دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

جای خالی دندان‌ها علاوه بر ایجاد ظاهر نامناسب می‌تواند تاثیر منفی بر روی محل قرارگیری سایر دندان‌ها، غذا خوردن یا حتی حرف زدن داشته باشد. درمان‌های دندان‌پزشکی مدرن سبب شده است که روش‌های مختلفی برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته وجود داشته باشد، شما با مراجعه به بهترین دکتر دندانپزشک می توانید از جدیدترین متد ها استفاده کنید. انتخاب میان این روش‌ها اهمیت زیادی دارد؛ چرا که استفاده از یک متریال بی‌کیفیت می‌تواند در بلندمدت مشکلاتی مثل عفونت لثه را به دنبال داشته باشد.

بنابراین بهتر است که با تحقیق بر روی انواع متریال‌های موجود، بررسی کنید که کدام مورد برای شما مناسب‌تر است. در این مطلب قصد داریم دو مورد از محبوب‌ترین جایگزین‌های مصنوعی دندان را معرفی و بررسی کنیم که دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت دندان.

دندان چسبی چیست؟

برای اینکه بتوانید مقایسه دقیق‌تری بین ایمپلنت دندان و پروتز دندان چسبی برای جایگزینی دندان داشته باشید، باید هر یک از این متریال را به شکل جداگانه بشناسید. دندان چسبی که با نام پروتز متحرک دندان نیز شناخته می‌شود، یکی از روش‌های مناسب برای پر کردن جای خالی یک یا چند دندان است.

این پروتزها به شکل کاملا سفارشی و متناسب با موقعیت دندان شما طراحی و ساخته می‌شوند؛ سپس به وسیله نوعی چسب مخصوص بر روی لثه قرار می‌گیرند، در برخی موارد ممکن است سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت رخ دهد.

ساختار این دندان‌ها معمولا از جنس اکریلیک یا فلز بوده و از مقاومت نسبتا خوبی برخوردار هستند. با این حال چسب این دندان‌ها مقاومت نسبتا کمی دارد و پس از مدتی از لثه جدا می‌شوند. به همین دلیل باید در دفعات مختلف، دوباره به پزشک مراجعه کنید.

ایمپلنت دندان چیست؟

به گفته سایت FDA “ایمپلنت های دندانی ابزارهای پزشکی هستند که از طریق جراحی در فک کاشته می‌شوند تا توانایی جویدن یا ظاهر فرد را بازیابی کنند. آن‌ها از دندان‌های مصنوعی (جعلی) مانند تاج، بریج یا دندان مصنوعی پشتیبانی می‌کنند.”

این دندان‌ها به وسیله یک پایه تیتانیومی یا زیرکونیومی بر روی لثه فیکس می‌شود و راهکار دائمی برای جایگزین ساختن دندان‌های از دست رفته است. برای کاشت ایمپلنت پایه یا پیچ فلزی از طریق جراحی در داخل استخوان کار گذاشته می‌شود و تاج دندان یا همان پروتز ثابت بر روی آن قرار می‌گیرد.

این نوع پروتز دندان‌های دائمی، ماندگاری بسیار بیشتری نسبت به دندان‌های چسبی دارند و تا آخر عمر می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. البته جایگذاری این پایه در داخل استخوان فک شرایط خاصی دارد و ممکن است با توجه به موقعیت فرد، نتوان از آن استفاده کرد.

بین دندان چسبی و ایمپلنت کدام را انتخاب کنیم؟ در این مطلب تفاوت‌ها، قیمت‌ها و نکات مهم هر روش را بررسی می‌کنیم تا انتخاب درستی داشته باشید.

مقایسه دندان چسبی و ایمپلنت دندان: کدام بهتر است؟

برای اینکه تشخیص دهیم دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت، باید فاکتورهای مختلفی را بررسی کنیم. در واقع هر کسی باید با توجه به شرایط خود و در نظر گرفتن همه این گزینه‌ها، مورد مناسب انتخاب کند. در ادامه مهم‌ترین عوامل در انتخاب بین دندان چسبی و ایمپلنت را معرفی می‌کنیم.

تفاوت‌های ایمپلنت و دندان چسبی از نظر هزینه

با توجه به هنگفت بودن هزینه‌های خدمات دندانپزشکی، باید این مورد را در جایگزین کردن دندان از دست رفته در نظر بگیرید، با مراجعه به بهترین دندانپزشکی تهران می توانید این خدمات را با بهترین قیمت داشته باشید. به طور کلی هزینه ساخت و جایگذاری دندان چسبی موقت کمتر از نصب ایمپلنت‌ دندانی است.

طول عمر ایمپلنت و دندان چسبی

یکی از نکات مهمی که باید در هنگام انتخاب درمان‌های جایگزین دندان در نظر بگیرید، طول عمر آن تکنیک است. بدیهی است که هر چه طول عمر روش جایگزینی بیشتر باشد، راحتی بیشتر و هزینه‌های کمتری را به دنبال خواهد داشت.

با توجه به جایگذاری پایه ایمپلنت‌های دندانی در استخوان فک و پیچ شدن آن بر روی لثه، این روش از طول عمر بیشتری نسبت به مدل چسبی برخوردار است.

فرق مراقبت از دندان چسبی و ایمپلنت

با توجه به این موضوع که دندان چسبی تنها با استفاده از نوعی چسب مخصوص بر روی لثه فیکس شده است، احتمال جدا شدن آن بالا به نظر می‌رسد. بنابراین در صورت استفاده از این روش، باید مراقبت از دندان‌های چسبی را جدی بگیرید، این موارد سبب می شود تا شما از تفاوت های بین کامپوزیت و ایمپلنت را متوجه شوید و هنگام اجرا بهترین گزینه را انتخاب کنید.

همچنین برای محافظت کامل از این دندان‌های مصنوعی موقت، باید به شکل دوره‌ای به پزشک مراجعه کنید. از سوی دیگر دندان ایمپلنت به مراقبت خاصی نیاز ندارد و پس از گذراندن دوره نقاهت، کاملا مانند دندان طبیعی می‌شود.

عملکرد دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت؟

عملکرد دندان به محل قرارگیری آن و شرایط هر فرد بستگی دارد. با این حال می‌توان گفت که در مجموع عملکرد ایمپلنت دندان بهتر است و مقاومت بیشتری دارد. از سوی دیگر احتمال جدا شدن یا شکستن دندان مصنوعی چسبی بیشتر است.

شرایط مناسب دندان چسبی و ایمپلنت

جهت نصب ایمپلنت، استخوان فک و صورت باید از ویژگی‌های خاصی مثل موقعیت و دوام مناسب برخوردار باشد. هرگونه مشکل در ساختار استخوان‌ها می‌تواند سبب ناتوانی جراح دندانپزشک در نصب پایه ایمپلنت شود. در مقابل می‌توان دندان چسبی را در تمامی شرایط مثل استخوان فک یا لثه ضعیف به کار گرفت.

تفاوت در ظاهر ایمپلنت و دندان چسبی

با وجود اینکه هر دو این جایگزین‌های دندان  دائمی از ظاهر مناسبی برخوردار هستند، ایمپلنت شباهت بیشتری به دندان‌های طبیعی دارد. این مسئله خصوصا در دندان‌های جایگزین جلو که در معرض دید همه افراد هستند، اهمیت بیشتری دارد.

ایمپلنت یا دندان چسبی؟ راهنمای کامل مقایسه این دو روش، همراه با بررسی ماندگاری، راحتی، زیبایی و هزینه برای داشتن بهترین لبخند.

مزایا و معایب هر دو روش

با مرور عوامل موثر در تعیین گزینه مناسب برای جایگزینی دندان، همچنان ممکن است از خود بپرسید که آیا دندان چسبی بهتر است؟ باید بین ایمپلنت و دندان چسبی کدام گزینه را انتخاب کنیم؟

این‌ها همه بخشی از سوالات متداول درباره ایمپلنت و دندان چسبی هستند. در ادامه جمع‌بندی مناسبی از مزایا و معایب ایمپلنت و دندان چسبی از روش‌های جایگزینی دندان را به شکل خلاصه شرح می‌دهیم:

مزایای دندان چسبی

مهم‌ترین مزایای دندان‌ چسبی را در لیست زیر آورده‌ایم:

  • هزینه کمتر
  • کوتاه‌تر بودن زمان درمان
  • عدم نیاز به جراحی پیشرفته

معایب دندان چسبی

بدیهی است که استفاده از دندان چسبی معایبی را نیز به دنبال دارد:

  • دوام کمتر
  • آسیب‎پذیری بیشتر در برابر پوسیدگی

مزایای ایمپلنت دندان

به طور کلی مهم‌ترین مزایای استفاده از روش درمان ایمپلنت را می‌توان شامل موارد زیر دانست:

  • استحکام بیشتر
  • حفظ ساختار استخوان فک
  • دوام طولانی

معایب ایمپلنت دندان

مهم‌ترین معایب جایگزینی دندان با ایمپلنت، بالا بودن قیمت ایمپلنت، نیاز به جراحی پیچیده و دوره نقاهت طولانی‌تر آن است. از سوی دیگر نمی‌توان این تکنیک را برای همه افراد، با همه شرایط استفاده کرد؛ چرا که باید استخوان فک از ساختار و دوام مناسبی برخوردار باشد.

دندان چسبی یا ایمپلنت؟ کدام انتخاب بهتر است؟ این مقایسه جذاب به شما کمک می‌کند تفاوت‌ها، مزایا و معایب هر روش را بدانید و با خیال راحت تصمیم بگیرید!

انتخاب بین دندان چسبی و ایمپلنت: چه عواملی تأثیرگذار هستند؟

همان‌طور که گفته شد، عوامل زیادی بر انتخاب میان چسباندن دندان یا کاشت ایمپلنت موثر هستند. وضعیت سلامت دهان و دندان، مهم‌ترین نکته‌ای است که باید در هنگام انتخاب روش جایگزینی دندان مورد توجه قرار بگیرد.

بنابراین ضروری است که با یک دندانپزشک متخصص ایمپلنت در مورد شرایط استفاده از گزینه‌های درمانی مشورت کرده و حتی روش‌های درمانی دیگر مانند روکش دندان را بررسی کنید. از سوی دیگر می‌توانید بسته به نیاز و بودجه خود، گزینه مناسب را انتخاب کنید. برای مثال می‌توان دندان‌هایی که در معرض دید نیستند را با هزینه کمتری جایگزین کرد.

هزینه‌ها و بیمه‌ها: کدام گزینه مقرون به صرفه‌تر است؟

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، هزینه ایمپلنت دندان به طرز قابل توجهی بیشتر از دندان مصنوعی چسبی است. با این حال با توجه به مزایای این نوع روش درمانی، احتمالا شما هم به دنبال راه مناسب برای استفاده از این تکنیک هستید.

در حال حاضر بسیاری از کلینیک‌ها دریافت خدمات ایمپلنت را به صورت قسطی در اختیار بیماران قرار می‌دهند. از سوی دیگر برخی از بیمه‌های تکمیلی تحت شرایطی اقدام به پرداخت بخشی از هزینه جایگذاری ایمپلنت می‌کنند.

نتیجه‌گیری: کدام گزینه برای شما مناسب است؟

ایمپلنت و دندان چسبی، هر دو از گزینه‌های مناسب برای درمان جایگزینی دندان و ترمیم دندان‌های شکسته هستند. با مقایسه فاکتورهای کلیدی در این دو روش، به این نتیجه می‌رسیم که ایمپلنت بهترین روش برای درمان دندان‌های خراب و از دست رفته است.

با این حال انتخاب اینکه دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت، تحت شرایطی مثل وضعیت استخوان فک یا بودجه شما قرار می‌گیرد. در نهایت شما باید پس از مشاوره دندان‌پزشکی در تهران و در نظر گرفتن هزینه‌ها، طول عمر و عملکرد روش‌ها، بهترین گزینه را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *