

با وجود توضیحاتی که در مورد بهترین قرص برای درمان روماتیسم مفصلی ارائه شد، ممکن است همچنان سوالاتی در ذهن شما وجود داشته باشد. برای دریافت پاسخ قطعی باید با پزشک خود مشورت کنید، چرا که طرح درمانی هر یک از افراد با دیگری متفاوت است. با این حال در ادامه برخی از این سوالات را بررسی می‌کنیم:

  1. آیا داروهای بیولوژیکی برای همه مناسب هستند؟ خیر، داروهای بیولوژیکی معمولا برای درمان بیمارانی مورد استفاده قرار می‌گیرند که به روش‌های دیگر درمان التهاب مفصل پاسخ نداده‌اند.
  2. چه زمانی باید از داروهای گلوکوکورتیکوئید استفاده کرد؟ گلوکوکورتیکوئیدها معمولا در زمانی تجویز می‌شوند که نیاز به کنترل سریع التهاب و درمان کردن علائم روماتیسم وجود داشته باشد. در چنین حالتی بیماری به سایر روش‌های درمان التهاب مفاصل، مثل مصرف NSAIDها، واکنشی نشان نداده است.
  3. آیا درمان‌های طبیعی برای روماتیسم مفصلی موثر هستند؟ تحقیقات نشان می‌دهند که درمان‌های طبیعی و استفاده از گیاهان دارویی می‌تواند بر روند درمان روماتیسم مفصلی موثر باشد. با این حال مصرف این داروها باید تحت نظر پزشک و با تایید او صورت بگیرد.
  4. چطور می‌توان روند بیماری را کنترل کرد؟ برای کنترل روند بیماری روماتیسم مفصلی باید ترکیبی از داروهای شیمیایی، اصلاح سبک زندگی، طراحی رژیم غذایی مناسب و… را اجرایی کرد.

توصیه‌های نهایی برای درمان روماتیسم مفصلی

در حال حاضر برای درمان روماتیسم مفصلی، که یک بیماری خود ایمنی است، داروهای مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این بیماری درمان قطعی ندارد و دارو‌های مؤثر روماتیسم، برای بهبود علائم و جلوگیری از پیشرفت بیماری تجویز می‌شوند. بسته به شرایط بیمار و روند پیشرفت بیماری ممکن است از طیف وسیعی از داروهای NSAID، DMARDs، بیولوژیکی یا گلوکوکورتیکوئیدها استفاده شود. دقت کنید که بازه طلایی درمان روماتیسم مفصلی تا ۶ ماه پس از بروز مراحل اولیه تخمین زده می‌شود و تاخیر در درمان می‌تواند سبب بروز ناتوانی‌های جسمی شود.

بنابراین پیشنهاد می‌کنیم که با مشورت گرفتن از یک پزشک متخصص و ماهر، بهترین قرص برای درمان روماتیسم مفصلی را مصرف کنید. می‌توانید علاوه بر مصرف داروهای شیمیایی تجویز شده، با تایید پزشک از گیاهان دارویی و مواد غذایی مناسب استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *