ورم بعد از ایمپلنت چند رو طول میکشد؟
ایمپلنت یکی از جدیدترین و موثرترین روشها برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته است. این پروسیجر حساس معمولا با عوارضی مانند ورم صورت همراه است که میتواند بر اثر دلایل طبیعی یا عوارض جدی شکل بگیرد.
به همین دلیل ضروری است که بدانید ورم بعد از ایمپلنت چند روز طول میکشد و چطور میتوان یک مشکل جدی را از عوارض ایمپلنت دندان افتراق داد. در این مطلب همراه ما باشید تا همه چیز را در مورد التهاب صورت بعد از ایمپلنت شرح دهیم.
ورم بعد از ایمپلنت چیست؟
با استناد بر ژورنال smiles4oc “تورم یک پاسخ طبیعی به هر عمل جراحی از جمله ایمپلنت دندان است. هنگامی که بدن ضربهای را تجربه میکند، مانند برش یا قرار دادن یک جسم خارجی (ایمپلنت)، سیستم ایمنی بدن وارد عمل میشود. این باعث ایجاد یک پاسخ التهابی با هدف محافظت از ناحیه و شروع روند بهبودی میشود.”
بنابراین بسته به محل قرارگیری ایمپلنت، تکنیک جراحی و شرایط هر فرد، ممکن است شاهد تورم ناحیه فک، دهان، گونهها یا اطراف صورت به اندازههای مختلف باشید.
با وجود این که تورم صورت در دوره نقاهت پس از جایگذاری ایمپلنت یک امر عادی است، نباید نسبت به آن بیتوجه بود. در واقع جراح باید تمام تکنیکهای لازم برای رفع تورم صورت بعد از جراحی ایمپلنت و بهبود سریعتر آن را اجرایی کند.
مدت زمان ورم بعد از ایمپلنت چقدر است؟
احتمالا یکی از مهمترین دغدغههای شما این است که ورم بعد از ایمپلنت چند روز طول میکشد. آگاهی نسبت به مدت زمان ورم بعد از ایمپلنت از این جهت اهمیت دارد که در صورت ریسک عفونت و آسیب به بافت بتوانید هر چه سریعتر اقدامات درمانی را زیر نظر پزشک اجرایی کنید. فکر میکنید چه مدت طول میکشد تا ورم صورت بعد از ایمپلنت برطرف شود؟ به طور کلی اوج التهاب بافتهای دهان بعد از ایمپلنت در ۲۴ تا ۷۲ ساعت اول بعد از جراحی خلاصه میشود.
در روزهای اول واکنش سیستم ایمنی بدن نسبت به شی خارجی داخل لثه در بالاترین حد خود قرار دارد و به مرور زمان این واکنش فروکش میکند. در طی یک هفته اول بعد از جراحی، تورم لثه و التهاب صورت بعد از ایمپلنت تا حد خوبی کاهش پیدا میکند. با این وجود ممکن است بسته به شرایط بیمار، نوع جراحی، تعداد ایمپلنتها و بیماریهای زمینهای وی، این مدت زمان دستخوش تغییرات شود.
علت ورم صورت بعد از ایمپلنت
همانطور که گفته شد تورم لثه پس از کاشت دندان یک اتفاق طبیعی است. برای آشنا شدن با راههای کاهش ورم صورت بعد از کاشت دندان، ابتدا باید علل مختلف این وضعیت را بشناسید.
علل فیزیولوژیکی و آناتومیکی ورم
اولین علت ورم پس از ایمپلنت دندان، واکنشهای التهابی در محل نصب ایمپلنت است. ورود پایه ایمپلنت به بافت لثه سبب تجمع گلبولهای سفید یا همان مهاجمان سیستم ایمنی را به دنبال دارد. در نتیجه شاهد تورم، قرمزی و درد ناحیه ایمپلنت هستیم.
عوامل تشدیدکننده ورم
برخی از عوامل میتوانند ورم روز اول پس از جراحی یا سایر روزها را پتحت تاثیر قرار داده و تشدید کنند. به این ترتیب ورمهای شدید به وجود میآیند که سبب احساس درد بعد از ایمپلنت میشوند. به طور کلی هر چه سن بیمار بیشتر باشد، احتمال طولانی شدن ورم صورت بعد از ایمپلنت و عدم بهبود بعد از ایمپلنت دندان افزایش پیدا میکند.
از سایر عوامل موثر در جراحی ایمپلنت و تورم میتوان به عدم مصرف داروها، عدم مراقبت بعد از ایمپلنت، گسترده بودن جراحی دندان، حساسیت به مواد ایمپلنت و بیماریهای عفونی اشاره کرد.
چه زمانی باید نگران ورم صورت بعد از ایمپلنت باشیم؟
شاید از خود بپرسید که چه زمانی باید نگران این باشید که چگونه ورم بعد از ایمپلنت درمان شود؟ به طور کلی هر نوع نشانه غیرعادی از ایمپلنت دندان و التهاب میتواند علامتی برای مراجعه به دکتر متخصص ایمپلنت باشد. با در نظر گرفتن موارد زیر میتوانید شرایط ورم و کبودی بعد از ایمپلنت را تخمین بزنید:
ورم طبیعی یا غیر طبیعی؟
در صورتی که ورم محل ایمپلنت بیشتر از هفت روز طول بکشد و میزان درد یا قرمزی و التهاب آن بیش از اندازه باشد، غیر طبیعی است. از سوی دیگر ممکن است ورم لثه بعد از ایمپلنت با علائم دیگری همراه باشد که مراجعه به دکتر متخصص دندانپزشکی را ضروری میسازد، اگر ورم شما غیر طبیعی می باشد از قالب گیری خودداری کنید چرا که قالب گیری ایمپلنت درد دارد و به لثه شما آسیب میزند.
علائم هشداردهنده که نیاز به مشاوره پزشکی دارند
در صورتی که علاوه بر ورم شدید و درد غیرقابل تحمل، علائمی مثل تب، ترشح چرکی یا بوی بد دهان وجود داشته باشند، باید به پزشک مراجعه کنید. خونریزی و حال عمومی بد نیز از دیگر دلایل مراجعه به دندانپزشک خوب در تهران در زمان بهبودی ورم بعد از ایمپلنت هستند.
آیا ورم بعد از ایمپلنت نشانهای از مشکل است؟
به طور کلی وجود ورم مشکل چندان نگرانکنندهای نیست و در صورتی که با سایر علائم همراه نباشد یا پیشرفت نکد، نیاز به اقدامی برای درمان ورم صورت بعد از ایمپلنت ندارد.
ورم به عنوان نشانهای از بهبودی یا مشکل؟
همانطور که گفته شد ورم در اکثر بیماران رخ میدهد و جای نگرانی وجود ندارد. این واکنش التهابی بدن به جسم خارجی، کاملا طبیعی است. بنابراین تنها زمانی باید نگران این مسئله باشید که ورم طولانی یا بسیار شدید و غیرقابل تحمل باشد.
چه زمانی باید به دندانپزشک مراجعه کنیم؟
در صورتی که دوره نقاهت تورم دهان بعد از جراحی شما با موارد زیر همراه بود، به دندانپزشک خود مراجعه کنید:
- طولانی شدن مدت زمان کاهش تورم پس از ایمپلنت
- ورم دردناک شدید و غیرقابل تحمل
- ترشحات چرکی
- عفونت شدید
- تب
- خونریزی
- تورم زیاد صورت
- حال عمومی بد
نتیجهگیری
یکی از واکنشهای طبیعی بدن بعد از ایمپلنت ورم لثه و صورت است که معمولا در زمان کوتاهی برطرف میشود. پاسخ به این سوال که ورم بعد از ایمپلنت چند روز طول میکشد به عوامل مختلفی مثل مصرف دارو، سن فرد، نوع جراحی و بیماریهای زمینهای وی بستگی دارد.
جهت تسریع از بین بردن تورم باید مراقبتهای توصیه شده توسط جراح را اجرایی کرده و داروهای تجویز شده را مصرف کنید. در صورت وجود علائمی مثل تب و خونریزی یا عدم کاهش ورم بعد ایمپلنت، پس از ۷ روز باید با بهترین دندانپزشکی تهران مشورت کنید.