آیا تپش قلب باعث مرگ می‌شود؟

تپش قلب و خطرات آن

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

تپش قلب یکی از عارضه‌های شایع قلبی به شمار می‌رود که فرد ضربان قلب خود را حس می‌کند و این تپش قلب،تپش قلب عصبی نمی باشد. تپش قلب به صورت ضربان‌های کندتر، تندتر و بی‌نظمی در ضربان (آریتمی) بروز پیدا می‌کند. در برخی از موارد تپش قلب بالا می‌تواند به سکته قلبی منجر شود و همین امر نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند.

این عارضه تا چه حد خطرناک است و آیا تپش قلب باعث مرگ می‌شود؟! خطرات و عوارض تپش قلب به علت بروز آن بستگی زیادی دارد. اگر دلیل تپش قلب، نارسایی‌های قلبی و عروقی باشد احتمال سکته و مرگ ناگهانی وجود دارد. علائم همراه تپش قلب نظیر تنگی نفس و درد قفسه سینه را باید به عنوان هشدارهای جدی در نظر گرفت.

البته مرگ در اثر تپش قلب بسیار نادر است و در اغلب موارد این عارضه دلایل و عوارض نگران کننده‌ای ندارد. با این همه تپش قلب می‌تواند روی کیفیت زندگی فرد اثرات منفی زیادی به جا گذارد. توصیه می‌شود در صورت تداوم تپش قلب یا همراهی آن با سایر علائم حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

بر اساس تحقیقات انجام شده در این رابطه در سایت mayoclinic:

Palpitations are typically the feeling of a fast, strong, or irregular heartbeat, which can occur due to various reasons such as stress, caffeine intake, or physical activity. In most cases, palpitations are harmless and don’t require concern.

علل تپش قلب: دلایل پزشکی و فیزیولوژیکی

وقتی ضربان قلب را به وضوح احساس کنیم به تپش قلب مبتلا شده‌ایم. تپش قلب در زنان بیشتر از مردان مشاهده می‌شود، با این وجود مختص به جنسیت یا رده سنی خاصی نیست.

این عارضه به دلایل مختلفی در بدن ما رخ می‌دهد که اغلب چندان جدی نیستند. برخی از تپش قلب‌ها مربوط به دلایل فیزیولوژیکی در بدن هستند. اما بیماری‌های قلبی و آریتمی نیز می‌توانند موجب بروز تپش قلب در افراد مختلف شوند.

دلایل فیزیولوژیکی تپش قلب

بیشتر آمار تپش قلب در افراد مربوط به دلایل فیزیولوژیکی می‌باشد. عوامل مختلفی نظیر:

  • ورزش و فعالیت بدنی شدید
  • مصرف مقدار زیادی نوشیدنی کافیئین‌دار نظیر قهوه
  • تغییرات هورمونی بدن مانند بارداری و یائسگی
  • استرس و تنش‌های محیطی و تپش قلب و لرزش بدن هنگام استرس
  • کاهش سطح دی‌اکسید کربن در خون
  • حساسیت به برخی از مواد غذایی

منجر به تپش قلب در افراد می‌شوند. اگر تپش قلب به دلیل عوامل بیولوژیکی باشد اغلب در زمان کوتاه بهبود می‌یابد. بنابراین در پاسخ به این سوال که آیا تپش قلب باعث مرگ می‌شود ؟!

باید به علت آن توجه کرد. البته تپش قلب‌های بیولوژیک نیز در صورت عدم درمان و ادامه‌دار شدن می‌توانند عوارض جدی به همراه داشته باشند.

تپش قلب، نشانه‌ای از استرس یا تهدیدی برای جان شما

بیماری‌های قلبی و آریتمی

تپش قلب ناشی از بیماری‌های قلبی و آریتمی می‌تواند خطرناک باشد. اگر عملکرد الکتریکی قلب با اختلال همراه شود فرد مبتلا به آریتمی می‌گردد. آریتمی یا اختلال در ریتم ضربان قلب با افزایش یا کاهش تعداد ضربان طبیعی قلب همراه است. بیماری‌های قلبی و عروقی نیز از دیگر بیماری‌هایی هستند که باعث تپش قلب در افراد می‌شوند.

تجمع چربی‌ها در عروق، جریان خون با مشکل مواجه می‌کنند. در نتیجه به قلب فشار بیشتری برای خونرسانی به بافت‌های مختلف بدن وارد می‌شود. این فشار مضاعف به صورت تپش قلب بروز پیدا می‌کند. در این شرایط علائم دیگری نظیر مانند درد و فشار در قفسه سینه نیز مشاهده می‌شود. مراجعه به متخصص داخلی برای درمان به موقع تپش قلب‌هایی که ناشی از بیماری قلبی و آریتمی هستند اهمیت بالایی دارد.

آیا تپش قلب باعث مرگ می‌شود؟

تپش قلب در موارد شدید خطرات و عوارض جدی را به همراه دارد. به همین دلیل برخی می‌پرسند آیا تپش قلب به مرگ می‌انجامد؟! خطرات تپش قلب چیست و چه زمانی نگران کننده است؟! تپش قلب شدید و بالا خطراتی به همراه دارد و به همین دلیل باید جدی گرفته شود. زیرا ضربان‌های شدید با ایجاد فشار مازاد به ضعف و نارسایی قلب منتهی می‌شوند.

ارتباط تپش قلب و مرگ ناگهانی

تپش قلب شدید فشار بالایی را روی رگ‌های خونی وارد می‌کند و می‌تواند موجب به بروز سکته مغزی و قلبی گردد. بعلاوه این امکان وجود دارد که در اثر تپش قلب خون در رگ‌ها لخته شده و با انسداد عروق به ارگان‌های حیاتی نظیر مغز آسیب جدی وارد شود. تپش‌ قلبی که منجر به آریتمی گردد حتی باعث ایست قلبی و مرگ ناگهانی فرد می‌شود.

متاسفانه ایست قلبی ناشی از تپش قلب می‌تواند در هر فردی رخ دهد. حتی افرادی که هیچ سابقه قلبی از بیماری‌های قلبی و عروقی نداشته‌اند. با این همه مرگ و میر ناشی از تپش قلب بسیار نادر است. نوعی از آریتمی به نام فیبریلاسیون بطنی (VF) وجود دارد که بر اثر ریتم بی‌نظم بطن‌ها ایجاد می‌گردد.

در این وضعیت سرعت و تکانه الکتریکی نامنظم عملکرد قلب برای گردش خون را مختلف می‌کند. این وضعیت می‌تواند به مرگ ناگهانی فرد نیز منتهی گردد. استمرار تپش قلب برای مدت طولانی هم می‌تواند موجب بالا رفتن فشار خون و در نتیجه سکته در فرد گردد. در این وضعیت نیز خطر مرگ بر اثر تپش قلب وجود دارد.

تپش قلب و خطرات آن؛ علل، تأثیرات و ارتباط آن با بیماری‌های جدی که باید بدانید.

چه زمانی تپش قلب خطرناک است؟

اینکه آیا تپش قلب باعث مرگ می‌شود یا نه میزان خطرناک بودن آن بستگی دارد. تپش قلب گاهی اوقات به دلیل بیماری‌ و نارسایی قلبی ایجاد می‌شود. ضربان‌های کندتر از ۶۰ یا بیشتر از ۱۰۰ ضربان در دقیقه می‌توانند بر اثر مشکلات قلبی بروز کنند. نکته بسیار مهم در خطرناک بودن تپش قلب بروز آریتمی با ضربان بی‌نظم است. علائم تپش قلب خطرناک عبارتند از:

  • درد یا حس سنگینی در قفسه
  • احساس تنگی نفس
  • از دست دادن هوشیاری و غش

مشاهده این علائم به همراه تپش قلب نشان دهنده شرایط اورژانسی برای بیمار است. بی‌توجهی به آریتمی و تپش قلب با وجود این علائم می‌تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد. بنابراین بدون اتلاف وقت باید به مراکز درمانی و دکتر متخصص داخلی مراجعه نمود.

چطور از تپش قلب پیشگیری کنیم؟

با پیشگیری از تپش قلب می‌توان از عوارض آن نیز جلوگیری کرد. برای پیشگیری از تپش قلب باید به علت بروز آن توجه کرد. تپش قلب‌های بیولوژیکی اغلب با اصلاح سبک زندگی و توجه به رژیم غذایی مدیریت می‌شوند.

اما اگر به دلیل ابتلا به برخی بیماری‌ها دچار تپش قلب شده باشیم باید در درمان بیماری تلاش کنیم. مراجعه به دکتر متخصص داخلی تهران در تشخیص علت و درمان و مدیریت تپش قلب کمک بسیار زیادی می‌کند.

تغییرات سبک زندگی برای پیشگیری از تپش قلب

برای پیشگیری از تپش قلب باید تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنیم. اضطراب و استرس از رایج‌ترین علت‌های تپش قلب بیولوژیکی به شمار می‌روند. بنابراین با کنترل اضطراب تا حد زیادی از تپش قلب در افراد پیشگیری می‌شود.

یوگا و تمرینات تنفسی از روش‌های موثر مدیریت اضطراب هستند. در موارد شدید استرس بهتر است با روانشناس متبحر مشورت کنید. تجویز داروهای ضد اضطراب نقش مهمی در کنترل اضطراب و استرس دارند.

اصلاح رژیم غذایی نیز به مدیریت و پیشگیری از تپش قلب کمک می‌کند. مصرف آب کافی و مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها مانند سبزیجات تازه توصیه می‌شود. ورزش و فعالیت بدنی منظم به دلیل نقش مهمی که در تعادل هورمون‌های بدن دارند از تپش قلب جلوگیری می‌کنند.

تپش قلب، آیا تنها استرس است یا می‌تواند تهدیدی جدی برای زندگی باشد؟

درمان‌های دارویی و پزشکی برای تپش قلب

آیا تپش قلب باعث مرگ می‌شود اگر به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای باشد؟ اگر درمان‌های دارویی و پزشکی مناسبی صورت گیرد تپش قلب به مرگ منتهی نمی‌شود. چنانچه تپش قلب به دلیل ابتلا به بیماری قلبی و عروقی و آریتمی باشد دارو درمانی مورد نیاز است. برخی از داروهای ضد آریتمی از جمله:

  • کلسیم کانال بلاکرها
  • بتابلاکرها
  • آدنوزین
  • دیگوکسین

به پیشگیری از تپش قلب کمک می‌کنند. اگر تپش قلب به علت گرفتگی عروق قلب باشد از درمان‌های غیر جراحی نظیر ابلاسیون کمک می‌گیرند. در این روش برای رفع گرفتگی عروق از لیزر استفاده می‌شود. هنگامی که دارو درمانی برای بهبود آریتمی موثر نباشد از این شیوه استفاده می‌شود.

تپش قلب در سنین مختلف: نگرانی‌ها و تفاوت‌ها

تپش قلب در همه رده‌های سنی و در هر دو جنسیت زن و مرد دیده می‌شود. اما دلایلی که افراد در سنین مختلف به تپش قلب دچار می‌شوند تا حدی متفاوت است.

تپش قلب در جوانان و بزرگسالان

تپش قلب در بزرگسالان و افراد مسن بیشتر به دلیل بیماری و نارسایی قلبی رخ می‌دهد. در حالی که تپش قلب در جوانان اغلب دلایل جدی و نگران کننده‌ای ندارد.

استرس، عدم نوشیدن آب کافی، بی‌تحرکی و بیماری‌های زمینه‌ای نظیر تیروئید از اصلی‌ترین علل تپش قلب در جوانان هستند. اما با بالا رفتن سن با تغییراتی در عروق و عملکرد قلب افراد رخ می‌دهد. تغییرات قلبی در سنین مختلف مخاطرات تپش قلب در گروه‌های سنی جوانان و بزرگسالان را متمایز می‌کند.

تپش قلب در دوران بارداری و یائسگی

در زنان تپش قلبی بیشتر از مردان مشاهده می‌شود و این به دلیل تغییرات هورمونی می‌باشد. زنان در بارداری، عادت ماهانه و یائسگی بیشتر به تپش قلب دچار می‌شوند.

۳- تپش قلب در کودکان

تپش قلب در کودکان به دلایل مختلفی نظیر:

  • التهاب
  • کم خوابی
  • تب
  • مصرف برخی داروهای خاص
  • ناهنجاری‌های قلبی مادرزادی

بروز پیدا می‌کند.

نتیجه‌گیری

بسیاری از ما به تپش قلب مبتلا هستیم و باید بدانیم آیا تپش قلب باعث مرگ می‌شود یا خیر؟! در اغلب موارد تپش قلب خطرات و عوارض جدی به همراه ندارد. مرگ ناشی از تپش قلب نیز اگرچه رخ می‌دهد اما بسیار نادر است.

با این همه اگر تپش قلب ناشی از بیماری‌های قلبی و آریتمی باشد عوارض جدی در پی دارد. به همین دلیل باید برای تشخیص به موقع و درمان این عارضه به پزشک متخصص مراجعه کنیم. سایت طبیبی نو بهترین مرجع ارتباط با پزشکان متبحر و باتجربه کشور می‌باشد. همین حالا می‌توانید برای رزرو وقت مشاوره خود از طریق وبسایت طبیبی نو در سراسر کشور اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *