تپش قلب در اوایل بارداری و جنسیت چه ارتباطی با هم دارند؟

تپس قلب در اوایل بارداری خطرناک است؟

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

برخی از مادران باردار با تپش قلب در دوران بارداری خود مواجه می‌شود. میزان خون در بدن مادر در دوران بارداری افزایش زیادی پیدا می‌کند. در نتیجه قلب باید برای پمپاژ کردن حجم بالای خون، فشار بیشتری را متحمل شود. از عوارض تپش قلب در دوران بارداری می‌توان به تند شدن ریتم تنفس و لرزش اشاره کرد، شما می توانید با اطلاع از فهرست کامل علت سرگیجه و تپش قلب و تنگی نفس در شناسایی و پیدا کردن راهکار پیشتاز باشید.

در بیشتر موارد تپش قلب مادر در دوران بارداری خطرناک نبوده و تنها به دلیل افزایش حجم خون و تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود. عده‌ای معتقد هستند که بین تپش قلب در اوایل بارداری و جنسیت نوزاد ارتباط معناداری وجود دارد. بر اساس شایعات اگر ضربان قلب مادر در اوایل بارداری شدیدتر باشد فرزند او دختر خواهد بود. اما اگر تپش قلب در ماه‌های اول حاملگی برای مادر اتفاق نیفتد جنین پسر است.

باید گفت که هیچ یافته‌ای علمی مبنی بر ارتباط بین تپش قلب مادر در اوایل حاملگی و جنسیت جنین وجود ندارد. در سایت رسمی اخبار روز پزشکی (medicalnewstoday) نیز عنوان شده که “هیچ تفاوتی بین ضربان قلب مادر در بارداری پسر و دختر وجود ندارد.”

تپش قلب در اوایل بارداری چیست؟

شاید شایع‌ترین عارضه‌ای که مادران باردار در این دوران تجربه می‌کنند تپش قلب باشد. این عارضه به تپش و ضربان‌هایغیرعادی قلب گفته می‌شود که نسبت به حالت عادی شدت بیشتری دارد. تپش قلب به انقباض در قفسه سینه منجر می‌شود و اغلب با اضطراب در فرد همراه است. تپش قلب می‌تواند نشانه‌ای از ریتم نامنظم قلب باشد اما الزاما به معنای مشکل در ساختار قلب نیست.

علائم تپش قلب در اوایل بارداری

احساس تپش قلب در دوران بارداری به ویژه در ماه‌های اول نسبتا طبیعی است. به شرط آنکه بررسی‌ها نشان دهنده وجود یک مشکل جدی و حاد در وضعیت قلب مادر باردار نباشند. مادران باردار در زمان تپش قلب نشانه‌های مختلفی همچون:

  • سریع شدن ریتم ضربان قلب
  • احساس لرزش
  • اضطراب

را دارند. در صورت شدت گرفتن علائم و عوارض تپش قلب در بارداری حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا مورد ارزیابی بیشتر قرار گیرید.

دلایل شایع تپش قلب بارداری

عارضه تپش قلب در دوران حاملگی اغلب به دلایلی همچون:

  • افزایش حجم خون در بدن مادر باردار
  • تغییرات هورمونی اعم از بالا رفتن سطح پروژسترون و استروژن
  • تغییرات سیستم عصبی خودکار در بدن مادر

ایجاد می‌گردد، بهتر است بدانید که آیا علائم تپش قلب عصبی را دارید یا نه.

تپش قلب در اوایل بارداری و ارتباط آن با جنسیت جنین

ارتباط تپش قلب و جنسیت جنین

در خصوص ارتباط بین تپش قلب در اوایل بارداری و جنسیت جنین شایعات و نظریه‌های مختلفی شنیده می‌شود. اما این اظهارات درباره ارتباط بین جنسیت جنین و تپش قلب مادر تا چه حد پایه و اساس علمی دارند؟!

تئوری‌ها و شایعات

بسیاری از افراد بر این باور هستند که تپش قلب در مادر باردار نشان دهنده جنسیت جنین وی می‌باشد. بر اساس این تئوری‌های اثبات نشده اگر تپش قلب شدید مادر در اوایل بارداری نشان دهنده دختر بودن جنین است. در این نظریه گفته شده که ضربان قلب بالای ۱۴۰ در مادر نشان دهنده بارداری جنین دختر است.

مبانی علمی

تحقیقات علمی گسترده‌ای درباره ارتباط بین تپش قلب بارداری و جنسیت انجام شده است. در تحقیقات علمی زیادی جنسیت نوزاد مادرانی که تپش قلب داشته‌اند را به ثبت رساندند.

همچنین جنسیت مادرانی که تپش قلب بارداری را تجربه نکرده‌اند نیز بررسی و ثبت شد. تپش قلب بارداری هم در ۳ ماهه اول و هم در ۳ ماهه دوم بارداری در این مادران به طور دقیق بررسی شده است. اما هیچ ارتباط معناداری بین تپش قلب در اوایل بارداری و جنسیت جنین مشاهده نشد. بنابراین می‌توان گفت تئوری ارتباط بین تپش قلب در اوایل بارداری و جنسیت جنین پایه و اساس علمی ندارد.

بررسی ارتباط ممکن میان تپش قلب در اوایل بارداری و جنسیت جنین

تپش قلب در جنین دختر و پسر

برخی معتقد هستند که این تئوری از تفاوت تپش قلب جنین دختر و پسر در رحم مادر نشات می‌گیرد. اما به استناد منابع علمی و پزشکی هیچ تفاوت معناداری در ضربان قلب جنین پسر و دختر نیز وجود ندارد. بنابراین این تئوری در خصوص تفاوت ضربان قلب جنین دختر و پسر هم رد می‌شود.

عوامل تاثیرگذار بر تپش قلب در بارداری

برخی از عوامل می‌توانند تپش قلب در مادران باردار را ایجاد یا تشدید کنند. از جمله این عوامل می‌توان به:

  • استرس و اضطراب: در دوران بارداری فشار روانی زیادی روی مادران وارد می‌شود. تغییرات هورمونی نیز تشدید کننده این فشارها بوده و ایجاد استرس و اضطراب می‌کمنند. نتیجه این اضطراب نیز ابتلا به تپش قلب در بارداری است.
  • کافئین و تغذیه: مادران باردار باید در مواد غذایی که مصرف می‌کنند دقت بیشتری به خرج دهند. کافئین و برخی دیگر از مواد غذایی می‌توانند باعث بروز تپش قلب در دوران حاملگی شوند.
  • مشکلات قلبی زمینه‌ای: اغلب مادرانی که سابقه مشکلات قلبی دارند تپش قلب بارداری را نیز تجربه می‌کنند. این گروه از مادران باردار تپش قلب شدیدتری نسبت به دیگر مادران باردار تجربه می‌کنند.

اشاره کرد.

آیا تپش قلب در اوایل بارداری می‌تواند نشان‌دهنده جنسیت جنین باشد؟

درمان و مدیریت تپش قلب در اوایل بارداری

برای کنترل تپش قلب به ویژه در اوایل بارداری می‌توان از تکنیک‌های مدیریت اضطراب نظیر یوگا کمک گرفت. همچنین اصلاح سبک زندگی اعم از خواب کافی، رژیم غذایی مناسب و ورزش در این زمینه کمک کننده است.

تمرینات تنفسی نیز به مادران باردار در کنترل تپش قلب حاملگی کمک می‌کند. در مواردی که تپش قلب بارداری شدت زیادی پیدا می‌کند پزشک متخصص داروهایی را تجویز خواهد کرد. مصرف به موقع این داروها بر اساس دستور پزشک می‌تواند تا حد زیادی تپش قلب بارداری را کنترل کند.

پیشگیری از تپش قلب در بارداری

برای اینکه به تپش قلب و عوارض احتمالی آن در بارداری دچار نشوید راه‌کارهایی وجود دارد. رعایت سبک زندگی سالم که شامل مباحث تغذیه‌ای و ورزش و خواب می‌شود از مهم‌ترین آن‌ها است، در کنار این موارد بهتر است تپش قلب در حالت استراحت را نیز در نظر داشته باشید. بهتر است از محرک‌هایی نظیر مواد غذایی حاوی کافئین و استرس و اضطراب مازاد پرهیز کنید. این محرک‌ها به بروز تپش قلب در زنان باردار کمک می‌کنند. همچنین بهتر است با مراجعه منظم به پزشک وضعیت سلامت قلب خود و جنین را کنترل کنید.

نتیجه‌گیری

تئوری‌هایی مبنی بر ارتباط معنادار بین تپش قلب در اوایل بارداری و جنسیت وجود دارد. گفته می‌شود اگر ضربان قلب مادر بیشتر از ۱۴۰ باشد جنین، دختر و کمتر از این عدد جنین پسر است. اما این نظریه در هیچ تحقیق و بررسی علمی به اثبات نرسیده است و در حد شایعه باقی می‌ماند. برای پیشگیری و کنترل تپش قلب در بارداری سبک زندگی سالمی را اتخاذ کنید. مراجعه به پزشک و بررسی وضعیت مادر و جنین در این دوران اهمیت بسیار زیادی دارد.

سوالات متداول

۱- آیا تپش قلب در بارداری خطرناک است؟

در حالت کلی تپش قلب در بارداری خطر جدی را متوجه مادر و جنین نمی‌کند. اما اگز علائم تپش قلب شدت پیدا کند یا مادر سابقه بیماری قلبی داشته باشد باید تحت مراقبت پزشکی قرار گیرد.

۲- آیا تپش قلب می‌تواند جنسیت را تعیین کند؟

بر اساس مشاهدات علمی هیچ ارتباط معناداری بین تپش قلب مادر و جنسیت نوزاد او وجود ندارد. پس از روی تپش قلب در اوایل بارداری نمی‌توان جنسیت جنین را تشخیص داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *