برای تپش قلب چه قرصی بخوریم؟

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

احساس کردن ضربان قلب در قفسه سینه را تپش قلب می‌گویند. این عارضه به دلایل مختلفی که برخی بیولوژیکی و بعضی دیگر ناشی از بیماری‌ها هستند بروز پیدا می‌کند. این احساس آزاردهنده روی سلامت و کیفیت زندگی افراد اثر زیادی به جا می‌گذارد.

بالا رفتن فشار خون، احتمال لختگی و ایست قلبی از جدی‌ترین عوارض احتمالی تپش قلب هستند. البته در بیشتر موارد این عارضه جدی تلقی نمی‌شود و بدون نیاز به درمان‌های پزشکی رفع می‌شود. با این همه برای جلوگیری از خطرات احتمالی تپش قلب باید نسبت به درمان به موقع آن اقدام کرد. در موارد شدید و طولانی مدت تپش قلب مصرف برخی از داروها کمک کننده است. اینکه برای تپش قلب چه قرصی بخوریم به تشخیص و تجویز پزشک متخصص بستگی دارد.

با این حال در بیشتر موارد داروهایی مانند پروپرانول، متوپرولول و آتنولول به منظور کنترل تپش قلب تجویز می‌شوند. اگر علت تپش قلب اضطراب شدید یا افسردگی باشد قرص‌هایی دیگری مانند آلپرازولام و دیازپام نیز مفید هستند. همچنین داروهای مربوط به آریتمی نظیر فلیکائین و سوتالول نیز برای بهبود تپش قلب موثر هستند. برای انتخاب بهترین روش درمان تپش قلب باید به پزشک متخصص مراجعه شود. سپس با توجه به علت این عارضه بهترین قرص برای تپش قلب تجویز گردد.

قرص‌های مناسب برای کنترل و درمان تپش قلب

داروهای مختلفی برای بهبود تپش قلب تجویز می‌شود که به علل ایجاد عارضه بستگی دارد. قرص‌های تپش قلب به کنترل ضربان قلب و از بین بردن آریتمی کمک زیادی می‌کنند. توجه داشته باشید که مصرف دارو برای بهبود تپش قلب تنها با تجویز پزشک توصیه می‌شود. بعلاوه بسیاری از اوقات تپش قلب با تکنیک‌های آرام‌سازی مانند تمرینات تنفسی و بدون دارو بهبود می‌یابد.

چه قرصی برای تپش قلب مناسب است؟ لیست داروهای موثر و هشدارهای مهم درباره مصرف خودسرانه را اینجا بخوانید.

بتا بلاکرها: انتخاب اول برای کنترل ضربان قلب

بر اساس ژورنالHealthline

پزشکان ممکن است برای کنترل تپش قلب، داروهایی مانند بتابلاکرها یا مسدودکننده‌های کانال کلسیم تجویز کنند.

برای مدیریت و کنترل تپش قلب در وهله اول از بتا بلاکرها نظیر:

  • پروپرانول
  • متوپرولول
  • آتنولول

استفاده می‌شود. این قرص‌ها با کاهش ضربان قلب، علائم فیزیکی مرتبط با تپش قلب را مدیریت و کنترل می‌کنند. استرس و اضطراب و لرزش اندام‌های مختلف از جمله دست‌ها از مهم‌ترین علائم ناشی از تپش قلب در بدن به شمار می‌روند. این قرص‌های تپش قلب روی گیرنده‌های بتا تاثیر می‌گذارند و آن‌ها را مسدود می‌کنند.

با مسدود شدن گیرنده‌های عصبی و هورمونی بتا تعداد و قدرت ضربان قلب نیز کاهش پیدا می‌کند. به این ترتیب با خوردن قرص‌های بتا بلاکر می‌توان تا حد زیادی تپش قلب را مدیریت و کنترل نمود. این داروها با وجود بهبود تپش قلب در افراد عوارض و معایبی نیز دارند. مهم‌ترین معایب و عوارض این داروها عبارتند از:

  • خستگی
  • افزایش وزن
  • تنگی نفس
  • سرگیجه و سردرد
  • ناراحتی معده

البته این موارد عوارض احتمالی هستند و ممکن است در همه افراد بروز نکنند. توصیه می‌شود از مصرف قرص‌ تپش قلب بدون تجویز متخصص داخلی جدا خودداری کنید.

داروهای ضد اضطراب و آرامبخش‌ها

تپش قلب می‌تواند به علت استرس و اضطراب شدید و کنترل نشده در افراد بروز کند. بنابراین باید بدانیم برای تپش قلب چه قرصی بخوریم که اثر آرام بخش و ضد اضطراب داشته باشد. داروهای ضد اضطراب متعددی وجود دارند که برای کاهش ضربان و بهبود تپش قلب تجویز می‌شوند. از جمله این داروها می‌توان به:

  • آلپرزولام
  • دیازپام

اشاره نمود. این داروها با اثرگذاری بر روی نوروترانسمیترها و سیستم عصبی سمپاتیک به بهبود تپش قلب کمک می‌کنند، علائم تپش قلب عصبی را می توانید بررسی کنید و تفاوت ها را متوجه شوید. نکته مهم در مصرف داروهای ضد اضطراب تکمیل دوره درمان با آن‌ها است.  قطع یکباره داروهایی مانند دیازپام می‌تواند موجب برخی از عوارض و ناراحتی‌ها در فرد گردد. توصیه می‌شود درباره عوارض جانبی احتمالی این داروها با فوق تخصص داخلی تهران مشورت کنید.

داروهای ضد آریتمی برای ضربان نامنظم قلب

یکی از دلایل جدی و مهم تپش قلب آریتمی و بی‌نظمی در ضربان قلب است. اگر در حین تپش قلب گاهی با ضربان‌های تند و گاهی کند مواجه می‌شوید به آریتمی مبتلا هستید. آریتمی اغلب به مشکلات جدی قلب و عروق اشاره دارد. بنابراین نیاز به درمان‌های پزشکی و تخصصی برای بهبود این عارضه است. داروهایی که توسط پزشکان برای بهبود تپش قلب ناشی از آریتمی تجویز می‌شود عبارتند از:

  • آمیودارون
  • فلیکائین
  • سوتالول

این داروها موجب موجب کند شدن تکانه‌های الکتریکی در گره دهلیزی- بطنی قلب می‌شوند. مصرف بیشتر داروهای آریتمی برای طولانی مدت توصیه نمی‌شوند. پس به دوز و دوره مصرف این داروها توجه داشته باشید. دوز و دوره مصرف بر اساس وضعیت بیمار و توسط متخصص داخلی خوب در تبریز تعیین می‌گردد.

برای تپش قلب چه قرصی بخوریم؟ راهنمای کامل داروهای موثر و توصیه‌های پزشکی را اینجا ببینید.

عوارض جانبی داروهای تپش قلب

مصرف دارو برای بهبود تپش قلب می‌تواند به مدیریت و کاهش عوارض آن کمک زیادی کند. اما در انتخاب اینکه برای تپش قلب چه قرصی بخوریم، توجه به عوارض جانبی دارو نیز مهم است. گاهی اوقات به دلیل شدت عوارض جانبی قرص تپش قلب، پزشک ناگزیر به تغییر دارو می‌گردد. به همین دلیل لازم است تحت نظر پزشک و بر اساس دستورالعمل وی اقدام به مصرف دارو کنید.

عوارض جانبی بتا بلاکرها

اولین انتخاب دارویی برای بهبود تپش قلب، بتا بلاکرها هستند. مدیریت تپش قلب و مشکلات ناشی از آن در کوتاه‌ترین بازه‌ی زمانی، به کمک این داروها امکان‌پذیر است. اما این نوع قرص‌ها مانند پروپرانول دارای عوارض جانبی متعددی نیز هستند. مهم‌ترین خطرات پروپرانول و قرص‌های بتا بلاکرها عبارتند از:

  • خستگی و ضعف: به دلیل کاهش ضربان قلب فشار خون نیز کاهش می‌یابد. در نتیجه احساس خستگی و ضعف در فرد بعد از مصرف این داروها ایجاد می‌گردد.
  • سرگیجه: این عارضه به ویژه هنگام ایستادن و به دلیل افت فشار خون ایجاد می‌شود.
  • برادی کاردی( کاهش ضربان قلب): گاهی مصرف این داروها باعث می‌شود ضربان قلب از حد نرمال کمتر شود.
  • مشکلات گوارشی: اسهال، یبوست و تهوع از جمله عوارض احتمالی این داروها هستند.
  • افزایش وزن: افزایش وزن نیز از دیگر عوارض جانبی احتمالی این داروها هستند.

عوارض جانبی دارو را با پزشک متخصص در میان بگذارید و از مصرف خودسرانه این داروها جدا خودداری کنید.

اثرات منفی داروهای ضد اضطراب

با توجه به علت بروز تپش قلب پزشک تصمیم می‌گیرد که برای تپش قلب چه قرصی بخوریم. گاهی داروهای ضد اضطراب برای مدیریت تپش قلب تجویز می‌شوند. مهم‌ترین عوارض داروهای ضد اضطراب نظیر آلپرازولام و دیازپام شامل موارد زیر می‌باشند:

  • ناراحتی معده
  • سردرد
  • خواب آلودگی
  • خستگی
  • گیجی و از دست دادن تمرکز
  • مشکلات تعادلی یا گفتاری

یکی دیگر از عوارض مهم برخی از داروهای ضد اضطراب از قبیل دیازپام وابستگی فیزیکی در به دارو می‌باشد. بنابراین در انتخاب قرص تپش قلب عصبی باید توجه زیادی به خرج داد.

مشکلات احتمالی داروهای ضد آریتمی

داروهای آریتمی نیز اثرات و عوارض جانبی احتمالی مختلفی به همراه دارند. از جمله مهم‌ترین عوارض جانبی احتمالی این دارو عبارتند از:

  • تغییرات در فشار خون
  • مشکلات گوارشی
  • عوارض نورولوژیک
  • سرگیجه و سردرد

نکته مهم اینکه از مصرف همزمان داروهای ضد آریتمی با یکدیگر باید خودداری نمود. این داروها را فقط با تجویز پزشک متخصص و بر اساس دستورالعمل وی مصرف کنید. بروز عوارض جانبی دارو را نیز به اطلاع پزشک برسانید تا در صورت نیاز با سایر داروها جایگزین شود.

روش‌های طبیعی برای کنترل تپش قلب

علاوه بر مصرف قرص تپش قلب، روش‌های دیگری نیز برای کنترل این عارضه، وجود دارند که دارو محور نیستند. حتی بهترین قرص‌ برای تپش قلب هم عوارض جانبی به همراه دارند.

این در حالی است که روش‌های طبیعی بدون عارضه و خطرات جانبی به بهبود تپش قلب در افراد کمک می‌کنند. همچنین از روش‌های طبیعی در کنار مصرف داروهای پزشکی نیز می‌توان استفاده کرد. پس می‌توانیم به جای این سوال که برای تپش قلب چه قرصی بخوریم؟ این سوال که چه اقدامی کنیم را جایگزین نماییم.

تپش قلب می‌تواند نگران‌کننده باشد. با داروهای مناسب و راهکارهای مطمئن برای کنترل تپش قلب آشنا شوید و خیالتان راحت‌تر شود.

تکنیک‌های مدیریت استرس

یکی از دلایل شایع تپش قلب استرس و اضطراب شدید است. بنابراین با کنترل استرس و اضطراب، تپش قلب ناشی از آن نیز بهبود می‌یابد. تکنیک‌های مدیریت اضطراب نظیر:

  • مدیتیسن
  • تمرینات تنفسی
  • یوگا

را می‌توان برای مدیریت تپش قلب به کار برد.

تغییر در رژیم غذایی برای سلامت قلب

مواد غذایی که می‌خوریم به صورت مستقیم روی سلامت قلب و تپش قلب اثرگذار هستند. از این رو با  مصرف مواد غذایی مغذی و غنی نظیر ماهی‌های چرب با کاهش تپش قلب کمک می‌کنید. برای جلوگیری و کنترل تپش قلب توصیه می‌شود در رژیم غذایی منابع منیزیوم و پتاسیم کافی وجود داشته باشد.

تاثیر ورزش منظم در کاهش تپش قلب

ورزش موجب کاهش استرس و برقراری تعادل هورمونی در بدن می‌شود. به همین دلیل از روش‌های طبیعی و موثر کنترل تپش قلب به شمار می‌رود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

 گاهی تپش قلب با علائمی دیگری نظیر:

همراه می‌شود. این علائم می‌توانند نشان دهنده مشکلات جدی قلبی و عروقی باشند. بنابراین اگر تپش قلب با این علائم همراه شد باید به پزشک مراجعه نمود. پزشکان به کمک روش‌های تشخیصی متعددی نظیر نوار قلب و اکو علل ایجاد تپش قلب را تشخیص می‌دهند.

از پزشک درباره علل ایجاد تپش قلب، روش‌های درمانی و اینکه برای تپش قلب چه قرصی بخوریم سوال کنید. این اطلاعات به شما در پیگیری روند درمان کمک می‌کند. متخصص قلب بهترین درمان و داروهای مدیریت تپش قلب را برای شما تجویز می‌کنند.

نتیجه‌گیری

برای مدیریت و درمان تپش قلب از روش‌های درمانی مختلفی می‌توان استفاده کرد. داروهای مختلفی نیز وجود دارند که به بهبود تپش قلب کمک می‌کنند. اینکه برای تپش قلب چه قرصی بخوریم در روند بهبود عارضه نقش کلیدی ایفا می‌کند. بتا بلاکرها، داروهای ضد اضطراب و قرص‌های ضد آریتمی اصلی‌ترین قرص‌های تپش قلب هستند.

البته لازم است این داروها با تجویز پزشک و با نظارت وی مصرف شوند. روش‌های طبیعی مانند یوگا، ورزش و رژیم غذایی مناسب نیز به بهبود تپش قلب در افراد کمک می‌کند. برای ارتباط با بهترین پزشکان متخصص کشور از جمله دکترهای قلب و عروق از سایت طبیبی نو کمک بگیرید. این وبسایت به عنوان معرف بهترین پزشکان کشور در حوزه‌های کاری مختلف فعالیت دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *