بهترین دارو برای درمان اندومتریوز چیست؟

داروی مناسب برای درمان اندومتریوز چیست؟

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

اندومتریوز نوعی بیماری است که در آن سلول‌هایی مشابه پوشش داخلی رحم در خارج از رحم تشکیل می‌شوند. این بیماری زنانه بخش‌های مختلفی از بدن بیمار از جمله لگن، تخمدان و لوله‌های فالوپ را درگیر می‌کند. آندومتریوز در صورتی که به موقع شناسایی و درمان نشود به بافت‌های اطراف نیز سرایت پیدا می‌کند.

در نتیجه موجب زخمی شدن و چسبندگی در بافت‌های مختلف بدن بیمار خواهد شد. به همین خاطر برای مدیریت هرچه بهتر این بیمار باید نسبت به درمان موثر و به موقع آن اقدام نمود. یکی از راه‌های درمان آندومتریوز دارو درمانی است که باید توسط پزشک تجویز شود. نوع دارو و دوره مصرف آن بسته به شدت بیماری و وضعیت سلامت بیمار توسط پزشک مشخص می‌شود.

بهترین دارو برای درمان اندومتریوز شامل قرص‌های ضد بارداری، پروژستین‌ها و برخی قرص‌های مسکن می‌باشد. در کنار داروهای شیمیایی از برخی داروهای گیاهی مانند گل پامچال و بادرنجبویه نیز می‌توان برای درمان اندومتریوز کمک گرفت. توصیه می‌شود با مشاهده اولین علائم این بیماری به پزشک متخصص مراجعه کرده تا کمک حرفه‌ای دریافت کنید.

اندومتریوز چیست؟

در رابطه با سوال اندومتریوز چیست؟در برخی از زنان بافتی مشابه رحم در قسمت‌های بیرونی آن به صورت ناهموار و غیر طبیعی رشد پیدا می‌کند. این بافت غیرطبیعی که مشابه قسمت داخلی رحم است را آندومتریوز می‌نامند.

تغییرات هورمونی و کاهش سطح ایمنی بدن زنان در کنار عوامل ژنتیکی از جمله علل ابتلا به این بیماری هستند. بافت اندومتریوز امکان رشد و گسترش در بافت‌های مختلف بدن را دارد. به همین دلیل با عدم درمان به موقع شاهد پیشرفت کردن این بیماری خواهیم بود. اندومتریوز می‌تواند چرخه قاعدگی در زنان را مختل کرده و ایجاد درد کند.

علائم اندومتریوز

برای درمان به موقع و موثر اندومتریوز لازم است با نشانه‌ها و علائم هشداردهنده آن آشنا باشیم. اصلی‌ترین نشانه‌های این بیماری در زنان عبارتند از:

  • قاعدگی‌های دردناک
  • شدت زیاد خونریزی در دوره عادت ماهانه
  • لکه بینی و خونریزی در خارج از دوره عادت ماهانه
  • ناباروری
  • درد شدید در حین رابطه جنسی
  • درد‌های شکمی یا در ناحیه لگن
  • طولانی شدن دوره عادت ماهیانه

توصیه می‌شود با مشاهده هر کدام از این نشانه‌هها برای تشخیص دقیق‌تر به پزشک متخصص مراجعه کنید.

بر اساس مقاله موجود در مجله webmd: اگر علائم شما خفیف باشد، پزشک احتمالاً به شما توصیه می کند که یک مسکن مصرف کنید.

معرفی قرص‌ها و داروهای مؤثر برای کاهش درد و کنترل اندومتریوز

مراحل پیشرفت بیماری

بیماری اندومتریوز امکان پیشرفت در بدن بیمار را دارد و به مرور شدت بیشتری پیدا می‌کند. به همین دلیل بسیاری از مبتلایان به این بیماری زنانه آن را با سرطان اشتباه می‌گیرند. نشانه های اندومتریوز شدید چیست؟ چه باید کرد؟ در مراحل شدید ضایعات عمیقی در بدن بیمار شکل گرفته و نوار ضخیمی از بافت اسکار ایجاد می‌شود . اگر بیماری در مراحل اولیه شناسایی و درمان نشود نیاز به متدهای درمانی تهاجمی نظیر جراحی می‌باشد.

چرا درمان مناسب برای اندومتریوز اهمیت دارد؟

بهترین دارو برای درمان اندومتریوز به شدت بیماری و وضعیت بیمار بستگی داشته و باید توسط پزشک انتخاب شود. اما اینکه برای درمان اندومتریوز چه بخوریم قطعا باید به تشخیص پزشک متخصص باشد.

