راهنمای کامل قطع خونریزی پریود با قرص ال دی

محتوای این مقاله صرفاً برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان متخصص مشورت بگیرید.

برای کنترل و قطع خونریزی پریود با قرص ال دی باید از ابتدای پریود، روزی یک قرص به مدت ۵ الی ۷ روز مصرف شود. در موارد اورژانسی ممکن است تعداد قرص به دو عدد (صبح و شب) برسد. بهترین شرایط مصرف قرص ال دی برای قطع خونریزی باید با تجویز پزشک متخصص داخلی و با توجه به شرایط فردی انجام شود.

آمار نشان می‌دهد که حدود ۳۰ درصد از زنان در سنین باروری در سراسر جهان خونریزی شدید قاعدگی را تجربه می‌کنند. از طرفی حدود ۷۵٪ از زنانی که دچار منوراژی هستند، کاهش قابل توجهی در عملکرد شغلی، روابط اجتماعی و کیفیت خواب خود گزارش می‌دهند.

پس قطع خونریزی شدید و مشکلات قاعدگی امری مهم در سیستم پزشکی به شمار می‌رود. به همین دلیل در این مطلب به ماهیت این دارو، روش‌های مصرف، مزایا و عوارض و هم‌چنین راهکارهای مکمل برای درمان خونریزی قاعدگی خواهیم پرداخت.

قرص‌های جلوگیری از بارداری شما می‌توانید با استفاده مداوم یا طولانی‌مدت از قرص‌های جلوگیری از بارداری حاوی استروژن و پروژستین یا تنها پروژستین، پریودها را به تأخیر بیندازید یا از آن‌ها جلوگیری کنید. بر اساس گفته mayoclinic متخصص بهداشت شما می‌تواند در انتخاب بهترین برنامه مصرف قرص برای شما مشاوره دهد. معمولاً باید قرص‌هایی که فعال نیستند را کنار گذاشته و بلافاصله یک بسته جدید شروع کنید.

قرص ال دی چیست؟ ترکیب و عملکرد آن در قطع خونریزی پریود

قرص ال دی (LD)  یکی از انواع رایج قرص‌های ضد بارداری خوراکی و ترکیبی به شمار می‌رود که در ساختارش دو هورمون زنانه استروژن و پروژسترون را دارد. این ساختار شامل  ۰٫۰۳ میلی‌گرم اتینیل استرادیول و  ۰٫۱۵ میلی‌گرم لوونورژسترول می‌شود.

این هورمون‌ها قادرند با نازک کردن پوشش اندومتر رحم و تغییر در ساختار مخاط آن، تخمک‌گذاری و بارداری را مهار کنند. البته مصرف قرص ال دی در تنظیم چرخه قاعدگی و میزان خونریزی پریود نیز موثر است که در این مطلب به همین کاربرد این قرص‌های هورمونی خواهیم پرداخت.

استروژن موجود در ال دی پوشش داخلی رحم را تقویت کرده و از ریزش ناگهانی آن جلوگیری می‌کند. پروژسترون نیز با جلوگیری از رشد بیش از حد این پوشش و کنترل فعالیت رحم مانع از بروز خونریزی‌های شدید خواهد شد.

قرص ال دی (از نوع مونوفازیک یا تک فاز) در دسته قرص‌هایی با دوز پایین قرار می‌گیرد ولی میزان هورمون‌های آن به گونه‌ای تنظیم شده که با وجود اثربخشی بالا، عوارض به نسبت کمی را ایجاد می‌کند. داروهای هورمونی مشابه LD  مانند اچ دی یا دوفاستون، عوارض بیشتری را ایجاد می‌کنند و به طور معمول برای قطع خونریزی قاعدگی استفاده نمی‌شوند.

مصرف قرص ال دی برای درمان خونریزی شدید پریود

علل و دلایل استفاده از قرص ال دی برای قطع خونریزی پریود

پریود در سال‌های زیادی از زندگی زنان همراه همیشگی آن‌ها است و درمان خونریزی شدید قاعدگی یا قطع خونریزی باید با توجه به دلایل آن انجام شود. معمولا پزشکان در موارد زیر، قرص ال دی را برای کنترل سریع علائم و مشکلات پریود تجویز می‌کنند:

  • شرایط حاد پزشکی: در صورت ابتلا به فیبروم‌های رحمی یا اندومتریوز، کاهش خونریزی قاعدگی با قرص‌های هورمونی یکی از اقدامات مهم و اولیه در درمان است.
  • دلایل غیرپزشکی: در موقعیت‌های خاص زندگی مانند سفرهای زیارتی از جمله حج، رویداد و مسابقات ورزشی، امتحانات مهم، مراسمات و… قطع خونریزی پریود با قرص ال دی یا کاهش خونریزی غیرطبیعی امکان‌پذیر خواهد بود.
  • تنظیم سیکل قاعدگی: زنانی که پریود نامنظم دارند (مثل مبتلایان به PCOS) یا پریود آن‌ها طولانی است، از قرص ال دی برای تنظیم سیکل پریود استفاده می‌شود.
  • با توجه به عوارض خونریزی زیاد پریود مانند کم‌خونی، کاهش توان عملکردی، اختلالات تخمدان و… از ال دی برای پیشگیری از این موارد نیز استفاده می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهند که بیش از ۸۰ درصد زنانی که قرص‌های ترکیبی ضد بارداری (مشابه ال دی) را مصرف می‌کنند، بهبودی قابل توجهی را در میزان خونریزی، درد قاعدگی و عملکرد روزانه خود شاهد خواهند بود.

نحوه مصرف قرص ال دی برای قطع خونریزی پریود

دستورالعمل مصرف قرص ال دی، با توجه به شرایط فرد و هدف پزشکی متفاوت خواهد بود. نکته مهم این است که شما باید از مصرف خودسرانه این قرص پرهیز کرده و همیشه پیش از شروع شما می توانید در طبیبی نو با بهترین دکتر متخصص داخلی تهران مشورت کنید.

با این حال، در جدول زیر به زمان‌بندی مصرف دارو با توجه به نوع تاثیر قرص ال دی می‌پردازیم:

هدف مدت مصرف تعداد قرص در روز زمان شروع مصرف
قطع خونریزی با قرص ال دی ۵ الی ۷ روز ۲عدد صبح و شب روز اول خونریزی
قرص ال دی برای تأخیر پریود تا پایان زمان مدنظر برای تاخیر ۱ عدد ۳ روز قبل از پریود
تنظیم دوره ماهانه سیکل‌های ۲۱ روزه (با ۷ روز فاصله بینشان) ۱ عدد روز پنجم قاعدگی

عوارض جانبی قرص ال دی و راه‌های مقابله با آن

اگر در فکر درمان خونریزی شدید پریود با قرص LD هستید، یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید بکنید آشنایی با تأثیر قرص ال دی بر بدن و مشکلات جانبی دارو‌های هورمونی است. در ادامه برخی از شایع‌ترین عوارض جانبی قرص ال دی را مشاهده می‌کنید:

  • تهوع (به خصوص در روزهای ابتدایی)
  • سردرد
  • حساسیت پستان‌ها
  • تغییرات خلق و خو
  • افزایش وزن (به‌شکل خفیف)
  • عوارض نادر مانند مشکلات قلبی، افزایش فشار خون، اختلال بینایی و…

برای جلوگیری از بروز این عوارض یا کاهش شدت آن‌ها قرص‌ها را در ساعات مشخص و همراه با وعده غذایی استفاده کنید. در صورت تشدید عوارض جهت تغییر داروی قطع خونریزی یا دوز قرص به پزشک مراجعه نمایید.

لازم به ذکر است که سبک زندگی سالم به خصوص رژیم غذایی و ورزش می‌تواند به کاهش عوارض قطع خونریزی پریود با قرص ال دی کمک کند.

 تفاوت‌های تأثیر قرص‌های ال دی در زنان مختلف

عوامل فردی از جمله سن، وزن، سابقه قاعدگی، وضعیت هورمونی و ژنتیکی، بیماری‌ها و… می‌تواند تاثیر قرص ال دی را در بدن هر زن متفاوت کند. همین امر باعث می‌شود برخی شاهد قطع خونریزی پریود با قرص ال دی به صورت فوری باشند یا خیلی زود سیکل قاعدگی آن‌ها منظم شود.

اما برخی دیگر پاسخ دلخواه را دریافت نکرده یا عوارضی مانند تهوع، سردرد یا حساسیت را تجربه کنند. اگر شرایط خاصی مانند سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)، آندومتریوز یا فیبروم‌های رحمی نیز وجود داشته باشد، اثرگذاری قرص تغییر خواهد کرد. برای دریافت بهترین نتیجه از قرص‌های ضد بارداری و عوارض کمتر درمان باید تحت نظر متخصص انجام شود.

استفاده از قرص LD برای کنترل خونریزی قاعدگی

راه‌حل‌های جایگزین برای قطع خونریزی پریود

اگر برای توقف پریود با قرص هورمونی ال دی به مشکل خوردید، در ادامه چند راهکار جایگزین را به شما معرفی می‌کنیم:

  • استفاده از دمنوش‌های گیاهی برای قطع پریود از جمله رازیانه، زنجبیل، بابونه، دارچین و…
  • مصرف مکمل‌های آهن و منیزیم برای کاهش خونریزی
  • درمان خانگی خونریزی قاعدگی مانند حمام گرم، ورزش سبک یا ماساژ شکمی

لازم به ذکر است که روش‌های طبیعی قطع خونریزی معمولا تجربی بوده و شواهد علمی زیادی ندارند و برای موارد خفیف پیشنهاد می‌شوند. در صورت تجربه خونریزی‌های سنگین، بهتر است داروهای هورمونی و درمان‌های خانگی را به طور مکمل استفاده کنید.

نکات مهم در استفاده از قرص ال دی برای قطع خونریزی و تأخیر پریود

برای دریافت بهترین نتیجه از قرص جلوگیری از عادت ماهانه و قطع پریود سریع، علاوه‌بر پایبندی به نحوه مصرف قرص ال دی، به نکات زیر نیز توجه داشته باشید:

  • پیش از قطع خونریزی پریود با قرص ال دی باید علت خونریزی‌های غیرطبیعی بررسی شده تا از اختلالات جدی مثل سرطان آندومتر جلوگیری شود.
  • قرص‌ها را در ساعت مشخصی از روز (مثلا هر روز ساعت ۱۰ شب) مصرف کنید تا سطح هورمونی بدن شما ثابت بماند.
  • در صورت فراموشی یک قرص (در سیکل‌های ۲۱ روزه) به محض یادآوری آن را مصرف کنید.
  • مصرف قرص همراه با غذا می‌تواند برخی عوارض ابتدایی مانند تهوع را کاهش دهد.
  • اگر بالای ۳۶ سال سن دارید یا به مشکلات قلبی و کبدی مبتلا هستید، برای مصرف قرص احتیاط کرده و درمان را تحت نظر پزشک متخصص زنان انجام دهید.
  • دوز مصرفی را مگر با تجویز پزشک تغییر ندهید.
  • داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، ضدصرع‌ها و داروهای ضدویروسی ممکن است اثربخشی قرص ال‌دی را کاهش دهند.
  • در صورت بروز علائمی مانند درد قفسه سینه، تاری دید یا تنگی نفس، مصرف قرص باید قطع شود و فوراً به پزشک مراجعه شود.

اگر هدف شما از مصرف قرص ال دی تنها به تاخیر انداختن پریود است، رعایت دستورالعمل مصرفی اهمیت بیشتری پیدا کرده و نیابد قرص را با فاصله مصرف کنید. در ضمن استفاده مکرر از قرص ال‌دی برای کنترل قاعدگی، بدون وقفه‌های ماهانه، می‌تواند تعادل هورمونی را به هم بزند.

مصرف قرص ال دی برای کاهش خونریزی پریود

نتیجه‌گیری: اهمیت آگاهی و مشورت با پزشک در استفاده از قرص ال دی برای قطع خونریزی پریود

قرص ال دی، به عنوان یک داروی هورمونی می‌تواند جلوی خونریزی‌های شدید قاعدگی را بگیرد یا شروع آن را به تاخیر بیاندازد.

با این حال نتیجه‌گیری از مصرف قرص‌های هورمونی و قیاس فواید و خطرات قرص ال دی باید با مشورت دکتر متخصص باشد. جهت انتخاب قرص‌های هورمونی برای قاعدگی و بررسی شرایط می‌توانید به صورت حضوری، تلفنی یا آنلاین با متخصص زنان مشورت کنید.

سامانه نوبت‌دهی آنلاین طبیبی نو با اتکا بر هوش مصنوعی امکان پیدا کردن بهترین متخصص در نزدیکی شما و دریافت نوبت مشاوره پزشکی را تنها در چند دقیقه ایجاد کرده است.

علاوه‌بر این در خدمت نوین طبیبی نو شما می‌توانید سوالات خود مانند عوارض ایجاد شده، نحوه مصرف قرص، تغییر دوز دارو و… را به صورت آنلاین و بدون نیاز به پرداخت هزینه در پروفایل پزشکان مطرح نمایید.

این سوالات بلافاصله برای متخصصین مرتبط و فعال در سایت ارسال شده و پاسخی معتبر در کمترین زمان ممکن به ثبت خواهد رسید. اگر شما هم در زمینه روش‌های قطع پریود و درمان خونریزی شدید قاعدگی با قرص ال دی تجربه‌ای دارید، آن را با ما در میان بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *