همه چیز درباره ی جراحی دندان عقل نهفته روی عصب

نکات کلیدی، روش‌ها و مراقبت‌های لازم برای بهبود سریع

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

دندان عقل اغلب به دلیل کمبود فضا و آناتومی فک به صورت نهفته و نیمه نهفته داخل استخوان می‌ماند. گاهی محل قرارگیری دندان عقل یا انحنای آن رو یا نزدیک عصب فک تحتانی است. در این شرایط گفته می‌شود دندان عقل درگیر با عصب فک است. جراحی دندان عقل نهفته روی عصب با سایر انواع جراحی دندان عقل متفاوت می‌باشد. دندان عقل درگیر با عصب مشکلات متعددی نظیر درد و التهاب و عفونت ایجاد می‌کند.

به همین دلیل لازم است برای جراحی و کشیدن آن اقدام گردد. برای خارج کردن دندان عقل از استخوان فک باید جراحی تخصصی دندان عقل انجام شود. مراقبت‌های بعد از کشیدن دندان عقل و اقدامات لازم برای بهبودی سریع بعد از جراحی دندان عقل درگیر با عصب ضروری هستند. بی‌توجه به مراقبت‌های مورد نیازمی‌تواند به بروز عفونت یا حفره خشک دندان منتهی گردد.

مراجعه به بهترین دندانپزشکی تهران برای بررسی وضعیت دندان عقل به تصمی‌گیری بهتر در خصوص آن کمک می‌کند. دندانپزشک بر اساس وضعیت قرارگیری دندان و تبعات آن بهترین تصمیم درمانی را اتخاذ می‌کند.

دندان عقل روی عصب: چرا باید به این موضوع توجه کرد؟

رشد دندان عقل در بیشتر مواقع به دلیل کمبود فضا در فک مشکلاتی را ایجاد می‌کند. یکی از این مشکلات جدی نزدیکی دندان عقل با عصب فک پایینی می‌باشد. در این شرایط فرد با عوارض و خارت جدی متعددی نظر درد و عفونت مواجه خواهد شد.

چرا دندان عقل می‌تواند روی عصب قرار بگیرد؟

اگر استخوان فک به اندازه کافی فضا داشته باشد رشد دندان عقل بدون مشکل انجام می‌شود. اما اگر فضای کافی برای رشد دندان عقل وجود نداشته معمولا مشکلاتی برای فرد ایجاد می‌کند. در بیشتر اوقات کمبود فضا در فک موجب رشد کج دندان عقل در لثه می‌گردد. با این همه گاهی دندان عقل به طور کامل در استخوان فک رشد کرده و به اصطلاح نهفته است.

دندان عقل نهفته پدیده‌ای تقریبا نادر به شمار می‌رود و عده‌ی کمی از افراد آن را تجربه می‌کنند. رشد دندان عقل نهفته در زیر لثه می‌تواند عوارض و خطرات زیادی نظیر به هم ریختن سیستم دندان‌ها را ایجاد کند. در بیشتر اوقات نیز دندان عقل نهفته نزدیک یا روی عصب فک پایینی قرار می‌گیرد. این موضوع جراحی دندان عقل نهفته روی عصب را دو چندان سخت می‌کند. دلیل اصلی این مشکل نیز فشرده شدن دندان عقل روی عصب‌ها و ساختار اطراف آن می‌باشد.

خطرات و عوارض جراحی دندان عقل درگیر با عصب

عوارض جراحی دندان عقل درگیر با عصب شامل چندین مورد مختلف است. دلیل اصلی بروز احتمالی این عوارض، وضعیت قرارگیری دندان عقل در استخوان فک می‌باشد. عوارض جراحی دندان عقل درگیر با عصب عبارتند از:

  • ایجاد حفره خشک دندانی: این مشکلی زمانی رخ می‌دهد که لخته خون ناشی از جراحی از محل جدا شود. در این وضعیت استخوان فک نمایان شده و مشکلات متعددی نظیر درد و خونریزی و عفونت ایجاد می‌کند.
  • عفونت بعد از جراحی دندان عقل درگیر با عصب: احتمال بروز عفونت بعد از جراحی دندان در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی بیشتر می‌شود، لازم به ذکر است که کشیدن دندان عقل بر صورت تاثیر دارد. عفونت روند بهبود را مختل کرده و اعصاب و استخوان فک و سایر دندان‌ها را درگیر می‌کند.
  • بی‌حسی لب و چانه: عصبی که دندان عقل نهفته با آن درگیر است عصب حسی است. به همین دلیل بعد از جراحی دندان عقل بیمار در لب و چانه خود احساس گزگز یا بی‌حسی می‌کند. توصیه می‌شود در صورت مواجه با این مشکل بلافاصله دندانپزشک خود را مطلع کنید.

نگران جراحی دندان عقل نزدیک عصب هستید؟ در این راهنما نکات طلایی برای انتخاب جراح، مراقبت‌های قبل و بعد از عمل و کاهش عوارض را بخوانید.

علائم و نشانه‌ها: چگونه بفهمیم دندان عقل به عصب نزدیک است؟

برای اقدام به موقع برای کشیدن دندان عقل نزدیک به عصب تشخیص این مشکل است. جدا از روش‌های تشخیص پزشکی دندان عقل روی عصب علائم متعددی دارد که به تشخیص به موقع آن کمک می‌کند. البته گاهی نیز بیمار بدون نشانه و عارضه مشخصی مراجعه می‌کند و در عکس رادیوگرافی این وضعیت تشخیص داده می‌شود.

نشانه‌های اولیه دندان عقل نهفته روی عصب

برخی از نشانه‌های رشد دندان عقل نهفته روی عصب در مراحل اولیه بروز پیدا می‌کنند. از جمله این علائم که نشان دهنده رشد دندان عقل روی عصب هستند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد در ناحیه فک و لثه: درد در محل رویش و فک و لثه پیرامون آن از اولین علائم رشد دندان عقل روی عصب است.
  • تورم لثه: فشار دندان عقل روی عصب موجب التهاب و بروز تورم می‌شود.
  • عفونت دندان: رشد پنهان دندان عقل میزان احتمال به عفونت را افزایش می‌دهد. این عفونت در بسیاری از اوقات به شکل بوی بد دهان نیز برو پیدا می‌کند. پس اگر با وجود رعایت بهداشت دهان و دندان همچنان بوی بد وجود دارد لازم است به دکتر متخصص دندانپزشکی مراجعه کنید.

علائم جدی: بی‌حسی و آسیب‌های عصبی

جراحی دندان عقل نهفته روی عصب در شرایط که علائم جدی‌تر این عارضه بروز کرده ضروری است.عوارض جدی رشد دندان عقل روی عصب شامل:

  • بی‌حسی لب و چانه: فشار دندان عقل روی عصب حسی در ناحیه رویش موجب بی‌حسی در لب می‌شود. این علائم می‌توانند در چانه نیز بروز پیدا کنند.
  • گزگز در لب: گزگز لب نیز به دلیل فشار به عصب حسی در این ناحیه ایجاد می‌گردد.
  • آسیب به عصب: اگر رویش دندان عقل نهفته به عصب آسیب وارد کند درد شدید و مشکلات حسی زیادی ایجاد می‌شود.

مراجعه به دندانپزشک در صورت مشاهده علائم فوق اهمیت زیادی دارد بهترین دندانپزشک تبریز را می توانید در طبیبی نو پیدا کنید. چرا که با اقدامات درمانی به موقع می‌تواند از خطرات ناشی از رویش دندان عقل روی عصب جلوگیری کرد.

آیا جراحی دندان عقل روی عصب خطرناک است؟

جراحی دندان عقل درگیر با عصب: چه مراحل و روش‌هایی وجود دارد؟

جراحی دندان عقل درگیر با عصب پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. عدم توجه به مراحل و روند جراحی دندان عقل نهفته روی عصب می‌تواند مشکلات جدی ایجاد کند.

پیش نیازها و تشخیص صحیح

یکی از مهم‌ترین بخش‌ها قبل از جراحی دندان عقل تشخیص دقیق موقعیت است. روش‌های تشخیص به جراح کمک می‌کنند تا از آسیب‌های دندان عقل به عصب آگاه شود. برای تشخیص صحیح در این زمینه از روش‌هایی نظیر:

  • تصاویر رادیولوژی
  • آزمایش‌های بالینی
  • سی تی اسکن

کمک می‌گیرند. موقعیت دقیق دندان عقل درگیر با عصب کمک زیادی به روند جراحی آن می‌کند.

مراحل جراحی دندان عقل روی عصب

مراحل انجام جراحی دندان عقل به شرح زیر می‌باشد:

  • استفاده از بیهوشی یا بی‌حسی موضعی: برای جلوگیری از درد در حین جراحی از بی‌حسی یا بیهوشی استفاده می‌شود.
  • ایجاد برش در لثه بیمار: بعد از اینکه داروی بی‌حسی اثر کرد دندانپزشک جراح برای دسترسی به دندان عقل برشی در لثه ایجاد می‌کند.
  • برداشتن استخوان فک: در این مرحله جراح استخوانی که دندان عقل زیر آن رشد کرده را بر می‌دارد. گاهی دندانپزشک ناچار می‌شود دندان عقل را به چند تکه تقسیم کرده و سپس خارج کند.
  • برداشتن دندان عقل و بخیه زدن: بعد از برداشتن دندان عقل باید محل جراحی با بخیه بسته شود. در اغلب مواقع از بخیه‌هایی با قابلیت جذب در محل زخم دندان عقل استفاده می‌شود.

روش‌های جراحی و ابزارهای خاص

با پیشرفت تکنولوژی روش‌های نوینی برای جراحی دندان عقل نهفته ابداع شده است. در روش‌های پیشرفته جراحی از فناوری لیزر کمک می‌گیرند. در این شیوه آسیب کمتری به عصب وارد شده و خطرات کمتری به همراه دارد.

مراقبت‌های بعد از جراحی: چگونه از بهبودی سریع مطمئن شویم؟

مراقبت‌های بعد از جراحی دندان عقل نهفته روی عصب در روند بهبودی موثر است.

روش‌های مراقبت خانگی و پزشکی

بخش مهمی از مراقبت‌های بعد از جراحی در منزل بیمار صورت می‌گیرند. تعویض به موقع پانسمان روی محل حراجی به پیشگیری از عفونت کمکمی‌کند. همچنین برای تسکین درد بعد از جراحی دندان عقل می‌توان از کمپرس یخ کمک گرفت. دهانشویه نیز با از بین بردن باکتری‌های دهان به پیشگیری از عفونت و کاهش درد بعد از جراحی کمک می‌کند.

جراحی دندان عقل نهفته روی عصب چگونه انجام می‌شود؟

مقابله با عوارض پس از جراحی

برای تسریع بهبودی و پیشگیری از عوارض احتمالی جراحی باید داروهای تجویزی را به موقع مصرف کرد. آنتی بیوتیک و قرص‌های مسکن مهم‌ترین داروهایی هستند که بعد از جراحی دندان عقل تجویز می‌شوندو. همچنین از لیزر تراپی نیز به منظور کاهش بی‌حسی و عوارض بعد از جراحی می‌توان استفاده کرد.

تغذیه و فعالیت‌های محدود

بعد از جراحی دندان عقل درگیر با عصب باید از غذاهای نرم استفاده کرد. اجتناب از فشار مهم‌ترین مراقبت بعد از جراحی دندان عقل است. بهترین تغذیه بعد از جراحی دندان عقل شامل سوپ و پوره سبزیجات و گوشت نرم شده است.

هزینه‌های جراحی دندان عقل روی عصب

هزینه جراحی دندان عقل به عوامل مختلفی مانند میزان تجربه دندانپزشک بستگی دارد.

عوامل تاثیرگذار بر هزینه جراحی

عوامل تاثیرگذار روی هزینه پزشکی جراحی دندان عقل عبارتند از:

  • نوع نهفتگی دندان عقل
  • محل قرارگیری دندان عقل ( در فک پایین یا فک بالا)
  • پیچیدگی جراحی

هزینه جراحی دندان عقل روی عصب در فک پایین به دلیل دشواری کار بالاتر است.

مقایسه هزینه‌ها در کلینیک‌های مختلف

هزینه جراحی دندان عقل نهفته در کلینیک‌های مختلف با هم متفاوت است. امکانات هر کلینیک، سابقه کار و تجربه دندانپزشک از جمله فاکتورهای موثر در تعیین قیمت هستند.

نتیجه‌گیری

جراحی دندان عقل نهفته روی عصب برای پیشگیری از خطرات جدی آن ضروری است. تورم، عفونت، درد شدید و بی‌حسی لب و چانه از مهم‌ترین عوارض رشد نهفته دندان عقل روی عصب هستند. تصمیم برای انجام این جراحی با توجه به پیچیدگی‌ آن نیاز به دقت زیادی دارد. مشاوره با متخصصین جراحی فک و صورت برای اتخاذ بهترین تصمیم کمک زیادی می‌کند. برای بررسی وضعیت فک و دندان عقل خود از طریق سایت طبیبی نو با بهترین دندانپزشکان کشور در ارتباط باشید.

اگر در خصوص دندان عقل به دنبال اطاعات بیشتر هستید در وب‌سایت انجمن جراحان دهان و فک و صورت بریتانیا (BAOMS)، اطلاعاتی در مورد مشکلات دندان‌های عقل وجود دارد که ممکن است برای شما مفید باشد. برای دسترسی به این اطلاعات، می‌توانید به بخش “​مشکلات دندان عقل” در صفحه بیماران (Patients) مراجعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *