دیسک گردن چیست و مهم‌ترین علائم آن

آشنایی با علائم دیسک گردن می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در روند مثبت درمان داشته باشد و شما را از مواجهه با عوارض خطرناک آن دور کند. دیسک گردن (بیرون زدگی دیسک گردن یا فتق دیسک) یکی از بیماری‌های رایج است که عوامل مختلفی باعث به وجود آمدن آن می‌شوند.برای اینکه میزان خطرات دیسک گردن را کاهش دهید و بتوانید با روش‌های ساده‌تری درمان آن را آغاز کنید، ابتدا باید درباره علائم آن اطلاعات جامع و کاملی داشته به دست بیاورید. در ادامه این مطلب تمام علائم بیرون زدگی دیسک را مورد بررسی قرار می‌دهیم و سپس به شما خواهیم گفت که چه دلایلی باعث به وجود آمدن آن می‌شوند. همچنین در ادامه اطلاعات کاملی درباره انواع آسیب‌های دیسک گردن، نحوه تشخیص بیماری، راه‌های درمان و روش‌های پیشگیری ارائه می‌کنیم.

دیسک گردن چیست؟

شاید بسیاری از افراد روزانه با دردها و ناراحتی‌های ناحیه گردن مواجه شوند، اما هنوز اطلاع نداشته باشند که دیسک گردن سلامتی آن را تهدید کرده است. دیسک گردن که با نام‌های بیرون زدگی دیسک یا فتق دیسک هم شناخته می‌شود، از آن دسته بیماری‌های رایج است که در ستون فقرات ناحیه کردن به وجود می‌آید.

ستون فقرات انسان شامل مهره‌های گردن هم می‌شود، زمانی که مهره‌های گردن (۷ مهره اطراف گردن) از وضعیت عادی خود خارج و یا بر اثر عوامل مختلف دچار آسیب و پارگی شوند، علائم دیسک گردن خود را نمایان می‌کنند.

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که خطرات دیسک گردن فقط به دردهای اطراف گردن محدود می‌شود، اما باید بدانید که ایجاد درد در ناحیه گردن فقط یکی از علائم این بیماری به شمار می‌آید. در واقع هرگونه مشکلی که در مهره‌های گردن به وجود بیاید، عوارض و خطرات دیگری را هم به همراه خواهد داشت.

علائم دیسک گردن

علائم مختلف دیسک گردن تنها به محدوده مهره‌ها و گردن شما محدود نمی‌شوند، در برخی از مواقع دیسک گردن شما شدت بالاتری دارد و قسمت‌های دیگر بدن را هم با مشکلات مختلفی مواجه می‌شوند. مواردی که در ادامه معرفی می‌کنیم، اصلی‌ترین و شایع‌ترین علائم‌ دیسک گردن به شمار می‌آیند:

گردن درد

گردن درد اولین و شایع‌ترین علائم فتق دیسک است که با آن مواجه خواهید شد. در بسیاری از مواقع کردن درد بعد از حدود یک هفته به طور کامل برطرف می‌شود و سپس خود را در جاهای دیگر بدن نشان می‌دهد. همچنین باید بدانید که گردن درد دلیل اصلی و مستقیم بیرون زدگی دیسک نیست، بلکه گرفتگی عضلات باعث به وجود آمدن آن می‌شوند. در واقع هنگامی دیسک گردن با مشکل مواجه شود، ابتدا با گرفتگی عضلات و سپس درد ناحیه گردن مواجه می‌شوید.

درد ناحیه کتف، بازو و شانه

احساس درد در سایر قسمت‌های بدن هم یکی از بدترین علائم دیسک گردن به شمار می‌آید. معمولاً هنگامی که یک دوره کوتاه‌مدت گردن درد و گرفتگی عضلات را تحمل کردید، درد ناشی از دیسک گردن به سمت بازو، کتف، شانه و حتی انگشتان دست هم می‌رود. البته باید بدانید که این درد فقط در یکی از دست‌ها احساس می‌شود.

ضعف عضلات

ضعف عضلات یکی دیگر از علائم جدی دیسک گردن به شمار می‌آید که کنترل حرکات دست و بازو را مشکل مواجه می‌کند. معمولاً زمانی که دیسک گردن فشرده‌تر شود و فشار بیشتری به ناحیه نخاع وارد کند، ضعف عضلات خود را نشان می‌دهد.

بی‌حسی و گزگز

فتق گردن می‌تواند در کنار درد گردن و نقاط دیگری مانند شانه، بازو و گردن، علائم حسی هم به همراه داشته باشد. در واقع هنگامی که دیسک گردن شدیدتر شود، احتمالاً با بی‌حسی، گزگز دست و سوزن سوزن شدن آن مواجه می‌شوید. همچنین درصورتی‌که شدن پارگی دیسک از این حد هم فراتر برود، مشکلات آن به پاهای شما نیز سرایت می‌کند.

تورم و التهاب

هنگامی که دیسک فشرده شود و فرایند درمان آن به تاخیر بیفتد، عصب‌ها و بافت‌های اطراف آن تحریک می‌شوند. بدون شک هنگامی که عصب‌ها تحریک شوند، باید منتظر تورم و التهاب آن‌ها باشید.

سردرد

سردرد یکی دیگر از علائم دیسک گردن است که بیشتر افراد به‌سادگی از کنار آن عبور می‌کنند. شاید هنگام مواجهه با سردرد دلیل آن را در بیماری‌های دیگر جستجو کنید، اما باید بدانید که در بیشتر اوقات پارگی دیسک باعث سردرد سرویکوژنیک می‌شود که منشأ آن بیماری‌های ستون فقرات است. در واقع هنگامی که فشار دیسک بالاتر برود، درد زیادی در قسمت پشت سر شروع می‌شود و به قسمت بالای جمجمه، پیشانی و یا شقیقه هم می‌رسد.

مشکلات حرکتی

بدون شک مشکلات حرکتی از آن دسته علائم خطرناک دیسک گردن هستند که ترس بسیار زیادی را در وجود شما گسترش می‌دهد. هنگامی شدت دیسک گردن بالا برود، حرکت گردن، شانه، بازو و دست با مشکل مواجه می‌شود. برای مثال، انعطاف چرخش گردن پایین می‌آید و دیگر نمی‌توانید به‌خوبی آن را بچرخانید. درمان دیسک گردن در چنین شرایطی سخت و زمان‌بر است، به همین دلیل باید زودتر از این مرحله متوجه علایم آن بشوید.

از دست دادن هماهنگی

شاید پارگی دیسک در همان ابتدا فشار زیادی را به شما وارد نکند، اما اگر با نخاع درگیر شود، مشکلات بزرگ‌تر و خطرناک‌تری را به وجود خواهد آورد. معمولاً هنگامی که درمان دیسک گردن را به تاخیر بیندازید، فشار دیسک بر نخاع شما بیشتر می‌شود و احتمالا با از دست دادن هماهنگی اندام‌های بدن مواجه می‌شوید. در چنین شرایطی باید منتظر عدم هماهنگی پاها، عدم کنترل پاها در هنگام راه رفتن، کاهش کنترل مثانه و اختلال در عملکرد روده باشید.

رادیکولوپاتی

یکی دیگر از علائم دیسک گردن، رادیکولوپاتی یا درد‌های ناشی از مهره‌های گردنی است. معمولاً هنگامی که یک عصب در ناحیه‌ای از نخاع منشعب شود، دردهای رادیکولوپاتی خود را نشان می‌دهند. ازآنجایی‌که دیسک گردن می‌توان باعث فشرده شدن عصب‌های ناحیه نخاع و انشعاب آن‌ها شود، احتمال مواجهه با رادیکولوپاتی به ‌شدت بالا می‌رود. توجه داشته باشید که این درد علاوه بر گردن، به قسمت‌های دیگری مانند کتف، شانه، بازو و انگشتان هم سرایت می‌کند.

اسپاسم عضلانی

اسپاسم عضلانی یکی دیگر از عوارض و نشانه‌های پارگی دیسک گردن است که می‌تواند زندگی شما را مختل کند. اسپاسم عضلانی (سفت شدگی ناگهانی عضلات) دلایل دیگری هم دارد، اما اگر آن را در ناحیه گردن تجربه کردید، حتماً به پزشک ارتوپد مراجعه کنید.

میلوپاتی (ناتوانی در راه رفتن)

برخی از خطرات دیسک گردن مانند میلوپاتی، می‌توانند ادامه زندگی شما را تحت‌تاثیر قرار دهند؛ بنابراین باید در کمترین زمان ممکن علائم اولیه دیسک گردن را تشخیص دهید و برای درمان آن اقدام کنید. بیماری میلوپاتی علاوه بر ناتوانی در راه رفتن، می‌تواند باعث از دست دادن حس در بازوها و پاها شود. البته این نوع از علائم فتق دیسک، بیشتر در سالمندان دیده می‌شود.

اختلال در بلع و تنفس

بدون شک یکی از خطرناک‌ترین علائم فتق دیسک، اختلال در بلع غذا و یا تنفس است. ازآنجایی‌که فتق دیسک در ناحیه گردن اتفاق می‌افتد، می‌تواند در دراز بلع غذا و حتی تنفس را با مشکل مواجه کند.

علت دیسک گردن

حال که با مهم‌ترین و شایع‌ترین علائم دیسک گردن آشنا شدید، باید علت‌های آن را هم بشناسید. آشنایی با دلایل دیسک گردن باعث می‌شود که احتمال ابتلا به آن را به‌شدت کاهش دهید. از مهم‌ترین علت‌های دیسک گردن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش سن: با افزایش سن دوام و انعطاف‌پذیری دیسک کمتر می‌شود و حتی استخوان مهره‌ها هم حمایت کمتری از آن انجام می‌دهد.
  • کاهش محتوای آب دیسک: درصورتی‌که محتوای آب دیسک کاهش پیدا کند، احتمال ترک‌خوردگی و پارگی آن بیشتر می‌شود. این اتفاق در افراد سالخورده بیشتر دیده می‌شود.
  • ضربه: درصورتی‌که ضربه محکمی به ستون فقرات و یا گردن شما وارد شود، احتمال دیسک گردن به شدت بالا می‌رود. معمولاً احتمال مواجهه با این ضربات در فعالیت‌های ورزشی بیشتر است.
  • افزایش وزن: افزایش وزن باعث می‌شود که فشار بیشتری روی مهره‌های گردن بیاید.
  • شغل: برخی از شغل‌ها به‌گونه‌ای هستند که فشار بیشتری به ناحیه گردن وارد می‌کنند. برای مثال کسانی که شغل‌هایی مانند برنامه‌نویسی را انجام می‌دهند، باید همواره سر خود را روی کیبورد نگه دارند. درصورتی‌که این دسته از افراد امکانات حرفه‌ای نداشته باشند، قطعاً فشار زیادی به گردن آن‌ها وارد می‌شود.
  • ژنتیک: در بسیاری از مواقع، ژنتیک عامل اصلی دیسک گردن به شمار می‌آید. در واقع دیسک برخی از افراد به دلایل ژنتیکی جنس خوبی ندارد.
  • سیگار کشیدن: طبق تحقیقات پزشکی، کشیدن سیگار می‌تواند اکسیژن‌رسانی به دیسک‌ها را مختل کند. هنگامی که اکسیژن لازم به دیسک نرسد، فرسایش و تخریب آن آسان‌تر می‌شود.
  • فعالیت‌های شدید و ناگهانی: فعالیت‌های مختلفی بلند کردن ناگهانی اجسام که فشار زیادی به مهره‌های گردن وارد می‌کنند، باعث پارگی دیسک می‌شود.
  • آسیب‌های تروماتیک: حوادث مختلفی مانند تصادف، سقوط از ارتفاع و… می‌تواند در کمترین زمان ممکن علائم دیسک گردن را نشان دهد.

انواع آسیب‌های دیسک گردن

علائم دیسک گردن تحت عنوان بیماری‌های خاصی خود را نشان می‌دهند. در واقع هنگامی که با دیسک گردن مواجه می‌شوید، علائم مختلفی را مشاهده خواهید کرد که هریک از آن‌ها در شرایط خاصی خود را نشان می‌دهند. موارد زیر مهم‌ترین و اصلی‌ترین آسیب‌های دیسک گردن به شمار می‌آیند:

  • رادیکولوپاتی گردن: بیماری رادیکولوپاتی گردن زمانی ایجاد می‌شود که مهره‌های گردن عصب‌ها را تحت فشار قرار دهند. بی‌حسی، ضعف، درد و سوزن سوزن شدن در ناحیه دست، بازو و انگشت‌ها، مهم‌ترین علائم این بیماری هستند.
  • فتق دیسک گردن: دیسک گردن یک مرکز ژل مانند دارد که اگر پاره شود و یا بیرون بزند، قطعا با فتق دیسک گردن مواجه می‌شوید. در این حالت مواد موجود در دیسک عصب‌ها تحریک می‌کنند و درد زیادی را ایجاد می‌کنند.
  • بیماری دیسک دژنراتیو گردن: هنگامی که دیسک‌های ستون فقرات گردن فرسوده شوند، علائم دیسک گردن را با این بیماری مشاهده می‌کنید.
  • اسپوندیلوز گردنی: این بیماری که با نام آرتریت گردن هم شناخته می‌شود، به دلیل تخریب آهسته دیسک‌ها و مفاصل ستون فقرات گردنی پیدا می‌شود. معمولاً افراد سالخورده دیسک گردن را با این بیماری تجربه می‌کنند.
  • تنگی کانال نخاعی: هنگامی که مکان دیسک‌ها تغییر کند، احتمال تنگی کانال نخاع هم بالا می‌رود. معمولاً این بیماری با درد ناحیه گردن شروع می‌شود و به سایر نقاط بدن سرایت می‌کند.
  • آسیب نخاعی گردن: اگر به مهره‌های گردن ضربه‌ و یا فشار ناگهانی وارد شود،  احتمال ابتلا به  بیماری آسیب نخاع گردن بالا می‌رود.

مراحل تشخیص دیسک گردن

مراحل تشخیص دیسک گردن از زمانی آغاز می‌شود که علائم مختلف آن را مشاهده کنید و در اسرع وقت نزد پزشک متخصص بروید. هنگامی که نزد پزشک رفتید و ایشان معاینات اولیه را انجام داد، برای اطمینان از دیسک گردن و شرایط مهره‌های مختلف، تست‌های تشخیصی را تجویز خواهد کرد. مواردی که در ادامه معرفی می‌کنیم، مهم‌ترین و اصلی‌ترین تست‌هایی هستند که دیسک گردن را تشخیص می‌دهند:

  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI): تصویر برداری با روش ام آر آی یکی از بهترین روش‌ها برای مشاهده مهره‌های گردن است. در واقع این روش برای مشاهده جزئیات بیشتر ستون فقرات تجویز می‌شود تا تشخیص دیسک گردن دقیق‌تر انجام شود.
  • عکس‌برداری با اشعه ایکس: معمولاً بیشتر پزشکان متخصص در قدم اول برای تعیین محل پارگی دیسک در ستون فقرات گردنی، عکس‌برداری با اشعه ایکس را تجویز می‌کنند. این تصویر می‌تواند تصویر خوبی از شرایط مهره‌های شما به پزشک متخصص ارائه کند.
  • میلوگرام: معمولاً زمانی از روش میلوگرام استفاده می‌شود که پزشک متخصص برای تشخیص بیماری دیسک گردن نیاز به فشار وارد شده بر روی نخاع داشته باشد. برای اجرای این روش ابتدا یک رنگ مخصوص به ستون فقرات تزریق می‌شود و سپس به کمک روش میلوگرام عکس دقیقی از ستون فقرات گرفته می‌شود تا فشار وارد شده بر روی نخاع و یا سایر مشکلات دیسک به‌خوبی نمایان شود.
  • الکترومیوگرافی: هنگامی که چند دیسک در ستون فقرات درگیر شوند، تست الکترومیوگرافی انجام می‌شود. در واقع این آزمایش تشخیص ریشه‌های عصبی آسیب‌دیده را انجام می‌دهد تا پزشکان متخصص مهره‌ای که باعث نمایان شدن علائم دیسک گردن شده است را پیدا کنند.
  • اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT): درصورتی‌که پزشک متخصص نیاز به تصاویر دقیق‌تری داشته باشد، اسکن توموگرافی کامپیوتری را پیشنهاد می‌کند. در واقع این روش می‌تواند یک تصویر سه‌بعدی و بسیار دقیق از مهره‌های ستون فقرات ارائه کند.

راه‌های درمان دیسک گردن

راه‌های درمانی دیسک گردن زیاد هستند، به همین دلیل باید ابتدا به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بر اساس شرایط و وضعیت شما بهترین روش را انتخاب کند. توجه داشته باشید که برخی از این روش‌ها کنترلی هستند و برخی دیگر می‌توانند دیسک گردن را به طور کامل درمان کنند. مواردی که در ادامه معرفی می‌کنیم، مهم‌ترین و اصلی‌ترین راه‌های درمان دیسک گردن هستند:

استراحت کافی

اولین و ابتدایی‌ترین روش برای درمان دیسک گردن، استراحت کافی است. البته باید بدانید که این استراحت باید بدون انجام هیچ کاری باشد و مدت آن بیشتر از دو روز طول نکشد. اگر دو روز استراحت کردید و همچنان در ناحیه گردن و بازوی خود درد داشتید، باید روش‌های بهتری را انتخاب کنید.

سرما درمانی و یا گرما درمانی

سرما درمانی و یا گرما درمانی هم از جمله روش‌هایی هستند که در همان ابتدا از آن‌ها استفاده می‌کنند. در واقع کمپرس سرد و گرم روش بسیار خوبی برای کاهش درد و التهاب ناحیه گردن به شمار می‌آیند، اما درصورتی‌که درد شما برطرف نشد، باید به سراغ روش‌های قوی‌تر بروید.

استفاده از بریس گردن

اگر برای بهبود دیسک گردن نیاز باشد گردن خود را ثابت نگه دارید، استفاده از بریس می‌توان بهترین روش درمانی باشد. بریس‌های مخصوص کردن می‌توانند گردن شما را ثابت نگه دارند و از ستون فقرات مراقبت کنند.

استفاده از دارو

هنگامی که علائم دیسک گردن همچنان ادامه داشتند، باید تحت‌نظر پزشک درمان دارویی را آغاز کنید. معمولاً زمانی که دیسک گردن شدید نباشد، پزشک متخصص برای کاهش دردها داروی مسکن و برای برطرف کردن اسپاسم عضلانی داروی شل کننده عضلات تجویز کند.

فیزیوتراپی

با اینکه فیزیوتراپی مقداری هزینه‌بردار است، اما روند بهبودی شما را سریع‌تر خواهد کرد. در جلسات فیزیوتراپی علاوه بر درمان دیسک گردن، روش‌های مختلفی برای بلند کردن اجسام، حفظ وضعیت بدنی و… به شما آموزش می‌دهند.

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی هم می‌تواند درهای دیسک گردن را به‌شدت کاهش دهد و حتی دیسک‌ها را جا بیندازد. البته انجام این روش باید توسط پزشکان متخصص حوزه ماساژ درمانی انجام گیرد.

لیزر درمانی با قدرت کم

اگر علائم دیسک گردن با دارو کاهش پیدا نکردند، لیزر درمانی با قدرت کم (LLLT) یکی از بهترین و مناسب‌ترین روش‌های ممکن است. پزشکان متخصص با استفاده از لیزر بافت‌ها را بهتر و سریع‌تر ترمیم می‌کنند. همچنین انرژی لیزر می‌تواند برای بهبودی بیشتر، تغییرات سلولی را انجام دهد. یکی دیگر از مزایای استفاده از لیزر، کاهش التهاب و افزایش جریان خون در ناحیه گردن است.

تحریک الکتریکی TENS

تحریک الکتریکی یا TENS یک روش عالی برای درمان دردهای مزمن است. معمولاً در برخی از مواقع پزشکان متخصص برای  مسدود کردن مسیر سیگنال‌های عصبی به مغز و نخاع الکترودهایی را بر روی پوست گردن می‌گذارند. این روش علاوه بر کاهش درد، گردش خون را افزایش و اسپاسم عضلانی را کاهش می‌دهد.

شاک‌ویوتراپی

ازآنجایی‌که حرکت بهتر عضلات و مفاصل ناحیه گردن باعث برگرداندن مواد مغذی به دیسک می‌شود، شاک‌ویوتراپی یک روش عالی برای درمان دیسک گردن به شمار می‌آید. پزشکان متخصص برای اجرای این روش از دستگاه‌های پیشرفته‌‌ای استفاده می‌کنند تا ضربات شاک‌ویو را به ناحیه موردنظر وارد کنند. در واقع این ضربات به‌گونه‌ای هستند که تنش عضلات را به‌شدت کاهش می‌دهند و منبع فشار (فشاری که باعث بیرون‌زدگی دیسک شده است) را به‌صورت مکانیکی اصلاح می‌کند.

تکارتراپی

بدون شک تکارتراپی یکی از بهترین روش‌های درمان دیسک گردن است که شما را از سر علائم خطرناک آن نجات می‌دهد. پزشکان متخصص این حوزه به کمک فرکانس رادیویی درمانی، جریان الکترومغناطیسی را از بافت‌های آسیب‌دیده عبور می‌دهند.

هدف پزشک‌ها از انجام این کار، انتقال مواد یونی مختلف از جمله مولکول آب، پتاسیم، سدیم و… به داخل بافت و ایجاد یک اثر حرارتی عمیق است. هنگامی که این کار به‌درستی انجام شود، جریان خون و عبور مایعات به قسمت آسیب دیده بالا می‌رود.

انواع درمان‌های تزریقی

درصورتی‌که پزشکان متخصص نتوانند به کمک روش‌های غیر تهاجمی علائم دیسک گردن را کاهش دهند، از درمان‌های تزریقی استفاده خواهند کرد. درمان تزریقی به دو روش زیر انجام می‌شود:

  • تزریق استروئید: در این روش یک داروی بی‌حسی و استروئیدی را به ناحیه موردنظر تزریق می‌کنند تا میزان درد را کاهش دهد. البته این روش موقت است.
  • اوزون درمانی: در این روش ترکیب اوزون و اکسیژن را به محل موردنظر تزریق می‌کنند تا بیرون زدگی دیسک را کنترل کند و آن را در محل خود نگه دارد. اوزون درمانی گردش خون را افزایش و میزان تورم را کاهش می‌دهد، اما در تمام بیرون زدگی‌های دیسک موثر نیست. در واقع این روش تنها در مواقعی کاربرد دارد که شدن دیسک گردن زیاد نشده باشد.

جراحی

هنگامی که علائم خطرناک دیسک گردن نمایان شده باشند و اختلالات مختلفی در جاهای مختلف بدن ایجاد شوند، باید روش جراحی را برای درمان دیسک گردن انتخاب کرد. هنگامی که دیسک گردن به این مرحله رسیده (علائم آشکار فلج) باشد، روش‌های دیگر نمی‌توانند آن را درمان کنند.

درمان دیسک گردن در منزل

در بیشتر اوقات درمان خانگی دیسک گردن هم به‌عنوان یک راه درمانی مطرح می‌شود، اما باید بدانید که این روش‌ها فقط زمانی تاثیر مثبت خود را نشان می‌دهند که شدت دیسک گردن زیاد نشده باشد. از بهترین راه‌های درمان سریع دیسک گردن در خانه، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انجام فعالیت‌های ورزشی: برخی از فعالیت‌ها و حرکات ورزشی مانند کشش شانه، کشش با چانه، فشار دادن کتف، کشش گردن با حوله، خم کردن جانبی گردن و… برای دیسک گردن مفید هستند.
  • اکستنشن گردن: در این روش باید روی یک تخت به پشت دراز بکشید و پایین گردن خود را در یک راستا با لبه میز قرار دهید. در مرحله بعد سرتان را پایین بیاورید تا آویزان شود و سپس آن را به بالا بکشید. درصورتی‌که این کار درد شما را بیشتر کرد و یا درد را به بازو انتقال داد، هرگز آن را انجام ندهید.
  • اکستنشن گردن با لیفت سر: در این روش درمان دیسک گردن در منزل باید از طرف جلو روی تخت دراز بکشید و ابتدای گردن خود را موازی لبه تخت قرار دهید. در مرحله بعد گردن را به پایین ببرید تا آویزان شود و پس از ۵ الی ۱۰ ثانیه با بالا ببرید. این کار باید ۱۵ الی ۲۰ بار تکرار شود.
  • عقب کشیدن گردن: در این روش باید به پشت دراز بکشید و دستان خود را کنار بدنتان قرار دهید. در مرحله بعد چانه خود را به سمت قفسه سینه جمع کنید و ۵ الی ۱۰ ثانیه در آن حالت بمانید. توجه داشته باشید که هر بار ۱۵ الی ۲۰ بار این حرکت را تکرار کنید.
  • استفاده از بالش طبی: ازآنجایی‌که نحوه خوابیدن شما تاثیر زیادی در دیسک گردن دارد، باید استفاده از بالش طبی را در دستور کار قرار دهید و حتی نحوه خوابیدن خود را اصلاح کنید.

راه‌های پیشگیری از دیسک گردن

برای اینکه با علائم دیسک گردن دست و پنجه نرم نکنید، باید نکات مهم درباره پیشگیری از آن را جدی بگیرید. از جمله مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از دیسک گردن، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حفظ فرم بدن خود در زمان نشستن یا ایستادن
  • استراحت کافی در بین کار (عدم تحمل فشار شدید کاری)
  • استفاده از میز و صندلی استاندارد
  • عدم استعمال سیگار
  • عدم حمل کوله‌پشتی سنگین
  • اصلاح کردن حالت خوابیدن خود
  • انجام ورزش‌های اصولی و حرکات اصلاحی
  • تمرین بلند کردن صحیح اجسام

سخن نهایی

آشنایی با علائم دیسک گردن و دلایل ابتلا به آن، می‌تواند شما را برای مواجهه با این بیماری آماده کند و حتی درمان آن را آسان‌تر کند. در این مطلب به طور کامل علائم پارگی دیسک گردن را به همراه دلایل ابتلا به آن را مورد بررسی قرار دادیم و به شما گفتیم که انواع آسیب‌های این بیماری کدام‌ها هستند.

همچنین در ادامه روش‌های تشخیص دیسک گردن، روش‌های درمان اصولی، روش‌های درمان خانگی و راه‌های پیشگیری از این بیماری را معرفی کردیم تا اطلاعات کاملی و دقیقی با آن مواجه شوید. اگر همچنان درباره علائم دیسک گردن سوال خاصی دارید، از طریق بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

دیسک گردن و سردرد چه ارتباطی باهم دارند؟

سردرد یکی از علائم دیسک گردن است که معمولا با افزایش فشار دیسک، در قسمت پشت سر شروع می‌شود.

آیا می‌توان از بالش طبی برای دیسک گردن استفاده کرد؟

بله استفاده از بالش طبی و باکیفیت می‌تواند برای دیسک گردن مفید باشد.

آیا دیسک گردن خوب می‌شود؟

بله روش‌های مختلفی برای کنترل و درمان دیسک گردن وجود دارد که پزشک متخصص بر اساس وضعیت شما بهترین روش را انتخاب می‌کند.