برای درمان واریس چی بخوریم؟
بهترین مواد غذایی برای واریس
واریس یک بیماری عروقی سیاهرگی است که شیوع نسبتا بالایی دارد. بر اثر این بیماری رگهای سطحی بدن فرد بزرگ و متورم میشود. سیاهرگهای سطحی که وظیفه خونرسانی به اندامها را بر عهده دارند بر اثر فشار تبدیل به رگهای واریسی میشوند.
بر اساس گفته theveininstitute:
آنچه می خوریم به طور مستقیم بر سلامت ما تأثیر می گذارد. و این برای سلامت رگهای ما نیز صادق است. برخی از غذاها برای تسکین علائم واریس و حفظ سلامت سایر رگها مفید هستند.
در نتیجه رنگی تیره به پوست میدهد که ظاهر ناخوشایندی دارد. بیماری واریس در هر جایی از بدن ممکن است ایجاد شود و در برخی از موارد واریس در جوانی آغاز می گردد، اما واریس پا شیوع بیشتری دارد. دلیل اصلی بروز این بیماری در فرد بالا رفتن فشار خون در سیاهرگها است. فشار بالای باعث میشود وریدها کشیده شده و به دیواره آنها آسیب وارد گردد.
اضافه وزن، غیرفعال بودن و افزایش سن از عوامل خطر در این بیماری هستند. بعضی از مواد غذایی با بهبود سیستم گردش خون در بدن به درمان واریس کمک میکنند. به همین خاطر اگر بدانیم راهکار درمان واریس می تواند از راه تغذیه ممکن باشد در روند بهبودی موثر است. خوراکیها و مواد غذایی سرشار از آنتیاکسیدان و غذاهای حاوی ویتامین E و B انتخابهای خوبی برای درمان این بیماری هستند. با مراجعه به پزشک متخصص نیز میتوانید روند درمان واریس را سریعتر پیش ببرید.
واریس چیست و چرا به رژیم غذایی نیاز دارد؟
واریس بیماری است که در آن سیاهرگها که کار خونرسانی به اندامهای مختلف را بر عهده دارند درگیر میکند. بخشی از سیاهرگ دریچه کبوتری نام دارد که به بازگشت خون به سمت سیاهرگ کمک میکند. فشار روی این وریدها موجب آسیب و تخریب دریچههای کبوتری میگردد.
در نتیجه سیاهگرهها متورم و گشاده شده و پیچ میخورند. این بیماری را نمیتوان به عنوان مرضی خطرناک و جدی معرفی کرد. اما رگهای واریسی ناراحت کننده بوده و مشکلاتی مانند احساس سنگینی در پاها ایجاد میکنند. یکی از مهمترین عوامل در درمان واریس تغذیه اصولی و مناسب است. برخی از مواد غذایی کمک زیادی به بهبود جریان خون در بدن و رگهای واریسی میکنند. همین خاصیت مواد غذایی موجب شده تا با رژیم غذایی مناسب واریس بتوانیم در درمان بیماری اثرگذار باشیم، استفاده از قرص آسپرین برای درمان واریس می تواند یکی از دیگر گزینه ها باشد.
غذاهای مفید برای درمان واریس
با توجه به اهمیت غذاها در درمان و جلوگیری از واریس، در این خواهیم گفت که برای درمان واریس چی بخوریم. آب یکی از مهمترین نوشیدنیها برای بهبود وضعیت رگهای واریسی میباشد. زیرا هیدراته بودن بدن به سیستم گردش خون در بدن کمک زیادی میکند. نوشیدن تقریبا ۸ لیوان آب در روز از بروز یبوست نیز جلوگیری میکند. در نتیجه از شدت گرفتن واریس به ویژه واریس پا پیشگیری میشود.
ویتامینها و مواد مغذی ضروری برای واریس
برخی از ویتامینها به سیستم گردش خون در بدن کمک کرده و به درمان واریس کمک میکنند. اهمیت این ویتامینها تا حدی است که کمبود آنها در بدن میتواند منجر به ابتلای فرد به واریس شود. ویتامینهای مهم در درمان واریس عبارتند از:
- ویتامین C: این ویتامین التهاب در بدن را کم کرده و به کلاژنسازی کمک زیادی میکند. ویتامین C از مهمترین ویتامینهای موثر در درمان واریس است. زیرا بدن برای تقویت دیواره رگها به ویتامین C نیاز دارد. این ویتامین علاوه بر مکملهای دارویی در توت، کلم بروکلی و مرکبات و سیبزمینی وجود دارد. پس از مصرف این خوراکیها در رژیم غذایی خود در صورت ابتلا به واریس غافل نشوید.
- ویتامین E: ویتامین ای علاوه بر کمک به سیستم گردش خون به سلامت رگها نیز مفید است. ویتامین E کمک میکند پلاکتها به هم نچسبند و روی دیواره رگها انباشت نگردند. برای دریافت مقادیر کافی ویتامین E باید در رژِم غذایی خود آجیل، کیوی و اسفناج قرار دهید. همچنین مصرف روغنهای گیاهی نیز میتواند موجب تامین این ویتامین ضروری در درمان واریس شود.
ویتامینهای گروه B و ویتامین K هم اثرات مثبتی روی درمان واریس دارند.
فیبر و غذاهای ضد التهاب
وجود فیبر کافی و آنتی اکسیدهانها در رژیم غذایی از یبوست و فشار ناشی از آن روی رگها جلوگیری میکند. برای دریافت فیبر مورد نیاز بدن میتواند از میوهها و سبزیجات تازه در رژیم غذایی خود استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای درمان این بیماری با غذا باید دقیقا بدانیم که برای درمان واریس چی بخوریم.
بخش مهمی از خوراکیهای ضروری برای واریس شامل انواع میوهها و سبزیجات میشود. به ویژه که این خوراکیها از اضافه وزن و چاقی در فرد نیز تا حدی زیادی پیشگیری میکنند. در نتیجه فشار ناشی از وزن بالا روی رگهای واریسی کم خواهد شد. آلبالو و توت و میوههای قرمز رنگ بهترین منبع تامین آنتی اکسیدانها برای بدن هستند.
مواد معدنی نظیر منیزیوم و پتاسیم
منیزیوم و پتاسیم از دیگر مواد مورد نیاز برای بهبود واریس هستند. بهترین منبع غذایی برای تامین پتاسیم بدن موز است. منیزیوم نیز در بیشتر گیاهان برگ سبز نظیر کلم و کاهو وجود دارد.
غذاهایی که باید از آنها اجتناب کرد
بهترین رژیم غذایی برای سلامت رگها و درمان واریس سرشار از ریز مغذیهای مورد نیاز بدن است. اما در کنار خوراکیهای مفید لیست از مواد غذایی ممنوعه نیز وجود دارد که بیماران واریسی نباید مصرف کنند. این مواد غذایی را در گروه اصلی زیر دستهبندی میکنند:
- غذاهای پرچرب و پرکالری: خوراکیهای پرکالری و چرب موجب ترشح مقدار زیادی انسولین در بدن میشوند. مقدار بالای انسولین در بدن موجب ناکارامدی بدن در دفع سدیم میگردد. در نتیجه آب زیادی در بدن حبس شده و موجب تشدید واریس میشود.
- غذاهای شور و پرنمک: نمک مادهای است که باعث سخت شدن رگهای بدن میشود. در نتیجه آب در رگها احتباس یافته و بیماری واریس شدت مییابد.
رژیم غذایی برای پیشگیری از واریس
برای جلوگیری از واریس در بدن باید تا حد ممکن فشار را از روی سیاهرگها برداریم. پس مصرف خوراکیهایی که حاوی ویتامین C و E و گروه B هستند بسیار ضروری است.
مصرف روزانه مقداری سیر یا پیاز و زنجبیل کمک میکند فیبرین در رگها متلاشی شود. فیبرین مادهای است که دور جدار رگها جمع شده و ایجاد لختگی میکند. برای یک رژیم غذایی مناسب به منظور پیشگیری از واریس حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید.
مکملهای غذایی برای درمان واریس
گاهی نیازهای بدن فرد به ویتامینهای پیشگیرنده از واریس با مواد غذایی تامین نمیشود. این مشکل اغلب به دلیل غنی نبودن رژیم غذایی فرد ایجاد میشود. غنی نبودن رژیم غذایی نیز به این دلیل که نمیدانیم برای درمان واریس چی بخوریم پیش میآید.
در این شرایط توصیه میشود از مکملهای غذایی مناسب برای بیماری واریس استفاده شود. مکمل ویتامین C و ویتامین E از بهترین انتخاب برای بهبود بیماری واریس میباشند. همچنین میتوانید از برخی مکملهای ضد التهاب برای کاهش عوارض ناشی از این بیماری استفاده شود.
نکات کاربردی و شیوههای زندگی برای درمان واریس
علاوه بر داشتن استفاده از رژیم غذایی برای سلامت رگها باید به چند نکته کاربردی نیز توجه کرد. ورزش مداوم و منظم به بهبود سیستم گردش خون کمک میکند لازم به ذکری است برخی از ورزش ها ورزش های مضر برای واریس شناخته می شوند. علاوه بر آن باید چه از طریق ورزش و چه ایجاد تعادل در کالری دریافتی از اضافه وزن جلوگیری نمود. اضافه وزن و چاقی از فاکتورهای خطر بسیار مهم در ابتلا به بیماری واریس هستند.
نتیجهگیری
برای درمان و پیشگیری از واریس باید به مواد غذایی که میخورید توجه بیشتری داشته باشید. غذاهای شور و پرکالری و چرب باعث تشدید علائم و عوارض واریس میشوند. در مقابل ویتامینهای C، E و گروه B از جمله مواد مغذی کنترل کنندهی این بیماری هستند.
آنتی اکسیدانها و خوراکیهای ضد التهابی هم، در درمان و جلوگیری از بیماری واریس نقش به سزایی دارند. متخصص تغذیه به شما خواهد گفت که برای درمان واریس چی بخورید. پزشک متخصص نیز میتواند راهکارها و درمانهایی برای بهبود بیماری واریس به شما ارائه کند.