علائم سکته قلبی خفیف در زنان

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

سکته قلبی از مشکلات رایجی است که برای زنان در گروه‌های سنی مختلف رخ می‌دهد. سکته قلبی خفیف با علائمی مثل درد قفسه سینه، معده‌درد و سرگیجه همراه است. ممکن است برخی علائم دیگر به طور اختصاصی برای خانم‌ها پدیدار شود و مشابه این نشانه‌ها در مردان دیده نشود. علائم سکته قلبی خفیف معمولا برای مدت کوتاه‌تری نسبت به سکته قلبی شدید، فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

با این حال بی‌توجهی به این علائم و پرهیز از اقدام درمانی فوری، امکان بروز مشکلات جدی‌تر وجود دارد. به همین دلیل باید با شناسایی دقیق علائم سکته قلبی خفیف در زنان، در سریع‌ترین زمان ممکن اقدام به رفع مشکل کنید. در این مطلب همه چیز در مورد سکته قلبی خفیف در زنان را شرح می‌دهیم.

درک سکته قلبی در زنان

برای تعیین علائم سکته قلبی خفیف در زنان، باید به شکل کامل با این وضعیت و شرایط رخ دادن آن آشنا شوید. به کمک اطلاعات زیر و افزایش آگاهی می‌توانید بهترین و سریع‌ترین اقدامات را حین سکته انجام دهید.

سکته قلبی چیست؟

حمله یا سکته قلبی (Heart Attack) حالتی است که در آن جریان خون ورودی به قلب کاهش پیدا کرده و به دنبال آن خونرسانی به این اندام با مشکل مواجه می‌شود. این حالت به دلیل گرفتگی شریان کرونری یا رگ خونرسان قلب رخ می‌دهد. هر چه مدت زمان عدم خونرسانی به قلب بیشتر باشد، آسیب بیشتری به سلول‌های بافت قلب وارد خواهد شد. این مسئله می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات بزرگتری مثل بیماری‌های مزمن قلبی باشد. بنابراین باید با در نظر گرفتن خطرات سکته قلبی، نشانه‌ها و علائم وقوع آن را به خوبی شناسایی کرد.

زنانی با سابقه بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت، فشار خون بالا یا سایر مشکلات قلبی بیشتر مستعد سکته قلبی هستند. از سوی دیگر مصرف دخانیات مثل سیگار می‌تواند شانس بروز این حملات را افزایش دهد. شایع‌ترین علت بروز حمله قلبی ناگهانی در زنان زیر ۴۰ سال، پارگی‌های میکروسکوپی یا دایسکشن عروق کرونری است که به دلایل نامعلومی رخ می‌دهد. در ژورنال‌های تخصصی آمده است که حمله قلبی در زنان پس از یائسگی ممکن است افزایش پیدا کند.

حمله قلبی پس از یائسگی
خطر حمله قلبی به دلیل کاهش سطح استروژن پس از یائسگی افزایش می یابد.

علائم حمله قلبی پس از یائسگی عبارتند از:

  • درد یا ناراحتی در بازوها، پشت، گردن، فک یا معده
  • ضربان قلب سریع یا نامنظم
  • درد شدید قفسه سینه
  • عرق کردن بدون فعالیت

mediacal news today

تفاوت‌های سکته قلبی در مردان و زنان

طبق آخرین آمارهای انجمن قلب آمریکا، زنان بیشتر از مردان دچار سکته قلبی شده و در پی آن میزان مرگ و میر آن‌ها بر اثر این حملات بیشتر است. تفاوت سکته قلبی در مردان و زنان، از تفاوت‌های فیزیولوژیکی بدن آن‌ها نشات می‌گیرد. برای مثال برخی از بیماری‌های رایج در میان زنان مثل سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) در مردان وجود ندارد. وقوع یائسگی و تغییرات کلی در میزان استروژن می‌توانند سبب بروز مشکلات قلبی زنان در سنین مختلف در بانوان شوند.

علائم سکته قلبی خفیف در زنان

تا این بخش مفهوم سکته قلبی و تفاوت آن میان زنان و مردان را شرح دادیم. در ادامه به رایج‌ترین نشانه‌های سکته قلبی در زنان و علائم غیرمعمول بروز این حالت می‌پردازیم.

نشانه‌های رایج سکته قلبی خفیف در زنان

برخی از نشانه‌ها و علائم، به نشانه هشداری جدی برای وقوع حمله قلبی در بانوان در نظر گرفته می‌شود که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

احساس درد و فشار در قفسه سینه

یکی از شایع‌ترین علائم حمله قلبی در زنان، احساس درد یا فشار در قفسه سینه است. این احساس دردناک ممکن است به شکل خفیف یا شدید بروز پیدا کند و با سوزش قلب، تیر کشیدن قفسه سینه و موارد این چنینی همراه باشد.

 تنگی نفس

احساس تنگی نفس زنان در طی انجام فعالیت‌های ساده روزمره یا حتی در هنگام استراحت می‌تواند نشان‌دهنده بروز سکته قلبی خفیف باشد. برخی از افراد ممکن است حتی در هنگام خوابیدن نیز دچار این مشکل شوند.

احساس خستگی مفرط

به طور معمول چند هفته پیش از بروز حمله قلبی زنان به طور ممتد احساس خستگی و ضعف می‌کند. این حالت حتی در حین انجام فعالیت‌های ساده روزمره برای فرد رخ می‌دهد و احتمال دارد به شکل طولانی مدت، ادامه داشته باشد.

حالت تهوع

برخی از زنان پیش از بروز حمله قلبی دچار ناراحتی گوارشی مثل مشکل در هضم غذا، تهوع و استفراغ می‌شوند. معمولا در کنار این علائم نشانه‌های دیگری مثل احساس فشار و درد در معده نیز وجود دارد.

عرق سرد

عرق کردن بدون علت، به خصوص عرق سرد در حین انجام فعالیت‌های مختلف یا خوابیدن از دیگر علامت‌های سکته قلبی است. به دنبال این وضعیت گاهی احساس سرما و لرزش نیز در فرد به وجود می‌آید.

احساس درد در شانه یا بازو

فارغ از درد قفسه سینه، احتمال دارد فرد دردهای لحظه‌ای یا ممتد را در هنگام انجام فعالیت‌های ساده یا حتی در زمان استراحت حس کند. این درد به شکل‌های مختلفی بروز پیدا می‌کند که از رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به تیر کشیدن بازوی چپ اشاره کرد.

علائم سکته قلبی خفیف در زنان

علائم غیرمعمول سکته قلبی در زنان

در برخی موارد، علائم سکته قلبی خفیف در زنان به گونه‌ای متفاوت و غیرمعمول بروز پیدا می‌کند و تشخیص را برای پزشک متخصص دشوار می‌سازد. برخی از علائم شایع غیرمعمول در روند حمله قلبی و بیماری‌های قلبی زنان، شامل موارد زیر می‌شوند:

  • دردهای غیرمنتظره و بی‌دلیل در ناحیه گردن، فک و شانه‌ها
  • احساس اضطراب و سرگیجه
  • ایجاد تغییرات غیرمعمول در الگوی خواب

دلایل بروز سکته قلبی در زنان

عوامل زیادی می‌توانند سبب بروز حمله قلبی ناگهانی در زنان بشوند. با توجه به اهمیت این موضوع، در ادامه دلایل بروز سکته قلبی در زنان را بررسی می‌کنیم.

عوامل خطر برای سکته قلبی در زنان

به طور کلی می‌توان سه دلیل عمده را مسئول بروز سکته قلبی در خانم‌ها دانست. هر یک از این موارد به تنهایی یا در کنار موارد دیگر می‌تواند برای بانوان مشکل‌ساز شود.

وجود بیماری‌های زمینه‌ای

ابتلا به بیماری‌های مختلفی مثل دیابت، فشار خون بالا و چربی خون می‌تواند احتمال بروز سکته قلبی را افزایش دهد. مدت زمان ابتلا به این بیماری و وضعیت برنامه درمانی فرد می‌تواند در بروز یا عدم بروز سکته قلبی موثر باشد. برای مثال شخصی که از کودکی به دیابت مبتلا است، در خطر بیشتری قرار دارد.

سبک زندگی ناسالم و استرس

داشتن یک رژیم غذایی ناسالم و مصرف مداوم فست فود از دلایل افزایش احتمال بروز سکته قلبی است. به طور کلی سبک زندگی ناسالم مانند مصرف دخانیات یا فعالیت در محیط‌های کاری استرس‌زا می‌تواند احتمال بروز سکته قلب را چند برابر کند.

ژنتیک و سابقه خانوادگی

وجود سابقه بیماری‌های قلبی مزمن یا سکته قلبی در بستگان درجه یک، شانس بروز این حملات را افزایش می‌دهد. در صورت وجود چنین سوابقی در خانواده، باید نسبت به هرگونه علائم سکته قلبی خفیف در زنان حساسیت بیشتری داشته باشید.

آیا زنان بیشتر از مردان به سکته قلبی مبتلا می‌شوند؟

آمارهای جهانی نشان می‌دهند که میزان بروز سکته قلبی در زنان به طور معناداری بیشتر از مردان است. به طور کلی علائم سکته قلبی خاموش یا سکته قلبی بدون درد در زنان بیشتر مشاهده می‌شود. در این حالت فرد هیچ نوع عارضه خاصی را تجربه نمی‌کند این علائم بسیار خفیف بوده و به سکته بی‌صدا معروف است. با انجام چکاپ روتین، می‌توان بروز سکته قلبی خفیف را تشخیص داد و اقدامات لازم برای درمان حمله قلبی را اجرایی کرد.

علائم هشداردهنده سکته قلبی در زنان

تا این قسمت علامت‌های هشدار‌دهنده سکته در زنان را شرح دادیم و از اهمیت تشخیص صحیح و به‌موقع آن‌ها باخبر شدیم. حال باید نکاتی را در مورد این علائم و شرایط درخواست کمک بررسی کنیم.

علائم سکته قلبی خفیف در زنان

علائم مهم که نباید نادیده گرفته شوند

به طور کلی هیچ‌گونه احساس فشار و درد غیر معمول در قفسه سینه، شانه‌ها یا بازو نباید بدون توجیه باقی بماند. بروز مداوم تنگی نفس و احساس اضطراب دائمی نیز از دیگر مواردی هستند که باید پیگیری شوند. بنابراین در صورت مشاهده هر یک از این علائم، در سریع‌ترین زمان ممکن به یک پزشک حاذق مراجعه کنید تا هرچه زودتر برنامه‌های درمانی مورد نیاز اجرایی شوند.

چه زمانی باید به اورژانس مراجعه کرد؟

همه زنان بالای سن ۴۰ سال باید به شکل منظم برای چک آپ قلب به پزشک مراجعه کنند. با این حال خستگی غیرمعمول شدید، تنگی نفس مداوم و احساس درد در قفسه سینه از علائم مهم برای مراجعه فوری به اورژانس پزشکی هستند.

پزشک با بررسی تاریخچه بیماری‌های فرد و علائم او، معاینات مختلفی را انجام می‌دهد. بررسی فشار خون، چک کردن ضربان قلب و انجام الکتروکاردیوگرام از رایج‌ترین شیوه‌های تشخیص سکته قلبی به شمار می‌روند. در صورتی که فرد دچار ایست قلبی شده باشد، عملیات CPR یا احیای قلبی و ریوی صورت می‌گیرد. برای کاهش درد قفسه سینه نیز از داروها مختلفی مثل نیتروگلیسیرین استفاده می‌شود. پس از ثابت شدن علائم حیاتی فرد، باید مراقبت از زنان بعد از سکته قلبی را جهت پیشگیری از مشکلات بزرگتر آغاز کرد.

علائم سکته قلبی خفیف در زنان

نتیجه‌گیری

با توجه به رشد آمار بروز سکته قلبی در زنان، نگرانی‌های زیادی در ذهن افراد وجود دارد. کسب آگاهی نسبت به علائم سکته قلبی خفیف در زنان سبب می‌شود که بتوانیم از بروز مشکلات بزرگتر جلوگیری کنیم. به طور کلی وجود هرگونه درد غیرقابل توضیح در قفسه سینه، تنگی نفس، سرگیجه، عرق کردن بی‌دلیل و بهم ریختن الگوهای خواب از مهم‌ترین علائم حمله قلبی در زنان هستند.

پیشنهاد می‌کنیم با داشتن یک سبک زندگی سالم، یعنی انجام حرکات ورزشی، داشتن تغذیه سالم و پرهیز از دخانیات، احتمال بروز این حملات و خطرات سکته در زنان را کاهش دهید. در صورت مشاهده هر کدام از این نشانه‌ها، سریعا به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات درمانی لازم برای بهبود اجرایی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *