علائم سکته قلبی چقدر طول میکشد؟
نشانه های سکته قلبی
اگر به هر دلیلی بخشی از عضله قلب به مقدار کافی خون دریافت نکند سکته قلبی رخ میدهد. میزان آسیب ناشی از سکته قلبی نیز به مدت زمان درمان و ترمیم جریان خون وابسته است. در بیشتر اوقات بیماری عروق کرونری علت اصلی سکته و حملات قلبی در افراد میباشد.تشخیص به موقع وقوع سکته قلبی در نجات جان فرد و کاهش صدمات ناشی از آن اهمیت بالایی دارد. به همین دلیل لازم است با علائم و مدت زمان سکته قلبی آشنا باشیم. اما علائم سکته قلبی چقدر طول میکشد و چطور میتوان آن را تشخیص داد؟! علائم حملات قلبی خفیف معمولا بین ۲ الی ۵ دقیقه به طول میانجامند.
بر اساس تحقیقاتی که انجام شده و در سایت unitypoint.org منتشر شده در موارد شدیدتر سکته قلبی علائم تا ۲۰ دقیقه هم میتوانند ادامه داشته باشند. احساس درد و ناراحتی در قفسه سینه، تنگی نفس و عرق سرد از شایعترین علائم و هشدارهای سکته قلبی هستند. پس به محض مشاهده این علائم باید فورا به مراکز درمانی و پزشک متخصص مراجعه نمود.
سکته قلبی چیست؟
یکی از خطرناکترین تهدیدها برای سلامتی و جان انسانها سکته قلبی است. سکته قلبی میتواند عوارضی بلند مدت و حتی مادام العمر برای فرد ایجاد کند. حتی در صورت عدم رسیدگی به موقع خطر مرگ را نیز به همراه دارد.
تعریف سکته قلبی
سکته قلبی که با نام علمی انفارکتوس میوکارد شناخته میشود به معنای کاهش یا توقف جریان خون در قلب است. کاهش یا توقف خونرسانی به قلب موجب آسیب دیدن عضله قلب خواهد شد.
علتهای سکته قلبی
دلایل متعددی وجود دارد که منجر به سکته قلبی در افراد میشود. مهمترین دلایل حمله قلبی عبارتند از:
- فشار خون بالا
- کلسترول بالا
- بیماری دیابت
- سیگار کشیدن
- رژیمهای غذایی ناسالم
- بیماری عروق کرونری
- عدم تحرک
بنابراین با داشتن رژیم غذایی متعادل و تحرک و ورزش مداوم تا حدی میتوان از حملات قلبی پیشگیری کرد.
علائم سکته قلبی
شناخت نشانههای حمله قلبی به اندازهی اینکه بدانیم علائم سکته قلبی چقدر طول میکشد مهم است.
علائم رایج سکته قلبی
برخی از علائم هنگام سکته قلبی شایعتر هستند و در بیشتر افرادی که به حملات قلبی دچار شدهاند دیده میشود. علائم رایج حمله قلبی عبارتند از:
- درد و احساس ناراحتی در قفسه سینه
- تنگی نفس
- عرق سرد
- احساس خستگی مفرط و شدید
- درد در گردن
- سرگیجه و احساس سبکی سر
- تهوع و استفراغ
با مشاهده این نشانههای هشدار سریعا به مراکز درمانی و پزشک متخصص مراجعه کنید.
علائم سکته قلبی در مردان و زنان
زنان و مردان در بسیاری از نشانههای سکته قلبی با یکدیگر مشابه هستند. با این حال مردان بیشتر با دردهای شدید در قفسه سینه در حین سکته قلبی مواجه میشوند. در حالی زنان بیشتر احساس سنگینی و حس ناخوشایندی را در قفسه سینه خود تجربه میکنند. احساس خستگی ناشی از سکته قلبی در زنان نیز بیشتر از مردان گزارش شده است.
علائم سکته قلبی فوری
درد شدید و تنگی نفس که به یکباره برای فرد ایجاد میشند از نشانههای سکته قلبی فوری میباشند. سرگیجه شدید و غش کردن و از دست رفتن هوشیاری نیز از دیگر نشانههای جدی سکته قلبی به شمار میرود.
مدت زمان سکته قلبی و تاثیرات آن
اینکه علائم سکته قلبی چقدر طول میکشد روی عوارض و آسیبهای آن اثرگذار است. تشخیص سریع و درمان فوری حمله قلبی میتواند تا حد زیادی از صدمات ناشی از آن بکاهد.
مدت زمان علائم سکته قلبی
برخی از حملات قلبی خفیف بوده و مدت کوتاهی شاهد علائم بروز آنها هستیم. در این گروه از سکتههای قلبی بین ۲ تا ۵ دقیقه علائم و نشانههای هشدار بروز پیدا میکنند. اما در موارد شدیدتر سکته قلبی علائم تا ۲۰ دقیقه هم طول میکشند.
مدت زمان سکته قلبی در واقع نشان دهنده بازهی زمانی است که خونرسانی عضله قلب مختل شده است. در نتیجه هرچه این بازه زمانی طولانیتر باشد آسیبهای ناشی از سکته قلبی نیز بیشتر خواهد بود.
چگونگی تشخیص و درمان سریع
شناخت و توجه به علائم سکته قلبی حتی در مواردی که خفیف هستند به تشخیص به موقع آن کمک زیادی میکند. با تشخیص به موقع و آغاز سریع درمان شانس زنده ماندن فرد و کاهش تبعات سکته قلبی بیشتر میشود.
پیشگیری و کاهش خطر سکته قلبی
قطعا اینکه علائم سکته قلبی چقدر طول میکشد روی صدمات ناشی از آن موثر است. اما چه حملات قلبی خفیف و چه سکته قلبی شدید آسیبهای جدی به همراه دارند. بنابراین پیشگیری از سکته قلبی هدف اول و اولویت اصلی به شمار میرود.
تغییر سبک زندگی برای پیشگیری از سکته قلبی
اصلاح سبک زندگی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه از سکته قلبی میباشد. تغذیه مناسب، ورزش و مدیریت استرس کمک میکنند از حملات قلبی در امان باشیم.
نقش داروها در پیشگیری از سکته قلبی
برخی از داروها نظیر آسپرین با خاصیت ضد پلاکت از بروز خطر سکته قلبی جلوگیری میکنند. داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین هم با مهار عوامل انعقادی به پیشگیری از حمله قلبی کمک میکنند. البته مصرف دارو برای جلوگیری از سکته قلبی باید تنها با تجویز پزشک متخصص انجام گیرد.
نشانهای هشدار دهنده سکته قلبی
علائم هشدار دهنده سکته قلبی که باید جدی گرفت
درد در ناحیه قفسه سینه، بازوها و گردن و فک از نشانههای اولیه سکته قلبی هستند. برخی از این نشانهها درست چند لحظه قبل از حمله قلبی در فرد بروز پیدا میکنند.
تفاوت علائم سکته قلبی و سایر مشکلات سلامتی
گاهی علائم سکته قلبی با دیگر مشکلات سلامتی نظیر گرفتگی عضلانی و حملات پانیک اشتباه گرفته میشود. هنگام سکته قلبی درد ناگهانی و شدید یا احساس سوزش در قسمت پشت و قفسه سینه احساس میشود.
اما در گرفتگی عضلات درد در این نقطه تمرکز داشته و با فشار نوک انگشت تشدید میشود. دردهای پانیک نیز در یک نقطه دردناکتر از دیگر بخشها هستند.
مراقبتهای پزشکی بعد از سکته قلبی
مراقبتهای پزشکی بعد از حمله قلبی تا حدی به این موضوع که علائم سکته قلبی چقدر طول میکشند دارد. در حملات قلبی شدید به درمانهای بیشتر برای دورهی زمانی طولانیتری نیاز است.
درمانهای پزشکی بعد از سکته قلبی
استفاده از داروهای رقیق کننده خون و در مواردی جراحی قلب برای درمان بیمار بعد از سکته قلبی نیاز است. نوع درمان پزشکی بسته به وخامت عوارض ایجاد شده برای بیمار و توسط پزشک متخصص تعیین میشود.
بازتوانی قلبی پس از سکته
برخی از برنامههای بازتوانی نیز برای بهبود سریعتر بیمار بعد از سکته قلبی وجود دارند. خودداری از فعالیتهای بدنی شدید و استراحت به مقدار کافی از بخشهای مهم برنامه بازتوانی قلبی بعد از سکته هستند.
نتیجهگیری
بسیاری از افراد نمیدانند که علائم سکته قلبی چقدر طول میکشد و چطور میتوان آن را تشخیص داد؟! بین ۲ تا ۲۰ دقیقه بازهی زمانی است که علائم حملات قلبی بروز پیدا میکنند.
درد و سنگینی در ناحیه قفسه سینه به همراه تنگی نفس و خستگی از علائم شایع سکته قلبی به حساب میآیند. برای حفظ جان فرد و کاهش تبعات سکته قلبی باید بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه نمود.