اشاره کردیم که بیماری آندومتریوز در صورت درمان نشدن عوارض جدی به همراه دارد اما  آیا آندومتریوز سرطان است؟
مطالعات نشان داده است که زنان مبتلا به این بیماری ریسک بالاتری برای ابتلا به انواع سرطان تخمدان و سینه دارند. از جمله عوارض دراز مدت بیماری آندومتریوز می‌توان به:

  • ناباروری در زنان: تعداد زیادی از ناباروری زوجین به دلیل ابتلای زن به این بیماری می‌باشد. به ویژه در مراحل پیشرفته ریسک ناباروری در بیمار نیز افزایش پیدا می‌کند.
  • دردهای مزمن: از دیگر عوارض پیشرفت بیماری آندومتریوز در زنان بروز دردهای مزمن در ناحیه لگن و شکم است.
  • شکل گیری مکرر کیست‌های شکلاتی روی تخمدان‌ها: در صورت درمان نشدن بیماری در مراحل اولیه، کیست‌هایی به نام کیست شکلاتی روی تخمدان‌ها ایجاد می‌شود.

اشاره نمود. درمان این بیماری باید متناسب با وضعیت بیمار و میزان پیشرفت آندومتریوز انتخاب شود. انتخاب دارو و درمان مناسب بر اساس فاکتورهای مختلفی همچون:

  • سن بیمار
  • شدت بیماری و میزان پیشرفت بافت آندومتریوز
  • نیازهای درمانی
  • سابقه بیماری در فرد

و مواردی از این دست صورت می‌گیرد. نکته مهم اینکه از مصرف خودسرانه دارو برای بهبود بیماری اندومتریوز جدا خودداری کنید. دارو و دوز مناسب آن به همراه دوره درمان کامل باید توسط پزشک متخصص انجام گیرد، بسیاری از افراد معتقد هستند که اندومتریوز باعث مرگ می‌شود.

بهترین داروها برای درمان اندومتریوز

داروهای موثر برای اندومتریوز به چند گروه مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند. پزشکان بر اساس وضعیت بیماری تلاش می‌کنند با انتخاب داروی مناسب از پیشرفت اندومتریوز در بدن جلوگیری کنند. بهترین دارو برای اندومتریوز به درمان سریع و موثر بیماری کمک زیادی می‌کند.

راهکارهای دارویی برای درمان اندومتریوز به همراه لیستی از داروهای مفید که می‌توانند درد و علائم این بیماری را کاهش دهند.

داروهای هورمونی

اولین و رایج‌ترین داروهایی که برای درمان آندومتریوز به کار می‌روند داروهای هورمونی هستند. این بیماری در اغلب اوقات به دلیل برهم خوردن تعادل هورمونی در بدن بیماری ایجاد می‌گردد. اصلی‌ترین داروهای هورمونی برای بهبود اندومتریوز عبارتند از:

  • قرص‌های ضد بارداری: این قرص‌ها کمک می‌کنند تا تعادل هورمونی بدن مجددا برقرار شود. در نتیجه علائم و عوارض ناشی از بیماری کاهش چشمگیری پیدا می‌کند. برخی از این قرص‌ها حاوی هورمون استروژن و برخی دیگر حاوی پروژسترون هستند. با استفاده این این قرص‌ها چرخه قاعدگی سبک‌تر و منظم‌تر می‌شود. همچنین دردهای ناشی از بیماری آندومتریوز در دوره عادت ماهانه کمتر خواهد شد. اما مصرف داروهای ضد بارداری عوارضی مانند تهوع و سردرد و تحریک‌پذیری را به همراه دارند. پزشک با سبک و سنگین کردن مزایا و عوارض داروهای ضد بارداری اقدام به تجویز آن‌ها می‌کند.
  • اگونیست‌های هورمون آزادکننده گنادوتروپین (GnRH): این دارو روی هورمون‌های جنسی از طریق افزایش یا کاهش ترشح تروپین‌ها اثر می‌گذارند. پزشکان با تجویز این دارو تلاش می‌کنند تا تعادل هورمونی از دست رفته در بدن بیمار را بازیابی نمایند. قیمت بالا را می‌توان از جمله معایب این داروی موثر روی بیماری اندومتریوز برشمرد.
  • پروژستین‌ها: پروژستین نوع مصنوعی هورمون پروژسترون می‌باشد که به تنظیم چرخه قاعدگی در زنان کمک می‌کند. همچنین این دارو کمک می‌کند تا رشد بافت آندومتریوز کند شود. توجه داشته باشید که در اغلب موارد با توقف مصرف این دارو اثرات آن نیز متوقف خواهد شد. نفخ، افسردگی و افزایش وزن از عوارض و معایب استفاده از پروژستین‌ها می‌باشند.

داروهای ضد درد و ضد التهاب

یکی از عوارض و علائم شایع بیماری اندومتریوز دردهای قاعدگی و درد در ناحیه لگن و شکم است. به کمک داروهای ضد التهابی و غیراستروئیدی می‌توان این دردها را تا حد زیادی تسکین داد. بهترین دارو برای درمان اندومتریوز و تسکین درد ناشی از آن مسکن‌های غیراستروئیدی می‌باشند.

