بعداز گذشت چند روز از پریودی احتمال بارداری هست؟
شناخت بهترین زمان برای بارداری در موفقیت این فرآیند نقش مهمی ایفا میکند. اینکه بعد از گذشت چند روز از پریود احتمال بارداری هست بیکی از سوالات مهم محسوب میگردد. زیرا تلاش بسیاری از زوجین برای بارداری به دلیل عدم اطلاع از روزهای باروری با شکست مواجه میشود.
تاخیر در بارداری زوجین را دچار نگرانیهای شدیدی میکند. بارداری بعد از پریود نیاز به به برنامهریزی دقیق بر اساس چرخه قاعدگی دارد. شانس بارداری در روزهای مشخصی بعد از پریودی که تخمکگذاری انجام میشود بیشتر است.
علاوه بر این چالشهای دیگری همچون بینظمی در پریود و تغییرات هورمونی تشخیص زمان تخمکگذاری را سخت میکند. امروزه به کمک تکنولوژی و برخی از ابزارها نظیر کیت تخمکگذاری میتوان شانس بارداری را افزایش داد. در حالت کلی اغلب زنان در حدود ۱۴ روز قبل از پریود بعدی بالاترین شانس بارداری را دارند.
تغذیه مناسب، مصرف برخی از مکملها و تنظیم دما نیز شانس بارداری را افزایش میدهند. در این مقاله با ارائه راهکارهای علمی جهت تشخیص بهترین زمان بارداری بعد از پریود به شما در تصمیمگیری آگاهانه کمک میکنیم.
درک چرخه قاعدگی و زمان تخمکگذاری
برای اینکه بدانیم بعد از گذشت چند روز از پریود احتمال بارداری هست لازم است با چرخه قاعدگی آشنا باشیم. مراحل چرخه و شناخت سیکلهای منظم و نامنظم پریودی نیز روی تشخیص بهترین زمان برای اقدام به بارداری موثر میباشند.
چرخه قاعدگی و نحوه محاسبه روزهای باروری
برای تشخیص دقیق روزهای باروری باید چرخه قاعدگی را به درستی محاسبه کنیم. این چرخه معمولا بین ۲۸ تا ۳۵ روز به طول میانجامد و سه مرحله دارد. مرحله قاعدگی، مرحله فولیکولی و مرحله تخمکگذاری از جمله این مراحل هستند. این چرخه در هر دوره با ریزش پوشش داخلی رحم به اتمام رسیده و دوره جدید آغاز میشود.
اوج روزهای باروی در این معمولا بین روزهای ۱۲ تا ۱۶ چرخه قرار دارند. این بازهی زمانی به دلیل آزاد شدن یک تخمک بالغ توسط تخمدانها بالاترین شانس بارداری را دارد. به همین خاطر توصیه میشود رابطه جنسی در روز تخمکگذاری یا ۱ الی ۳ روز قبل از آن انجام گیرد.
معرفی مراحل چرخه قاعدگی
برای شناسایی دقیق زمان تخمکگذاری لازم است با چرخه کامل قاعدگی آشنا باشیم. این چرخه دارای سه مرحله مختلف است که عبارتند از:
- مرحله پریود (قاعدگی): از روز ۱ چرخه این مرحله آغاز میشود و بین ۳ تا ۷ روز طول میکشد. دیواره رحم ریزش کرده و از بدن خارج میشود. به این ترتیب رحم برای لقاح و بارداری بعدی آماده میشود.
- مرحله تخمکگذاری (فولیکولی: فولیکولها در تخمدان و با پایان دوره قاعدگی رشد میکنند. این مرحله از چرخه قاعدگی اغلب بین روزهای ۱۲ تا ۱۶ بعد از آغاز چرخه رخ میدهد. این مرحله تخمکگذاری به عنوان زمان طلایی برای بارداری نیز یاد میکنندو زیرا فولیکولها بالغ شده و تخمک آزاد میگردد.
- مرحله پیش از پریود (لوتئال): بعد از تخمکگذاری رحم وارد مرحلهی پیش از پریود میشود. در این مرحله سطح هورمون پروژسترون در بدن بالا میرود تا رحم برای کاشت تخمک بارور شود. اگر بارداری رخ نداده باشد رحم برای شروع قاعدگی بعدی خود را آماده میکند.
مقایسه سیکلهای منظم و نامنظم و تاثیر آنها بر زمان بارداری
برای زنانی با سیکل منظم محاسبه روزهای تخمکگذاری ساده از زنانی با سیکل نامنظم است. به همین دلیل توصیه میشود اگر سیکل نامنظم دارید از ابزارهایی مانند کیت تخمکگذاری استفاده کنید. همچنین مشورت با متخصص زنان نیز میتواند به تشخیص دقیق بازهی تخمکگذاری در زنان با سیکل نامنظم کمک کند.
چند روز بعد از پریود احتمال بارداری وجود دارد؟
در این بخش به این سوال مهم که بعد از گذشت چند روز از پریود احتمال بارداری هست پاسخ میدهیم. پاسخ به این سوال اگر سیکل قاعدگی منظمی داشته باشید سادهتر است.
به گزارش وب سایت nhs تعیین دقیق زمان تخمکگذاری دشوار است، اما در بیشتر زنان، تخمکگذاری معمولاً حدود ۱۰ تا ۱۶ روز پیش از شروع پریود بعدی رخ میدهد. زنانی که چرخه قاعدگی منظم ۲۸ روزه دارند، احتمالاً در حدود روز چهاردهم چرخه خود در دوره باروری هستند، اما این موضوع در مورد زنانی که چرخههای کوتاهتر یا بلندتری دارند صدق نمیکند.
به عبارت دیگر در حدود ۱۰ تا ۱۴ روز بعد از شروع عادت ماهانه، رحم در بالاترین سطح آمادگی خود قرار میگیرد. بر اساس پژوهشها اسپرم تا ۵ روز در بدن زن زنده میماند. از این رو اگر رابطه جنسی کمی زودتر از تخمکگذاری انجام گیرد باز هم شانس بارداری بالا است.
همچنین روزهای بارداری بعد از پریود میتوانند زودتر از محاسبه فوق صورت گیرند. به نحوی که بلافاصله بعد از اتمام پریودی بارداری رخ دهد. عوامل متعددی روی شانس بارداری و لقاح موفق موثر هستند. از جمله این عوامل میتوان به:
- طول سیکل
- زمان دقیق تخمکگذاری
- کیفیت و سلامت اسپرم
- سبک زندگی
- میزان استرس
اشاره نمود. با این همه شانس بارداری ۲ الی ۳ روز قبل از تخمکگذاری در بالاترین سطح خود قرار دارد. برای کسانی که از زمان تخمکگذاری خود مطمئن نیستند استفاده از اپلیکیشنهای مخصوص یا کیت تخمکگذاری توصیه میشود. این ابزارها به شما در تشخیص زمان دقیق تخمکگذاری و افزایش موفقیت در فرآیند بارداری کمک میکنند.
چطور زمان تخمکگذاری خود را تشخیص دهیم؟
با تشخیص زمان تخمکگذاری خواهیم دانست بعد از گذشت چند روز از پریود احتمال بارداری هست. روشهای مختلفی وجود دارند که به ما در تشخیص دقیق زمان تخمکگذاری کمک میکنند.
البته هر کدام از این روشها محدودیتها و مزایای خاص خود را نیز دارند. از جمله روشهای تشخیص تخمکگذاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از کیت تخمکگذاری: این کیتها با اندازهگیری سطح LH در ادرار روزهای اوج باروری را تعیین میکنند. LH هورمونی به نام لوتئینیزه نام دارد. دقت این کیتها در تشخیص زمان تخمکگذاری بسیار بالا است. همچنین به راحتی در منزل میتوان استفاده کرد.
- بررسی دمای بدن: در این روش زنان باید هر روز صبح بعد از بیدار شدن از خواب دمای بدن خود را اندازهگیری کنند. در دوره تخمکگذاری دمای بدن کمی بالاتری از حد همیشگی میرود. این روش اگرچه ارزان و در دسترس است اما دقت پایینی دارد.
- توجه به ترشحات واژن: ترشحات واژن در روزهای نزدیک به تخمکگذاری شفات، لغزنده و کشسان میگردد. از نظر شکل ظاهری میتوان ترشحات واژن در ایام تخمکگذاری را به سفیده تخم مرغ تشبیه کرد.
علائم اولیه بارداری بعد از تخمکگذاری
اگر در دوران تخمکگذاری بارداری با موفقیت انجام شده باشد با علائم مختلفی قابل تشخیص است. علائم اولیه بارداری شامل موارد زیر میباشند:
- خستگی شدید: زنان در روزهای اول بارداری با خستگی زیاد و زودتر از همیشه مواجه میشوند.
- حساسیت سینه: حساسیت و تورم سینهها از دیگر علائم بارداری است که در بیشتر زنان مشاهده میگردد.
- تهوع: احساس تهوع به ویژه تهوع خفیف نیز از دیگر علائم اولیه بارداری میباشد. این مشکل بیشتر صبحها در زنان باردار بروز میکند.
- لکهبینی: برخی از زنان در روزهای اول حاملگی لکهبینیهای سبک را تجربه میکنند. این لکهها اغلب به رنگ قهوهای یا صورتی هستند و بر اثر لانهگزینی تخمک بارور ایجاد میشوند.
علائم اولیه بارداری اغلب با علائم پیش از قاعدگی در زنان اشتباه گرفته میشود. زیرا برخی از این علائم در چند روز قبل از قاعدگی نیز مشاهده میشوند. اما تفاوت کلیدی علائم قبل از قاعدگی و نشانههای اولیه حاملگی در شدت آنها است. در روزهای اول بارداری معمولا شاهد شدت بالاتری از علائم مذکور نسبت به دوره قبل از قاعدگی هستیم.
روشهای افزایش شانس بارداری بعد از پریود
اطلاع از اینکه بعد از گذشت چند روز از پریود احتمال بارداری هست موفقیت اقدام را بالا میبرد. اما برای افزایش شانس بارداری روشهای دیگری نیز وجود دارند که در این بخش اشاره میکنیم:
- مصرف مکملها: استفاده از مکملهای حاوی فولیک اسید و آهن و ویتامین D به بالا رفتن شانس بارداری کمک میکند.
- تغذیه مناسب: رژیمهای غذایی متعادل که سرشار از میوه و سبزیجات تازه باشد برای بالا رفتن احتمال بارداری توصیه میشود.
- زمانبندی بارداری و پایش تخمکگذاری: پایش دما بدن و زمان تخمکگذاری از دیگر عوامل مهم در افزایش شانس بارداری بعد از پریود است. با این کار پی میبریم که چند روز بعد از پریودی برای بارداری اقدام کنم.
- سبک زندگی سالم: مدیریت استرس، ورزش و فعالیت بدنی منظم و پرهیز از سیگار و الکل روی بالا بردن شانس بارداری موثر هستند.
سوالات متداول
۱- آیا بلافاصله بعد از پریودی بارداری میشویم؟
بله. با وجودی که احتمال بارداری بلافاصله بعد از پریود بسیار اندک است اما همچنان امکانپذیر میباشد.
۲- چطور بهترین زمان را برای بارداری پیدا کنیم؟
برای تشخیص بهترین زمان برای بارداری باید زمان دقیق تخمکگذاری خود را پیدا کنید.
۳- برای افزایش شانس بارداری بعد از پریود چه کنیم؟
تغذیه مناسب و مصرف مکملهایی مانند فولیک اسید و آهن به بالا رفتن شانس بارداری کمک میکند.
۴- راههای تشخیص زمان دقیق تخمکگذاری چیست؟
توجه به دمای بدن زن، محاسبه روزهای بعد از پریود در سیکلهای منظم و استفاده از کیت تخمکگذاری از جمله این راهها هستند.
نتیجهگیری
برای اینکه بدانیم بعد از گذشت چند روز از پریودی احتمال بارداری هست باید زمان دقیق تخمکگذاری را مشخص کنیم. برای این منظور میتوانید از کیتهای تخمکگذاری و اپلیکیشنهای مخصوص استفاده نمایید. توجه به دمای بدن زن و ترشحات واژن نیز به برآورد زمان تخمکگذاری کمک زیادی میکند.
تغذیه مناسب و اصلاح سبک زندگی از راهکارهای مفید برای افزایش شانس بارداری میباشند. پایش زمان تخمکگذاری نیز از مهمترین اقداماتی است که به افزایش شانس بارداری منجر میگردد.
در حالت کلی بهترین زمان برای بارداری در سیکلهای منظم روز ۱۴ تا ۱۶ از چرخه قاعدگی است. برای برنامهریزی بارداری از طریق سایت طبیبی نو با پزشکان متخصص به صورت آنلاین مشورت کنید.