آسپرین، ایبوپروفن و دیکلوفناک از جمله این داروهای ضد التهابی و مسکن غیراستروئیدی هستند. در مواردی که درد و عوارض بیمار شدیدتر باشد احتمال تجویز داروهای مسکن استروئیدی مانند بتامتازون و هیدروکورتیزون وجود دار. برخی از این مسکن‌های قوی حالتی شبیه به مخدر داشته و باید با نظرات و تجویز پزشک متخصص مصرف شوند.

داروهای گیاهی و طبیعی

علاوه بر داروهای شیمیایی برخی از داروهای گیاهی نیز روی بهبود بیماری اندومتریوز اثر دارد. زنجبیل، گل پامچال و بادرنجبویه از جمله گیاهان دارویی موثر روی این بیماری زنانه هستند.

با نوشیدن دمنوش این گیاهان دارویی می‌توانید از اثرات ضد درد و ضد التهابی آن‌ها بهره‌مند شوید. این دمنوش‌ها را می‌توان به عنوان قوی‌ترین داروی گیاهی برای درمان اندومتریوز معرفی کرد.

کنترل اندومتریوز با دارو! در این مقاله با جدیدترین و مؤثرترین داروهای تجویزی برای درمان اندومتریوز آشنا شوید.

مکمل‌های غذایی

کسانی که به بیماری آندومتریوز مبتلا هستند باید روی رژیم غذایی خود دقت بیشتری به خرج دهند. ویتامین‌ها و مواد مغذی نظیر امگا ۳ می‌تواند سرعت رشد بیماری را کاهش دهد. در نتیجه علائم ناشی از بیماری تا حد زیادی کاهش پیدا کرده و شرایط بیمار مبتلا به اندومتریوز بهتر می‌شود.

درمان‌های جایگزین و مکمل برای اندومتریوز

درمان‌های حمایتی مختلفی وجود دارند به عنوان درمان سنتی اندومتریوز شناخته می‌شوند. در طب سنتی از ماساژ درمانی و طب سوزنی برای بهبود بیماران مبتلا به این بیماری کمک می‌گیرند.

همچنین یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند با بهبود سیستم ایمنی بدن روند بیماری را کند نماید. ماهی سالمون و سبزیجات و میوه‌های تازه مهم‌ترین مواد غذایی مورد نیاز در رژیم بیمار مبتلا به اندومتریوز می‌باشند. ورزش و نشستن در آب گرم نیز می‌تواند به آزادسازی اندورفین و کاهش درد بیمار کمک زیادی بکند.

درمان‌های جراحی و زمانی که داروها کافی نیستند

گاهی حتی بهترین دارو برای درمان اندومتریوز نیز کارساز نمی‌باشد. در این شرایط پزشک متخصص روش‌های درمان تهاجمی و نیمه تهاجمی مانند لاپاراسکوپی و جراحی را توصیه خواهد کرد.

البته روش‌های جراحی برای درمان اندومتریوز ریسک‌ها و عوارض خاص خود را به همراه دارند. اما گاهی با توجه به وضعیت بیمار و پیشرفت بیماری در بدن وی چاره‌ای جز جراحی وجود ندارد.

سوالات متداول درباره درمان اندومتریوز

۱- آیا داروهای گیاهی می‌توانند جایگزین داروهای شیمیایی شوند؟

داروهای گیاهی عوارض و اثرات سوء داروهای گیاهی را به همراه ندارند. اما میزان و سرعت اثر بخشی داروهای شیمیایی در درمان اندومتریوز بیشتر از داروهای گیاهی است. به همین خاطر باید بر اساس نظر و مشورت با پزشک بهترین داروها را برای درمان این بیماری زنانه انتخاب کرد.

۲- چه زمانی باید به پزشک مراجعه شود؟

با مشاهده علائم هشدار مانند بی‌نظمی در عادت ماهانه و دردهای شدید لگن و شکم بهتر است به پزشک مراجعه نمود. توجه داشته باشید که هر چقدر این بیماری در مراحل اولیه خود شناسایی شود درمان سریع‌تر و راحت‌تری هم دارد.

نتیجه‌گیری

برای درمان بیماری آندومتریوز گزینه‌های متعددی پیش رو قرار دارد. انتخاب بهترین متد درمانی نیز باید بر اساس فاکتورهای مهم بیماری و توسط پزشک متخصص تعیین شود. داروهای هورمونی، مسکن‌های استروئیدی و غیراستروئیدی در کنار داروهای گیاهی به درمان بیماری اندومتریوز کمک می‌کنند.

بر اساس موارد گفته شده می‌توان نتیجه گرفت بهترین دارو برای درمان اندومتریوز ترکیبی از داروهای شیمیایی و گیاهی در کنار هم است. پزشک متخصص می‌تواند راهنمایی‌های بیشتر وو کامل‌تری برای درمان موثر این بیماری به شما ارائه کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *